Új hozzászólás Aktív témák

  • Toobee

    veterán

    Duromina vége elég jól sikerült. Kellett a shim a Baratzába, így 7D álláson sikerült ezt összehozni. Mivel a shim 9 fokozatot jelent, ezért rendes presszót idáig nem tudtam vele csinálni, csak syrup rain, meg mindenféle hosszabb italokat, amiben a kúpos kés nem túl jó - szerintem -. Az F kést még járatom a Majorban otthon, egyelőre ott is azon vagyok, hogy megtaláljam az ideális állást, de úgy néz ki, hogy talán alkalmas lehet az is. Összeérés előtt van egy pont, ahol már épül fel nyomás. Szóval ez megint olyan lesz, mint az Ode+SSP Brew és MP, hogy fixen végálláson tudom használni. Engem nem zavar, egy gonddal kevesebb. Azt is látom már, hogy egy eladó Majorom F késsel biztosan lesz, csak még gyűjtöm a pénzmagot valami 80-98 mm-es síktárcsás, otthoni őrlőre. Brutál nagy, azért szemetel is, hiába az RDT. Szóval elszoktam én már ezektől az ipari őrlőktől, nem igazán jól használható otthonra. A Baratza Sette elkurvított, kevés kényelmesebben használható őrlő létezik annál mondom ezt úgy, hogy nem próbáltam ki az összeset. De a Majornál még az Ode is sokkal kényelmesebb workflowval van megáldva, még eszpresszóra is, pedig nem arra találták ki. Rég volt már iparim, akkor még fiatal voltam gyerek nélkül :DDD

    Lelit Diana x Baratza Sette 270Wi x Unifilter x CasMo Duromina filter pörkölés. AP papír alulra méretre vágva, 18g kávé, AP papír és a Weber screen (Normcore picivel nagyobb, így az AP papírral már szorul, tehát nem jó). 58,5 Tadamm úgy cuppant bele, hogy már ezért az érzését megérte :D Kifelé 49,7 gramm.
    Közben az is eszembe jutott, amit írtatok tegnap, hogy finomabb őrlés kell neki (alul AP papírral), ezért nem erőltettem a VST-nél sem, mert átszaladt rajta a kávé. Majd várom a visszajelzéseket, hogy mennyire cumi papír nélkül használni, addig nem erőltetem a dolgot, nincs kedvem órákig takarítgatni az eltömődött lyukakat.

    https://barbieripnk.hu/

Új hozzászólás Aktív témák