Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pjen

    félisten

    válasz Csabroncka #28355 üzenetére

    Évekkel ezelőtt Balázsék a Class FM en végeztek egy kisérletet,ha jól emlékszem póré hagymával.Egyiket mikrózott a másikat sima vízzel locsolták.A nővények fejlődésében nem volt különbség.Persze ez sem mérv adó,legalább 500 növény min.kellett volna szerintem.

  • peppe79

    senior tag

    válasz Csabroncka #28355 üzenetére

    Ha visszaolvasol, nem Rólad írtam, hanem magáról a rémhíreket terjesztőkről. Az Általad belinkelt disszertációról pedig annyit, hogy az nem a mikrosütők káros hatásaival foglalkozik, mindössze mellékesen említi meg azt a vizsgálattal kapcsolatos összefüggésben. Azonban ha Te is elolvastad, akkor megállapíthatod, hogy az nem több néhány üres frázisnál, ráadásul néhol ellentmondásokba ütközik. Ezt írták:

    "A rádiófrekvenciás elektromágneses sugárzásról rengeteg és nagyon sokféle szakirodalmi adat olvasható attól függően, hogy milyen az alkalmazott frekvencia, teljesítmény, moduláció, besugárzási időtartam. A tudományos eredmények, vélemények és ezek interpretációi nagyon eltérőek. Ennek oka, hogy a vizsgálatokat más-más paraméterű, különböző típusú készülékkel végzik, és az egyes kísérleti objektumokon eltérő frekvenciákat, modulációkat valamint dózishatásokat vizsgálnak. Napjaink széleskörűen kutatott témája a mikrohullámú sugárzás, de az eredmények nem konkluzívak, hanem akár ellentmondóak és emiatt egymással nem összevethetők, éppen a vázolt okok miatt. Az intenzív kutatás ellenére az elektromágneses sugárzás hatásai kevéssé ismertek, felderítetlenek. Különösen a biológiai hatásokkal fontos foglalkozni, hiszen a sugárzásnak lehetnek az egészségre és a közvetlen környezetre nézve veszélyes következményei. Meghatározott mikrohullámú besugárzás véletlen hatásaként normál körülmények között bejutni képtelen anyagok transzportálódhatnak a sejtekbe, aminek jelentős, adott esetben veszélyes következményei lehetnek a különböző élő szervezetekben. "

    És egy furcsa ellentmondás, persze itt is végig feltételes módban megfogalmazva:

    Mindennapjainkban egyes ételeink mikrohullámú melegítésekor az élelmiszerben lévő anyagok fizikokémiai reakciója során olyan reaktív molekulák és bomlástermékek keletkezhetnek, melyek a szervezetbe jutva az egészségre ártalmasak. A mikrohullám kutatott és újonnan megismert hatásai ugyanakkor kedvezőek is lehetnek, különböző célokra alkalmazhatók és gyakorlati felhasználásra kerülhetnek, mint például a mikrohullámú sütőé. "

    Ez számomra nem több információ attól, hogy a túlsütött ételek elfogyasztása is kockázatos lehet.
    De ha ehelyett meg tudsz jelölni egy a hivatalos, elismert szakirodalmat, ami konkrétan a mikrohullámú sütők káros hatásait vizsgálja, bizonyítja, azt megköszönöm.

    [ Szerkesztve ]

  • McAdam6

    tag

    válasz Csabroncka #28355 üzenetére

    "a víz 10-15 perces memória effektussal bír" ne vicceljünk már :W
    Brown-mozgás, hidrogénhíd stabilitás, ismerős fogalmak ?

Új hozzászólás Aktív témák