-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz
Bazsee71 #66315 üzenetére
Rövid tapasztalatom az 58 mm-es Strietman-nal épp ellenkezője volt. Az 58mm elviselt szinte bármit, míg a 49 mm büntetett a világos pörköléssel.
#66327 Mentic 18: a Colonna kapszula egész iható. Be kell állítani a hosszúságot mert a gyári nem jó, van hozzá javaslat a honlapon. Valamelyik budapesti kávézóban is kapható, ha nem akarsz postát fizetni.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Rush77
aktív tag
válasz
Bazsee71 #66347 üzenetére
Köszi a tippet.
Megcsináltam és hát vegyesek az érzéseim.
14,5g volt a kávé, finomabbra vettem az darálót, hogy hátha lassít (majd ezzel kapcsolatban még írni fogok) és pid 94 fokon (kb 40 perc melegedési idő).
A közelében nem voltam a ~35 mp-nek, 22s/29g kávé (most már pontos mérleggel mérve).
Nem volt sok crema, ízre meg egy kicsit savanykás nagyon minimális paradicsomos ízzel de semmiképpen sem rossz.
Viszont fogyasztás után volt egy keserű utóíz amit nem tudok hova tenni.
A másik pedig, hogy nem tetszett a gép hangja közben. Pulzálóan erölkdős hangja volt. Mintha az opv kis megszakításokkal folyamatosan venné le a nyomást miközben pedig a lefolyás relatív gyors és egyenletes volt (nem biztos, hogy jól magyarázom de remélem érthető a lényeg)[ Szerkesztve ]
-
válasz
Bazsee71 #66414 üzenetére
a saját darálómnál is megfigyeltem már, hogy amíg folyamatosan jön az őrlemény, addig szép, rögmentes, sok-sok levegővel keveredve. egy kávézóban púposra darálják a szűrőbe, elhúzzák a fölösleget a kukába, kész.
itthon viszont 18 gramm nem tölti ki púposra a szűrőt, a szűrő széleinél nem ér fel a tetejéig. innentől meg csak ront az ember: a ráindítással kijövő őrlemény sem olyan szép már, amit te kaparsz ki, az is rögös, aztán meg a szűrőben is játszol a cuccal és csak rontasz rajta (valószínűleg tényleg egy egyengető a legkevésbé rossz megoldás).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mdav88
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
soldier2
őstag
válasz
Bazsee71 #66559 üzenetére
Lakkbenzinnel, vagy festékhez használt hígítóval is próbáltam, mindkettő frankón vitte. Aceton szintén, de viszonylag sok fogy és nem annyira olcsó. Forró víz csak takonnyá varázsolja.
Von toth: 1g az eltérés a normális lefolyás és a befulladás között. A babot ráadásul kár tartályban tárolni, bedöglik gyorsan, ráadásul a pangó őrlemény is sokszorosára nő, mivel a kések közül az sem jön ki ami adagonkénti darálással kijöhetne.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
freaghill
őstag
válasz
Bazsee71 #66679 üzenetére
Lehet csak én gondolom így, de én fejemben úgy volt eddig, hogy ha asztalra téve, az állítót teljesen letekerem csak enyhén, míg szorul, és onnantól lazítok raja egy teljes kört, az 6 fokozat. Egy beosztás egy fokozat.
De ismét, az én fejemben..
[link][ Szerkesztve ]
-
válasz
Bazsee71 #66691 üzenetére
Igen, íme:
Arra egyébként én nem tudtam még rájönni, hogy a két daráló között fokozatok közti finomságban van-e különbség?! Tehát hogy ugyanaz a tartomány van a 702 nél 24, míg a 800-nál 40 felé osztva vagy a 800-nak szélesebb a tartománya?!
Mellesleg ha már itt tartunk, nekem a 702 nem annyira szimpatikus a külseje miatt, nálam az már a túl műanyag kategória. Ettől még lehet, hogy sokkal jobban használható, de így a lemezkét kiműtve ebben sincs már szinte semmi pangó…
Persze ez nyilván garanciavesztéssel jár![ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Speeedfire
nagyúr
válasz
Bazsee71 #66703 üzenetére
Itt a topicban is olvastam már róla. De egyszért nincs helyem a fagyóban (kicsi hűtő és az is fullon hússal), másrészt meg nincsenek olyan nagy igényeim az ízzel kapcsolatban. Csak végre legyen iható sok cukor nélkül is.
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
silentkiller
senior tag
válasz
Bazsee71 #66703 üzenetére
Itthon venném*, a szegedi forrásból, ők nem vállalják (szerintem garanciavesztéssel járhat). Ez a "Fred" milyen őrlő, már mint érdemes rá áldozni? Néztem, hogy ennek a babtartója forog és úgy kell pozicionálni az őrlési szintet? Ez stabil lehet így?
*sajnos, kinn is hasonló árban van, az eBay-en meg van egy-kettő de használt áron is majdnem 100k.
∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™
-
silentkiller
senior tag
-
looser
addikt
válasz
Bazsee71 #66691 üzenetére
Őszintén szólva nem használtam, csak amikor őrlőt kerestem, felhívtam a magyar Graef forgalmazót és ott érdeklődtem meg. De a másik kérdés, hogy ugyanakkora tárcsán kisebb fokozatokkal, vagy nagyobb tárcsán ugyanakkorával, az nem tiszta, de én előbbire tippelnék; feleslegesnek tartom (így látatlanban) a plusz fokozatokat.
mdav88: fura, hogy ilyenkor jobban bejön a "realista" érv, miszerint behozza az árát, kvázi egyre olcsóbban kávéztok (egy bizonyos szintig), viszont ha azzal indokolsz, hogy örömet okoz, akkor nincs kegyelem :-)
kaligula: a Molinari olasz cég(nek tűnik), engedd meg, hogy megkérdezzem, de hogyan pörkölsz nekik? Nem kötekedésből, ellenkezőleg, nagy szó, hogy átengedik egy másik nép fiának :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
John3:16
csendes tag
válasz
Bazsee71 #66767 üzenetére
Köszönöm, a válaszaitokat Soldier2, Bazsee71!
Bazsee71,
Ez tényleg fura. Nálam az IMS etalonként viselkedik, igen-igen ritkán spriccel.
A Reneka sem spriccel, csak nem áll össze szépen egy sugárrá a csapolás.
Esetleg ven egy videód arról, hogyan készítesz elő és csapolsz nyitott karral, Renekával? -
John3:16
csendes tag
válasz
Bazsee71 #66769 üzenetére
PY Yirgájával és Cocó7 blendjével próbáltam. (Ez utóbbi hasonló mint a Locavore, csak picit sötétebbre van pörizve, de majd Paljoc kijavít ha tévednék.)
Én is ezt tapasztalom: nagyon nehezen áll össze egy sugárrá középen (nekem talán összesen egyszer vagy kétszer sikerült). Külföldi fórumokat böngészve valaki konvex tampert ajánlanlott hozzá. Te esetleg próbáltad konvex tömörítővel?
-
John3:16
csendes tag
válasz
Bazsee71 #66773 üzenetére
Mivel a Reneka alja enyhén domború, így a közepén kissé magasabb. míg a széleken kissé alacsonyabb a pogi, ha sík tömörítőt használunk.
Ezen szerintem javíthat egy ívelt tamper, mivel annak a közepe ívben benyomja az őrleményt, így kb. azonos magasságú (íves) pogit kapnánk vele.
Most elkezdett ez a tampertalp téma foglalkoztatni és már a Reg Barber-féle C-Ripple-nél (koncentrikus körgyűrűk a közepén) tartok gondolatban
-
soldier2
őstag
válasz
Bazsee71 #66807 üzenetére
Ahhoz speciel Bélának semmi köze, vagy legalábbis nem ő kezdte. Kérek engedélyt meghunyászkodni, de olyannyira marketingbullshitnek tűnt amit írt, hogy ismeretlenül vsz itt is kiverte volna a biztosítékot.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
#91073280
törölt tag
válasz
Bazsee71 #66896 üzenetére
Az instantkávé-kedvelők fórumán bizonyára haragudnának arra, aki azt merészeli állítani, hogy a szemes kávéból őrölt presszókávé jobb mint a közösség által meghatározott legjobb három granulátum. Még fel is szólítanának, hogy ne terjesszem tévtanaimat, hiszen sosem ittam a kódexben rögzített malabar rothasztott macikávéból, pedig annál köztudottan nincs jobb. Hát jó. Nincs igazam, és egyáltalán nem jó a zöldkávéból pörkölt eszpresszó. Mindenki tudja, hogy a jó kávé ismérve, hogy rézcsöves pidelt valamin kell készíteni virágföldből.
-
válasz
Bazsee71 #67075 üzenetére
nagyon tetszett a fulltuning gc. szeretném együtt használni addig a dc-vel, amíg nem jutok egyértelmű konklúziókra.
amúgy pöpec, kaptam leírást, gaggia barista training cd-t és nyomifoki szűrőket is hozzá
ami a magister gépet illeti: ki kéne mérni a kilépő vízhőt csapolás alatt, mert sajnos ezeknél a 3,5 dl réz fejbojleres gépeknél nem ritka az emelkedő hőkarakterisztika. a silvia pont, hogy jobb ilyen téren szvsz.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
John3:16
csendes tag
válasz
Bazsee71 #67075 üzenetére
Jó a cikk! Ez a masina tényleg ígéretes darabnak tűnik!
http://www.magistersistemacaffe.it/30.php
A gyári oldalon opcionálisan elérhető egy előáztató megoldás is hozzá:
"Pre-infusion valve on the brewing group"Ennek kapcsán írtad a zárójeles megjgyzést?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elden Ring
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Aliexpress tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- DJI AVATA Pro-View Combo drón (DJI goggles 2) +Fly more Combo FMC +Motion Controller +RC2 +koffer
- KOMONO 16.5mm szíj
- DJI Air 3 FMC RC2 drón +Garancia +Care Refresh +ND Filterek +USB töltő
- DJI Air 3 Fly more Combo FMC drón +Garancia +Care Refresh biztosítás 2025.09.03-ig
- Kerékpár matrica a legjobb minőségben azonnal! PH tagoknak 30% kedvezmény!