-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyi
őstag
válasz Surda- #24476 üzenetére
Én is úgy készítem az egyes kávét,hogy 10 g körül mérek ki és akkor lesz gallérja,ha szerencsém van,akkor épp meg lehet nyomni az 58,3-as tamperrel,de így sem lesz tökéletes,mert nem lehet úgy megtamperálni,mint amikor kettes kávét készítek.
Ez látszódik is, mikor kiütöm belőle a zaccot, ugyanis a kettesnél a zacc egyben esik ki,szép pogácsaként, az egyesből meg szinte mindig vizesen, átázva,mert nem volt jól tamperálva.
Viszont a 10 g miatt így is teljesen finom a kávé,csak pocsékolás.
Nekem is kellene egy új 1-es szűrő és mellé egy hozzávaló tamper. -
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz Surda- #24675 üzenetére
az is lehet, hogy a fejhez érve melegszik a víz. ki kell tapasztalni, nincsenek abszolút referenciaértékek, még két ugyanolyan setup mellett is eltérhetnek az értékek. sőt, nálam is változik a gép annak függvényében, hogy mennyire vízköves stb., volt már 93 fok is a joker, mostanában inkább 90 fok. próbálkozz, aztán kitapasztalod.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz Surda- #24675 üzenetére
Én megkérdezem tőle, ha olyan kávét veszek, amilyen még nem volt mióta pid van (mindíg olyant veszek, amíg végig iszom a kínálatát). Pontos ertéket senki sem fog tudni mondani, de annyit, hogy kb hol keresd, igen. A Sidamo 96c fokon indult nálam, a vége felé emelnem kellett 98 C-ra. A Yirga vsz hasonlóan kissé átlag felett lesz valahol. A brazilt meg valahova átlag alá tippelném, bár amikor próbáltam, még nem volt pid.
Gratula a géphez. A Babykben jól néz ki a belső pid, majd meglátjuk, hogy bírja a meleget (nálam naponta több órát megy). A bézs babyért kicsit irigyellek, sokat kerestem anno
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Surda- #24679 üzenetére
nem megúszható a kísérletezés. viszont pár kávé után szemre megmondod már az első húzás előtt, hogy kb. mi lesz jó, ez 80%-ban működik is, a többinél meg még egy-két húzás és ott vagy. a korzó sem szentírás egyébként, azt sem tudom, hogy ott ki és hogyan méri meg, hogy "93 fokon frankó a cucc" (nincs scace filter senkinél a csapatból kb.).
ráadásul az őrleményfinomság is befolyásolja, hogy mi a jó hőfok. be köll lőni otthon, bátran, nem félve, nem megúszásra játszva.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bl4ze
veterán
válasz Surda- #24683 üzenetére
Ezt ki kell tapasztalni, minden gép más - másféle PID beépítés stb. stb.
Ez egy Don Cortez Decaffeinato, 96.5 fokos PID beállítással. 90-99 között jártam vele, most így a zacskó végén ez a 96-97 fok tartomány a legjobb neki.
DE: az előző kávé Molinari Decaffeinato pld. 80 (!!!) fokos PID beállításon volt bomba!
Szóval nagyon nagy kilengések lehetnek.
.:. bl4ze .:.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GoPro Topic
- Politika
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Ukrajnai háború
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- USB to S/PDif konverter a modern RIAA, elektroncsövekkel
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Diablo IV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs