Új hozzászólás Aktív témák

  • Horvi

    őstag

    Sziasztok,
    Tegnapelőtt végre megérkezett a robot(barista), szóval most az ismerkedési fázis tart. Tegnap az instrukciók alapján próbáltam egy pressot készíteni. Bányai csokis kuglóf volt az elszenvedő alany, K6-os örlő(40 klikk). Hát mit ne mondjak csúfos kudarc lett :DD
    A lefolyás túl gyors volt, a nyomás alíg érte el a 2 bar-t. Ma finomabbra őröltem(35 klikk), ma már jobban sikerült a dolog elérte a 4 bar-t is a nyomás szóval még lentebb kell menni őrlési finomságban.
    Az elkészítési folyamatot kicsit szokni kell, de szerintem nem lesz vele probléma. Viszont lenne pár kérdésem.
    - Tudnátok mérleget ajánlani ami nem egy vagyon és befér a robot alá? Nem ártana mérni a kimenőt és a lefolyási időt.
    - Érdemes-e wdt-t használni vagy a robot annyira nem érzékeny rá?
    - Tamperelést gondolom csak érzésre kéne csinálni nem ráfeküdni teljes testsúllyal :DD

    Illetve két bónusz kérdés, van valami jóféle duplafalú üvegpohár ami rendesen befér a robot alá és belefér a presso, és tudnátok ajánlani valami olcsóbb olasz pörit amivel tudnék és érdemes gyakorolni?
    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák