-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
Ma reggel készítettem egy FlatWhite-ot. Sima Santosból, de nagyon finom lett. A minta is egészen jól sikerült. Utána felébredt a feleségem, s neki is csináltam egyet, ő szívet kapott a tetejére. Jó volt elmélyedni reggel a darálásban, lefolyásban, gőzölésben. Utána tanítottam 3 osztályban is. Igaz szakad az eső, de a gyerekek aranyosak voltak, sokat beszélgettünk. Lassan újra készítek egy FW-t, de most guatemalai kávéból. Hosszú napok jönnek, ilyenkor október végén a lelkek is terheltebbek, sokan szeretteikre emlékeznek, az elszalasztott lehetőségekre. Én örülök, hogy még itt lehetek a családommal, együtt a gyerekeimmel, készíthetek egy kávét, s úgy érzem mindenem megvan
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Parci #130231 üzenetére
Nagy változás nincs a piacon. Persze vannak a profilozható otthoni pökölők, de kis adaggal dolgoznak és nagyon magas az áruk. (Ikawa, Kaffelogic stb.) Ezen kívül vannak az otthon is jól használható klasszikus gépek a maguk korlátaival, de ezeket te is ismered.
Előrelépés az lehet, ha sikerül megoldani ,hogy lásd a tényleges babhőt, állíthasd pontosan a hőmérsékletet és ventillátort. Akkor egy Artisan szoftverrel profilokat is rá tudsz húzni, le tudod követni, el tudod menteni. Reprodukálható a végeredmény, ami egy Gene esetében már nagyon nehéz.
Úgy nézem, hogy ilyen tuningra a HotTop a legalklmasabb. De 2-3 hónap múlva okosabb leszek. Majd beírom a tapasztalataimat a Gene-vel összevetve.
De azt hozzáteszem, hogy brazil-kolu vonalon bitang jó végeredményt lehet elérni a sima Gene-vel is. Nagyban függ a nyers kávé minőségétől, de amikor a tömény csoki, mogyoró, karamell visszaköszön, akkor elégeeetten, mosolyogva dőlök hátra.
(De olyan jó, hogy egyre többen pörkölünk otthon)[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Parci #130214 üzenetére
Ó, csak el kell menni kávézókba, s rögtön elégedett leszel az otthoni gépparkkal De viccen kívül, Prágában 4 nap alatt kisebb vagyon költöttünk kávékra, Spec. kávézókban is voltunk, de bármelyiknél jobb FW-t készítek otthon. Mind ízre, mind minőségre. Azért nem is írtam majd fél éve a fórumra, mert bár követem, de nekem otthonra a mostani géppark tökéletes, s nem is érzem, egy bármit cserélni szeretnék. (Arról nem beszélve, hogy egy kézi darálóval és a Flairrel bármikor húzok olyan shotot mint a DB gépen..)
Én is a kávét látom fontosabbnak.
(Sokkal inkább az otthon pörkölés kapott el. Most cserélem a Genet is. Sokkal jobban szórakoztat és igazán örömömet lelem benne. Amúgy is leírhatatlan az érzés, hogy aa zöld kávé a kezeid között/szemed előtt változik meg, s külön bája van annak, hogy saját magad által pörkölt kávét iszod. Arról nem beszélve, hogy nagyon-nagyon jó minőséget lehet otthon pörkölni. Legalábbis a brazil/kolu vonalból mindenképpen. Én meg csak azokat iszom)
Na mindegy, nálam is plusz 1 pont a jó minőségű kávéra. Nyilván van egy alap szint a gépparkhoz ami szükséges, de utána a kávé fontosabb..[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz RetepNyaraB #130075 üzenetére
Nem. Je-Plus a legjobb presso őrlő a lz 1z családon belül. Parafa borítása van, hordtáska. Italmill késsel Kinu szint.
-
ribarszki
őstag
válasz picur220 #130049 üzenetére
A friss kávé már nagyon jó kiindulási alap. Akkor azt kell tenned, hogy menj a kávé után a darálóval. Nem kell félned tőle, bőven van még tartalékod a darálóban. Például volt olyan etióp tételem ahol a darálómon a 20-as beállításról 13-ra kellett lemennem. Ne a tamper erősebb lenyomásával akarj hosszabbítani a lefolyáson (azt mindig egyforma erővel nyomd), hanem azzal, hogy finomabbra darálsz.
A PuckScrenn a vízterítésben segít. Egyenletesebben itatja át a pogácsa tetejét, nem közvetlen éri a forró víz a pogácsát. Segíthet a csatornásodás csökkentéseben, stb... Én szeretem használni.
De ami az utóbbi hónapok legjobb filléres beruházása volt, az az akkupunktúrás WDT eszköz. Azzal teljesen bolyhosra lehet keverni az őrleményt. (A gyors lefolyás oka lehet a csatornásadás is. Szóval egy ilyen kis eszköz nagyon hasznos lenne neked.)[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz picur220 #130047 üzenetére
Minden kávé más és más daráló beállítást igényel. Ha túl gyorsan átfolyik, akkor menj utána darálóval, vagyis zárj a darálón, legyen finomabb az őrlemény. Érdemes a későbbiekre felírni egy füzetbe, hogy melyik kávé melyik beállítást szerette. Illetve legyen viszonylag friss pörkölés. Bár ezt nem írtad, de a bolti kávék sajnos 95%-bam döglöttek, ott nem lehet csodát tenni. A vízzel a pogácsa tetején nem annyira foglalkoznék. Nagyon-nagyon jó kávékat húztam, ami után a pogácsa mocsár volt. De mióta PuckScreent használok, minden pogácsám nagyon szépen összeáll.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Roastrebelsről szeretne valaki zöld/nyers kávét rendelni? Jelezze privátban.
-
-
ribarszki
őstag
Kedves "otthon pörkölők!" A Danetti oldalon található zöld kávékat próbálta valaki? Egészen baráti az áruk. Vagy AVX-en kívül más forrás zöld beszerzésre? Nincs nagy igény, tisztességes brazil/kolumbiai már tökéletes
-
ribarszki
őstag
Továbbra is keresi gazdáját Flair 58 Electric
-
ribarszki
őstag
Először itt a fórumban.
Eladó Flair58 electric. -
ribarszki
őstag
Ha már szóba került a Flair, akar tőletek is megkérdezem:
Flair Classicot és Flair 58-at használok felváltva. Elutaztunk szüleimhez, ahol csak a Classicon csapoltam, majd itthon az 58-asból. Ugyan az a kávé, és a következő meglepetésben volt részem:
A Classic 13 grammból minden alkalommal kiváló, szinte elronthatatlan eszpresszót adott. Értem ezalatt, hogy az az igaz testes, karakteres, tömény, csoda eszpresszó. 1:2 arányban.Itthon az 58-ason megközelíteni sem tudom ezt az eredményt. Próbáltam 16-os és 18-as Rebeka kosárra, 12-18 IMS kosárral, 1:2 alá engedve. A bar ugyan annyi, a csapolási idő ugyan annyi, a kávé egyforma, az őrlő szintén (persze a beállítás más. Az 58 sokkal finomabbat kér) És mégis sokkal üresebbnek, vizesebbnek érzem az 58-ason csapolt kávét.
Ennek az okára próbálok rájönni. Mást eddig nem találtam, mint a Classic kosarában sokkal magasabb az őrlemény szintje mint az 58-as kosárban.
Jelenleg ott tartok, hogy az 58-as sokkal kényelmesebb, egyszerűbb de a Classic sokkal finomabb kávét ad. Merre induljak, hogy próbáljam megközelíteni a Classic szintjét? Mi lehet egyáltalán a baj? Vagy mi a jelenség oka?
-
ribarszki
őstag
válasz gyuri860213 #123591 üzenetére
Nem 1x jártam így velük. Pacamara Orange Honey 1/3-a olyan szinten fekete olajosra volt pörkölve, hogy az egész zacskónak egy kellemetlen égett gumiíve volt 500g ment a kukába. A 2. reccset is megkapta..
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz RetepNyaraB #123315 üzenetére
Ízlések és.. én minden itthon készített eszpresszóba tolok egy pattintós tejszínt, mert így szeretem.
Legyen az CM, Impresso, saját pöri, Biancán, vagy Flairen főzve.
Csináltam szüleimnek nagyon finom kolumbiait. Azt mondták érdekes.. (értsd: sz.r) de inkább többet nem kérnek, s isszák az automata Lidl szemes kávét.
Ki mit szeret..
(Ettől függetlenül én sem igazán iszom random helyeken kávét, de a saját ízlésemet nem igazítom elvárt mércékhez.) -
ribarszki
őstag
válasz Peti...(16v) #123251 üzenetére
Világosabb elbírja. A sötétebb nálam ott már spriccelt.
-
ribarszki
őstag
válasz Serpenthelm #123245 üzenetére
A sima Classic/Signature olyan 12-13 gramm kávéra van. Ebből olyan klasszikus 1:2 arányban készíthető a kávé. Vagyis olyan 30 grammot még simán ki lehet préselni belőle.
Könnyű előmelegíteni, kezes, beutál finom eszpresszó hozható ki belőle.A Pro 2-ben már több a fém. Nehezebb az előmelegítés, nagyobb víztartály, és olyan 16-18 grammal megy.
Az 58-as Flairben van X aminél neked kell előmelegíteni a hengert, és van az Electric, ahol fűtőszál melegít elő. De vizet utóbbi esetben is kell forralni. Totál szabvány 58-as rendszer, bármilyen 58as kosárral használható. Én a Bianca karját is rá szoktam tenni. Kevésbé mobilis mint a Robot ez igaz, de számomra sokkal praktikusabb, gyorsabb, egyszerűbb, sokoldalúbb, jobb. Hátránya az Electric modellnél a kábel, és a nagyobb súly/méret a robothoz képest. De ez teljesen felhasználó függő. Nálam magasan a robot felett van az 58-as Flair.
Volt egyszerre Classic/Signature és Robotom is, akkor ezt az összehasonlítást írtam. Utána vettem az 58-as Flairt, mert nagyon bejött a Flair vonal.
"Flair Classic Signature és Cafelat Robot.Honnan is kezdjem a történetet? Talán onnan, hogy szükségem volt egy utazós gépre amikor szülőkhöz, konferenciákra, nyaralni megyünk. Így került a birtokomba egy Flair Signature és egy Cafelat Robot is.Az első benyomások, munkafolyamat, felépítés:A Flair nagyon kompakt gép. Utazáshoz tökéletesen passzol a kis hordtáska amiben a gépet kapod. A megépítés teljesen rendben van, minden részlete fém. A fémtartály könnyen melegíthető, egy kis rutinnal nagyon könnyűvé válik a kávékészítés folyamata. Közép sötétből olyan 13-13.5 grammot kér, és ebből pont egy 27-29 grammos kávét tud készíteni. Pont ahogyan a nagy könyvben meg van írva, 1:2 arányban, a kívánt nyomáson. A manométer erősen javallott, különösen az első hetekben. Nagyon sokat tud segíteni.Cafelat Robot: A Robot... Piros színben.. Bakancslistás tétel volt. Gyönyörű gép. Dísznek is gyönyörű. A megépítése, az anyagminősége, a kidolgozás minden csillagos ötös. Élmény hozzáérni, egy igazi mérnöki csoda. (Kivéve a számomra esetlenül elhelyezett manométert.) A munakfolyamat egyszerűbb mint a Flair esetében. Közepesen sötét kávéhoz előmelegítést sem kér a portafilter. Kávé a kosárba, wdt, tamper, felsőszűrő és forró víz. Elképesztően egyszerű, viszont jóval finomabb őrleményt kíván mint a Classic Flair. A vízmennyiség miatt az 1:3 csapolási arány sem okoz problémát neki.Ok, de akkor melyik a jobb?
A válasz, hogy nincsen jobb. Vagyis győztes nincsen. Mert a jobb attól függ, hogy milyen kávékat szeretsz és mire keresel gépet. Ha utazáshoz és inkább a klasszikus eszpresszó vonalat fogyasztod, akkor a Flair lesz a te géped. Ha inkább világosabb kávét, alacsonyabb nyomáson, hosszabbra engedve, akkor a Robotban vagy Flair Pro-ban találod meg a számításaidat. (Bár a Flair Pro-t nehezebb előmelegíteni, macerásabb mint a Classic, és a Robot)Ugyanis azt nagyon fontos megemlíteni, hogy a Robot kosara alul szűkül, és megakad a tamper. 13 gramm alatt nem érzi jól magát, de inkább 15 gramm a minimum töltet. Próbálkoztam papírral, PuckScreennel, de kívánta a nagyobb töltetet. Én inkább középsötét kávét iszok, a klasszik vonalból. (Brazil, kolumbia, stb..) Az én ízlésvilágomhoz, a klasszik kávékhoz, az 1:2 shothoz a Flair jobban passzolt. Konzekvensebben húztam jobb kávékat mint a robottal. Világosabb, savasabb, hosszabbra engedett kávénál a Robot előnye megkérdőjelezhetetlen.Ha nem akarjuk hurcolni a gépet, és inkább spec kávékat iszunk, akkor a Robotra spóroljunk. Ha szempont az utazás, és inkább a klasszik vonalon mozgunk, akkor a Flair fog több örömet okozni.DE! És itt szeretnék minden tévhitet eloszlatni, amely nem sokra becsüli ezeket a kis gépeket. Mind a Flairrel, mind a Robottal olyan eszpresszókat csapoltam, mint a Binacán jobb napjaimon. Ezek a kis gépek simán hozzák egy komolyabb kávégép csészeminőségét. És ez a igazán megdöbbentő. A Biancánál kigondolom, hogy innék egy eszpresszót, és várok 25 percet. Itt pedig 5 perc múlva el is mosogattam.Mivel én ilyen kolumbiai/ spec. brazil kávékat iszok, (amit ráadásul én pörkölök..) így a Flair maradt meg. De én ritka kivétel vagyok. A Robottól most elköszöntem. Nem kizárt, hogy valamikor mégiscsak lesz egy Robotom, mert gyönyörű, mert nagyon egyszerű használni, mert sokoldalú. Ha végre megszeretem a savasabb és hosszabb kávékat, akkor majd újra Robotolok. Addig is a Bianca mellett marad a Flair itthoni eszpresszókra és utazásra.Talán valamit tudtam segíteni"
-
ribarszki
őstag
válasz Serpenthelm #123242 üzenetére
Attól függ, melyik Flairre gondolsz?
-
ribarszki
őstag
válasz Serpenthelm #123226 üzenetére
Nekem pl a Robot nem jött be. Próbáltam megszeretni, de az én kávéimhoz nem passzolt. Flair 58-cat vettem, nekem ez a végállomás. (Bianca mellett is)
-
ribarszki
őstag
válasz krisztianAMG #122998 üzenetére
Igen, ez így kezdődik
Hipertérugrás ami a szettedben történt. Gratulálok, az egyik legjobb setup otthonra. -
ribarszki
őstag
válasz vicces1 #122806 üzenetére
Ezt az árat értelmezni sem tudom.. Bár remélem komoly, mert viccnek kicsit durva lenne..
Viszont nekem is van nyomtatott, akupunktúrás wdt-m, s magasan a legjobb wdt amit valaha használtam. Pár kavarással könnyed, bolyhos, laza lesz az őrlemény. Az egyik legjobb apró kiegészítőm amit beszereztem az utóbbi időben.
Renekát, IMS-t is használok, nem látok karcolást.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz nate82 #122689 üzenetére
Nincs összehasonlítási alapom más rugós tamperrel, biztos lesz olyan, akinek van
DE! Nagyon szeretem a Normcore tampert és eszembe sem jut, hogy másik rugós tampert kéne nézni.
Ha nincs változó a bemenő kávé fajtájában, súlyában, kosárban és darálóállásban, akkor másodpercre ugyan olyan hosszú csapolásokat tudok elérni. Nekem a sima klasszikus tamper után nagy segítség volt. Kivette az egyenletből az én bénázásomat és következetlenségemet. Maximálisan ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz RetepNyaraB #122563 üzenetére
Kávétársaságnál nem 809k?
-
ribarszki
őstag
válasz rastacsz #122503 üzenetére
Ki beszélt fagyasztóról? Szerinted én azt írtam? Fagyasztós tárolás csak kicsi üvegekkel jött be, az ilyen zacskóssal semennyire. Azt írtam, hogy száraz, sötét, hűvösebb helyre menjen így a becsomagolt kávé. A végén én leszek a hülye, mert adtam egy tippet.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Annyira jó ez a fórum. Eddig az volt a trend hogy ikeas zacsi, alufólia, megint ikeás zacsi. Most meg esztelen pazarlás, hülyeség, felsleges.. sőt, vegyünk kevesebb kávét... ahhh, mimdenki csinál amit akar..
-
ribarszki
őstag
Tipikus...1hónapja eladó kézi darálót kerestem, sehol semmi, vágni lehet a csendet. Megveszem a JE-Plust. Azóta Kinu, Kinggrinder akció, stb...
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Flashback #121964 üzenetére
Azért az 1.500.000Ft-os Bullet alatt is van élet.. Nem profi pörkölő, de Gene-vel, Behmorral, Hottoppal azért otthon is el lehet szórakozni, tanulni, olvasgatni, próbálkozni sok-sok sikerélménnyel.
Ha jó tudom KávéKalmár is Gene-vel kezdte. Nyilván nem ez a csúcs pörkölő , mert vannak hiányosságai. (A hőérzékelő nem a babok között van, illetve mikor lekapcsol a fűtése mert elérte a hőfokot, akkor képes a hőmérséklet 8 fokot is zuhanni mire újra bekapcsol.) De nagyon jókat lehet pörköni vele.
Azért egy Allio Bullet overkill otthonra. Mondjuk azzal már kezdhetsz bérpörkölést is[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Bazsee71 #121961 üzenetére
Balázs, de jó, hogy ezt szóba hoztad! Pont ezt akartam hozzáértőktől kérdezni.
Jelenleg Gene-vel pörkölök, ami jelentős füsttel jár (ezt kivezetem egy csövön keresztül) és igen jelentős mennyiségű "pelyva" is marad a szűrőben a pöri után.
Szóval a Gene-vel semmi profilozásba nem mertem még belemenni, de előmelegítés, majd első meccsig való pörköléssel brutál finom brazil Santost pörkölök Ezt konzekvensen tudom ismételni, ha a gramm, előmelegítési idő, hőfok azonos.De kíváncsiságból érdekelne egy 100grammos Ikawa Home, vagy az említett BunaFR. De ezek már elég komoly összegek.
Ami kérdés, hogy miként oldják meg a füstnélküli pörit, mert jelenleg nekem elképzelhetetlen, látva a Gene-t mennyi füsttel jár.
A másik, hogy ezek a gépek valóban olyan szépen és jól működnek mint amit a marketing leír.
Kicsit olyan túl szép, hogy igaz legyen érzésem van..(Bár világosabb, savasabb, sec kávékat nem iszok, szóval elvagyok a brazillal is, ezzel a sima "egyenes vonalú" pörköléssel. )
-
ribarszki
őstag
-
ribarszki
őstag
Kedves otthoni/hobbi/Gene-tulaj pörkölők.
Otthoni pörköléshez keresek hálás, egyszerűbb kávéfajtát. Ízben a klasszikus csokoládé, karamell vonal áll közel hozzám. A cél a közepesen sötét pörkölés. Eddig Brazil Santost próbáltam, azzal sok sikerélményem volt, viszont Brazil Diamond Spec-nél ez már nem mondható el. Bár ha jól sejtem, akkor alapból hanyagoljam a blendeket...
Szóval melyik termőterület hoz a csészében csokis, karamellás ízeket, s emellett a pörkölés terén sem háklisak.
Nagyon köszönöm, minden segítséget oly nagy örömmel veszek!
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz ibilicki #121663 üzenetére
Flair? Robot?
A Flairen olyan eszpresszót húzok középsötét kávéból, mint a Biancán csak jobb napjaimban... Kigondolod, hogy innál egy kávét és 5 perc múlva már el is mosogattál mindent..Eddigi nagyon kevés tapasztalatom alapján mintha a Flair jobban passzolna a klasszikus vonalhoz, tankönyvi 1:2-es presszó arányhoz 9baron mint a Robot.
-
ribarszki
őstag
Srácok, ha a robotban nagyon mocsaras/vizes marad a pogácsa, akkor finomítsak a darálón? Nichen be tudtam lőni, hogy szép száraz pogácsa jött ki, teljesen egyben. Most 1ZPresso Je-Plust is próbálom belőni hozzá, de egyelőre mindig mocsaras pogácsát öntök ki. Használok PuckScreent és finom papírt is.
-
ribarszki
őstag
Még egy kérdés, ami használt Robotot és Flairt. Klasszik vonalon van különbség a végerdény között. Volt aki azt momdta, hogy a robot köröket ver a Flair Signature gépre. De kalsszik vonalon ezt nehezen tudom elképzelni. Van erről tapasztalat?
-
ribarszki
őstag
Aki kéziőrlőben járatos:
Kalsszik vonalra, középsötét brazil, kolumbia kávéhoz mennyire elég egy JX-Pro daráló? Utazó szettbe kellene, évi 1.5 hónap használatra. Flair Signature mellé.
Inkább valami mást? Köszönöm! -
ribarszki
őstag
válasz #98690560 #121422 üzenetére
Aldis kávét fogyasztók se IMS, se Reneka, se VST kosarat nem vesznek, s nem is ebbe a fórumba írnak. Vagy nem igazán ért hogy mire célzol ezzel . Kosarakkal pedig miként lehetne villogni? Ha csak nem egy Weber Unifilter karral a kezedben sétálsz, de arról meg 10.000 emberből 1 tudja, hogy mi is az
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
1ZPresso kézi daráló, JX-Pro, vagy más presszóra képes daráló 65k körül lesz valakinek eladó?
-
ribarszki
őstag
válasz RetepNyaraB #121360 üzenetére
Zsír. Mikor én kerestem gépet, a fórum tanultabb tagjai mind azt mondták, hogy az E61-es fej hőstabilitása, vízterítése miatt jobb a MaraX-nek a csészeminősége mint a GC-nek. Akkor engem átejtettek?
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Alakulni fog ez, de itt is mintha túl durva lenne az őrlemény. Mérd a kifolyó mennyiséget is grammra. Kicsit spriccelt is, érdemes lehet az előkészítésre, rögtelenítésre jobban odafigyelni. Illetve egy jó 12-18as IMS kosárral nem lehet mellé lőni. Nagyon hálás, kezdi kosár. avx kosarakat ne erőltesd...
-
ribarszki
őstag
Aki pörköl otthon GenÉ CBR-101 géppel, és klasszik vonalon mozog, rám írna? Lenne pár kérdésem. Köszönöm!
-
ribarszki
őstag
válasz DG790401 #121160 üzenetére
Az E61-e fej hőstabilitásban és vízterítésben biztosan előrelépés lenne. Viszont a pid nagyon hiányozna neked. A MaraX--nek bár van egy 3 állású hőkapcsolója, azért érdekes dolgokat tud művelni. 91.5 fok alá eleve nehéz vinni a fejhőt, másrészt ha egymás után 2 kávét kell készítened, akkor jobb ha Flash üzemmódba kapcsolsz, mert csapolás után 2-3 perccel elkezd kilőni a fejhő, s nem tudod megfogni.
Én sem látom igazán előrelépésnek, mindkettőnek van előnye és hátránya. Ha Lelit vonalon akarsz előrelépni, akkor spórolj a Biancára. Igaz az már nem is 1 lépés, hanem inkább 4-5.. Nyugodtan hagyd ki a Marát, úgyis Bianca lesz a vége -
ribarszki
őstag
válasz beleriand72 #120922 üzenetére
A proxmegaplusultracsakkifolyóskarbanhasználható kosár lesz az első, utána hangyafasznyira egymastól aniket árul, és végül a vst.
Amúgy most biztos megy a fejvakarás, hogy ki lehet beleriand72 és rastacsz akiket ki kéne b... a fórumából -
ribarszki
őstag
válasz Papacoffee #120889 üzenetére
Tegyél a kókusz-szénszűrő után egy leágazást csappal. Azt használd aksihoz, kávéhoz. Megnézem majd tds mérővel, hogy mennyit sóz vissza a patron, de úgy emlélszem elég sokat.
De a legkényelmesebb megoldás: Nekem a mosogatóra szerelt csapon dupla bemenet van, 2 karral. Egyik a sózatlan ág, másik a sózott. Nem is tudnék mást elképzelni annyira praktikus. Kávé, vasaló, gőztisztító, párásító sózatlan, minden más sózott ág. Esetleg lecserélheted a mostanit egy ilyenre. A szénszűrő után kap egy T elágazást és ennyi..[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz beleriand72 #120619 üzenetére
Nagyrészt már ott is mindenki fenntartással olvassa. Az újakat egy ideig lehet hülyíteni, de hamar átlátnak a szitán. Van pár bólogató jános, de elég komolytalan az egész.
Ami egyébként szomorú, mert jó lenne egy normális közösség. De az állandó "mindent is jobban tudok, mindenkit hülyének nézek, leginkább a saját vásárlóimat" stílussal megmérgezi az egészet.
Tényleg sajnálom,mert én is sokat vásároltam tőlük. Az új Puckscreenje is nagyon jól muzsikál nálam. Nem derogál leírni ha valami onnam van, és.jó, működik. De pont a stílua miatt már semmit nem veszek onnan.. és nem egyedül vagyok így. Talán ezen gondolkozzon el, hiszen ezt is olvassa.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Van CM tesztpöri
-
ribarszki
őstag
válasz Uyuarasy #117982 üzenetére
Nekem van egy olyan sejtésem, hogy az RO víz sokkal-sokkal kíméletesebb a rendszerhez mint a desztvíz!
Volt kép MaraX-ről, ahol a 100ppm alá kevert desztvíz megkezdte az E61-es fejet, csavarokat, stb.
Az RO víznél ilyet 1.5 év alatt soha nem tapasztaltam. Valószínűleg a desztvíz annyira üres, hogy sokkal agresszívabban lép kapcsolatba a fémmel.
Az RO víz ennél telítettebb. Eleve más a két víz készítési folyamata.
De nem vagyok kémikus, próbálok logikus magyarázatot keresni[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Villanyszerelés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Call of Duty: Black Ops 6
- Politika
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest