Új hozzászólás Aktív témák

  • salapp

    addikt

    válasz BBéci #68163 üzenetére

    Dagasztásra a legjobbak a dagasztókaros keverőtálas gépek. Családban van pékség, azok állnak legközelebb a nagy dagasztógépekhez. Egy jó kis elektromos sütő semmivel nem rosszabb az ipari forgózsámolyos kemencéknél, csak kis sütési mennyiségre korlátozottak.
    Próbáltam régen kenyérsütő gépet, de az eredmény nekem nem jött be. A legnagyobb gond talán, hogy nem tud megfelelő kéreg kialakulni, mert körbeveszi a "cső" a tésztát. Nyilván magasak az elvárásaim is.
    Az otthon sütött kenyérnek akkor lenne értelme, ha saját kovásszal készülne (a kovász kultúra fenntartásához kb. 8 naponta kell sütni egyet), kézi dagasztás nem feltétel, csak jó legyen a gép, viszont az egyenletes sütés mellett még fontos lenne, hogy a kenyér álljon legalább két napot, azután sokkal jobban emészthető. Bajor nagyik tudják ezt. Ők úgy mondják, "a városi ember rosszul eszi a kenyeret".

Új hozzászólás Aktív témák