Új hozzászólás Aktív témák

  • Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ

    tag

    válasz Surda- #32547 üzenetére

    ez a fénykép a Barista Szaküzlet standja, a cezve/ibrik bajnokságról, így ezt is náluk tudod beszerezni!
    de, ha az ilyen hullámosított verzió érdekel (ahogy Kis Zoli kitalálta, ahogy a Keletben is készítik), akkor, van egy homemade megoldás:
    lábos a gázra, csincsillahomok bele (nem röhög! ;] homokfőző óccsóér! :P ) és lombikokkal, elvileg még jobban lehet működni így, ezzel, mint egy dzsezvával! (erlenmeyer lombikok kb 7-900Ft)
    7g őrlemény 49g víz, 86-88°C-nál kiveszed (még nem bugyog! viszont, ahhoz, h ki tudd venni hamarabb, mielőtt felforr, kelleni fog egy 1490-es ikeás húshőmérő) utána bele egy AeroPress-be és átszűröd!
    sztem nagyon menő, nagyon geek! :DDD (és finom!) természetesen (majdnem) ugyanezt el lehet érni dzsezvával is, cs az úgy jóval drágább! [link]
    ha klasszikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor ahhoz fog kelleni egy olyan őrlő ami tudja a púderfinomságot, v előre őrölt. a Mehmed Effendi-t javaslom (sajnos itthon még nem láttam szemesben! :( ), az török, a Najjjar, az szír, de sztem ez utóbbi nem olyan finom) ill itt is érdemes figyelembe venni, h elvileg jobb eredményt ad egy kisebb ibrik! (bár, ha már 6-7000et kiadnék egy dzsezvára, akkor inkább vennék egy SOY dzsezvát, 12ért... (szintén a Keletben tudod megnézni! van benne anyag, és bár nincs rajta díszítés, sztem mégis gyönyörű! :B )
    ajánlom figyelmedbe az olaszpresszo.hu nagyon hangulatos két írását a témában!
    [link] és [link] ill ez nem saját írása, de nagyon hangulatos szintén! [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák