-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
BITBOYS
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem egy ilyet, bár erről lemaradtál sajnos Asus p9x79-e ws
-
BITBOYS
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Annyira nem, de nagyon jó alap.
-
BITBOYS
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szerintem a legfrissebb lesz rajta, 2014/07/28 az utolsó bios.
-
BITBOYS
addikt
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
1680 v2 130-ért eladhatatlan, itt az aprón nagyjából fél éve láttam 70 körül ha jól emlékszem. Talán még v3 is volt, de ebben egyáltalán nem vagyok biztos. Spec az utóbbit bevállalnám ha találnék jó árban.
Nekem nagyon nagy mázlim volt mostanában, mindegyik példány amiket vásároltam nagyon jó darabok voltak.
Volt egy 3820-as proci, ami gondolkodás nélkül ment 4.4GHz-en és még a voltot is vissza tudtam venni
10 darab ezresbe fájt.
Csak jött a 4K és emelni kellett a szintet.Régebben persze mindig úgy jártam mint Te, nem ment a tuning és csak küszködtem a procikkal.
-
BITBOYS
addikt
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
Igazából a procidhoz képest nem igazán tudom hova tenni az eredményt

Gondolom Te teljesen más területen használod ki igazán azt a rengeteg magot, míg én max játszom néha.
Bevallom őszintén én a 8700k-t akartam beérni feleannyi pénzből, nagyjából sikerült is
-
BITBOYS
addikt
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Pontszám
6x Xeon E5-1650 v3 HT 4751 MHz [ TRIAL VERSION ] X99 Quad DDR4-3000 15-15-15-35 CR2 83435CPU CPU órajel Alaplap Lapkakészlet Memória CL-RCD-RP-RAS Pontszám
6x Xeon E5-1650 v3 HT 4751 MHz [ TRIAL VERSION ] X99 Quad DDR4-3000 15-15-15-35 CR2 607.8 MB/mpKicsit nyomorékul néz ki így kimásolva és bevágva, sorry

-
BITBOYS
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ez így van, de ettől függetlenül úgy tudom kezeli hagyományos memóriaként. Ha tudsz tegyél egy próbát.
-
BITBOYS
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Igen, csak nem lesz ecc. Keverve mondjuk nem tudom, de az biztos

-
BITBOYS
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Csak példaként említettem meg

De érted, az új 6 magos intelek drágák és nem hoznak annyival többet mint a régiek pl. 3930k.
Próbálj meg alkudni, jelenleg nincs más lehetőség a 2 procin kívül. Amelyik jobb áron beszerezhető azt vedd meg, csalódni nem fogsz az biztos
Azért egy 4930k mondjuk 30-ért (35-ért sem) nem egy rossz vétel, nemrég még 45-50k között tudtad megvásárolni. -
BITBOYS
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Például a 6900-as sorozat is nagyon gyenge tuningban. Brutál procik, de nincs bennük tartalék. Hiába a kisebb csíkszélesség.
-
BITBOYS
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
3930k esetén nem lesz pcie 3.0, csak 2.0, de ez talán még nem akkora dráma. Többet fogyaszt, jobban melegszik, de ha jó példányt fogsz ki akkor ezek sem annyira problémák. Tuningot is nagyjából szeretik.
Mivel eléggé régi, jobban állna neki a 20k környéke, de lehet ennyiért most nem adják oda, én bepróbálkoznék némi alkuval
4930k azért más, letisztultabb de lehet nem nyersz vele sokkal többet. Én mindet kipróbáltam, és a jelenlegi proci miatt ami 35k volt itt az aprón álltam le a tesztekkel. Egy jó 6 magos 4.5GHz környékén napi használatban sok mindenre elég, és ez lehet akár egy 3930k is. Mondjuk lassan eladhatatlanná válnak, mivel lap is alig van hozzá, illetve drágák. Többi platformba inkább most bele sem megyek, mert ott is vannak azért gyöngyszemek
Ami biztos, aminek teljesítménye van és van benne tartalék is nem olcsó, hiába régi.mod: Azért nem gyenge, hogy 5 évnél régebbi összetevők ott vannak mai napig az elsők közt, most kezdik befogni ezeket

-
BITBOYS
addikt
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
A kedvedért leszedtem, de a legújabb verzsönt. Nemsokára ránézek mit mutat.
-
BITBOYS
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ezek elvileg szorzózármentesek és így olcsóbbak. 20-25e körül szokták eladni, de ez nagyon változó. Egyik legjobb vétel ebbe a lapba.
Nekem volt mindegyik, mentesek voltak és kigyulladásig lehetett volna tuningolni őket. -
BITBOYS
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ez pl. egész jó árban van 4930k, viszont ideális lenne 1650 v1/v2-es procit beszerezni, néha nagyon kellemes áron adják itt az aprón.
-
BITBOYS
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem rossz ez a lap, nekem hasonló volt csak Gigabyte-ban és teljesen jól lehetett tuningolni. Esetleg ezt érdemes átnézned mielőtt procit választasz hozzá.
-
BITBOYS
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem tűnik szétbarmoltnak, lehet venned kéne bele pl. egy 3820-as procit, azok nagyon jó árban vannak és még használható is ha jól megcibálod. 4.3-4.4GHz amit elvileg simán hoznak.
-
BITBOYS
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Próbáld meg megfelelően lefotózni a proci foglalatát, hogy a lábak rendesen látszódjanak. Linkeld be a képet, talán okosabbak leszünk

-
BITBOYS
addikt
Mondjuk ami most van az se egyszerű konfig. 1650 V3 és simán megy 5GHz-en vízzel de nem akarom rommá hajtani, meg lusta vagyok nekiállni finomhangolni a beállításokat. Így 4.7GHz-en állapodtam meg és nyugi van. Jelenleg mindenre elég a 1080 ti mellett.
-
BITBOYS
addikt
válasz
apollo12
üzenetére
Igen, 16/32 mind 3.8GHz
Olyan ES példány volt a 2db proci ami a végleges gyártási ciklus előtt jelent meg és válogatott volt.
Szerettem azt a konfigot de egyszerűen nem tudtam kihasználni így eladtam.Ha jól emlékszem semmi extra voltemelés nem kellett nekik. Be quiet dark rock hűtéssel a 60 fokot se érték el teljes terhelésnél.
mod: Bocs, a hűtést tekintve kicsit tévedtem: ezvoltaz
-
BITBOYS
addikt
Nekem volt 2690 v1 dual, asus lapban szépen ment a 3.8GHz. Minden ki volt hajtva, a táp 750W corsair szinte recsegett de vitte
Nem igazán volt sebesség problémám. -
BITBOYS
addikt
Ez mondjuk x99 de van hasonlóság
x99 1650 v3 -
BITBOYS
addikt
Khmm..bocs az off miatt
Valaki rárepül? E5-1650

-
-
BITBOYS
addikt
X79-et nem tudom, már nem emlékszem, de az X99-ben ott virít számos olyan beállítás mellett amin csak pislogok
Ja igen, én 1650 v3-at nyúzok Giga lapban és a linkelt kép is x99 csak Asus.
Nálam jelenleg 4.7GHz-en megy napi használatban, igaz 125MHz az fsb. Ram miatt kell ez a freki, xmp így állítja be.
X79 Giga lapom volt egy 3820-as társaságában, azt váltotta a jelenlegi X99. -
BITBOYS
addikt
Am, a processzor cachet érdemes b@sztatni vagy semmi értelme? Most 3250-en jár (tuning), de nem igazán veszem észre a változást a rendszerben.
-
BITBOYS
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Ennek a procinak mennie kell, tuti valami beállítás hiba. Reseteld le a bios-t és minden gyári beállítás mellett simán küld meg 40x szorzóval.
Asus beállításaira sajnos már nem emlékszem, mostanában csak Giga volt az asztalon. -
BITBOYS
addikt
Pár napja próbáltam egy 1650v2-es proct egy giga lapban és semmi. Ránéztem az alaplap cpu támogatására és ez fogadott GA-X79-UD3
Igazából a többi lapot is átnéztem és egyik sem viszi, kizárólag az asus ws lapjai.
Vagy csak nekem nem volt szerencsém?!
mod: Itt az asus adatlapja P9X79-E WS
-
BITBOYS
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Így van, viszont a sima x79-es lapokban nem megy (nem támogatott), a tiédben viszont működik.
-
BITBOYS
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Sajnos ezzel a gammával nem játszom, nem is igazán ismerem.

Nekem a 1080ti-t egy i7-3820 4.5-ön eddig mindent vitt, most próbálkozom egy 1650v3-al és egy 6900k-val, hogy mit tud és bír
-
BITBOYS
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
i7-4820K
Mi a cél, 5GHz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dobozos, új, gyári magyar világítós bill E14 G4 i5-1235u, 40Gb ram, 256Gb NVMe, áfás számla
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 215 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest