Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz #98690560 #125249 üzenetére

    Csinálj 2 perces, vagy akár hosszabb, pl. 5 perces bloomot.

    Illetve két öntésnél én felezni szoktam, szóval esetedben 50 - 175 - 300 lenne. Bár én mióta wwdt-zek picit több, mint 3x-os vízzel szoktam, meg úgy kerekebbre is jön ki :) Szóval én tolnám 60 - 180 - 300-al. De nem hiszem ez drasztikusan befolyásolná a dolgot.

    "felöntöm 150ig, az lecsorog 1:30 körül, majd 300ig öntöm fel"
    Ugye a "lecsorog"-ot nem úgy érted, hogy teljesen átfolyik a víz? Bloomot leszámítva ne hagyd, hogy a kávéágy kilátszódjon a víz alól, minden öntés között maradjon legalább egy fél centi víz fölötte.

    Ha ezek nem segítettek, akkor meg lehet próbálni nagyon más recepteket hátha valamelyik jobban fekszik a kávénak. Pl. Hoffmann v2, Lance "ultimate" receptje, esetleg módosított April recept, de az inkább 12g környékén működik jól (Nem kell hozzá flat bottom, mehet bármilyen brewerrel. Őrlemény picit finomabb a szokottnál, két gyors öntés 10-15s alatt, köztük 35s. Mindegyik öntés fele körbe, másik fele középre. Szóval esetedben 75 körbe, 75 közép - 35s - 75g körbe, 75g közép).

    Illetve brewert nem írtad, nagy általánosságban lapos aljúakkal (Kalita, Orea, etc.) édesebb lesz, kúposokkal (v60, etc.) meg savasabb. Ez persze vagy opció vagy nem.

    De had tegyem hozzá, hogy én csupán ananász és kivi ízjegyek láttán nem számítanék különösebb édességre, szóval nem biztos hogy sokkal édesebb lesz a végeredmény (bár laposnak akkor se kéne lennie).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák