-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
válasz tariattila #17551 üzenetére
Van most itt egy Nancy, egy QM0650, egy Cimbali M20, egy SM kétkaros, egy SM egykaros, egy Gaggia TD, egy SanRemo Firenze, utána szabad.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz -HajTömeg- #17796 üzenetére
Gondolom arra értik, hogy a tej szétvágja a savakat, ami a legfőbb ízhordozó. Ettől még egy tejeskávé lehet jó valakinek, de nem egy ízbomba.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz WiZARD #17829 üzenetére
Igazából többen kértek már Renekához PG tampert, 58,6 mm-est. A pontos méretek érdekelnének igazán, mert nem tudom, hogy jó e hozzá ez a méret, egyáltalán párhuzamosak-e az oldalai.
Ez a weblap meg a leírás tényleg nagyon szép, gyönyörű, igazán méltányolom, de nagyon amatőr, túl sok minden nem derül ki.
Nagyon érdekel a szűrő, jó lenne pontos tampert csinálni hozzá, de 10000 ft-ot sokallok kiadni most ezért.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #17886 üzenetére
Bocs, semmi.
Amúgy Romania a világ szemétdombja.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
-
fragola.6035
aktív tag
Bepróbáltam egy kiló Lavazza Top Class kávét. 10,5 Eurót adtam ezért az egy kiló friss kávéért.
Egészen vállalható, ennyi pénzt megér, Lollo Cl. után egészen üdítő volt. Csokis-kakaós kissé virágos, édeskés kávé. A nem megfelelő hőfokon eléggé büntet. Megérte az árát, de nem vennék többet.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz vendingo #17891 üzenetére
Az a baj, hogy a faesztergályos, akivel a tamper nyeleket is csináltatom, nem képes 3 egyforma darabot csinálni, van mikor háromszor viszem vissza a cuccot, hogy csinálja újra.
De mivel az egyik kezének a felét levágta, nem akarok mást keresni, így is kevés munkája van.
Már csináltattam vele Marzocco tipusú nyeleket, az szép lett nagyon, csak tölgyfából nem nagyon mutat.
Nekem is van egy gépem, amihez majd fa gombokat akarok, majd azon kipróbálom, hogy meg tudja e csinálni vállalható minőségben.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #17893 üzenetére
Én a GC szerelési minőségét nem ismerem, biztosan rendben van, csak a Made in Romania feliratú cuccokat meg a spanyol cuccokat (gyümölcsöt) nem veszem meg az undorító élmények miatt.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Ennél a Rancilionál használtam először ezt a kis méretű PID szabályozót. Ez egy Auber klón. 24x48-as, a mélysége 70 mm. Nem azt mondom, hogy a legjobb PID, nincs még sok tapasztalatom vele, nem is túl olcsó (30dolcsi), de az esztétika miatt érdemes számolni vele.
K, Pt100, stb... sokféle szenzort kezel.
A méretei miatt majd minden készülék házba beépíthető és nem kell a nagy bunkó a gép oldalán.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
-
fragola.6035
aktív tag
válasz tariattila #18030 üzenetére
Ezek az almás cuccok az USA-ban egészen jó árban vannak, ráadásul 10 amerikai közül 9 hazai terméket vesz akkor is, ha az kicsit gyengébb, mint az import. Ettől lettek ilyen erősek, hogy így gondolkodnak, hogy ennyire nacionalisták. Nekem ez tetszik bennük.
Nálunk ezt kiölték az emberekből, kell még néhány évtized, hogy rend legyen a fejekben. Amíg tej helyett "mleko"-t veszünk, addig itt nem lesz rend.Ha valaki itt megvesz egy dupla áron eladott almás cuccot, nincs azzal semmi baj, kinek mi a fontos.
Valaki sznobságból veszi, valaki pedig azért, hogy boldog tőle.
Én biztos nem adnék egy telefonért 15 ezernél többet, vagy egy autóért 500 ezernél többet. De nem volt ez mindig így.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz -HajTömeg- #18224 üzenetére
Maga a cikk szerintem nem rossz, erről a gépről nem nagyon lehetett volna jobb tesztet írni, max. az még odafért volna, hogy ár-érték aránya milyen.
A kavekorzó.hu oldalra egy ilyet biztos, hogy nem raknék fel, inkább "Stahl magazinos" cikk.Amúgy egy sima kávéfogyasztónak még ajánlható is egy ilyen gép.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz tariattila #18393 üzenetére
Szerintem nem rossz ár a 250, ha nekem lenne, én nem adnám oda annyiért még ebben az állapotban sem.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz tariattila #18396 üzenetére
Ez igaz, kb. itthon eladhatatlan. A restaurálás is kétséges, nem ismerek az országban olyan embert , akire rá merném bízni. A krómozást és aranyozást is figyelembe véve min. 200ezret kéne rákölteni.
Lehet reálisabb a 150e., de egy pár éves takony home E61-ért is megadnak 150-200 ezret.
Nem tudom restaurálva mennyit érhet, egyáltalán megvenné-e valaki.
Én szívesen nézegetném a konyhában, biztos, hogy nem adnám el.De ilyen köcsög eladótól se venném meg, aki 1000 Ft-ért hirdeti.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Én sem vennék kapszulás, podos gépet, nem hiszek a hónapokkal előredarált 5,5 gramm söpredékben.
A felújított automata szerintem jó választás lenne.
Ezt a helyet ajánlom, ismerem az embert, nagyon korrekt és olcsón szervizel. Van mindig nagy választéka, hívd fel.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz -HajTömeg- #18502 üzenetére
Egyetértek. Sokan nem vállalják fel a véleményüket, inkább hallgatnak. Ha pedig valaki mégis véleményt nyilvánít egy kávéról, akkor meg a forgalmazónak áll feljebb, hogy mit képzel ez az ember, csak fikázni tud.
Igazából ez egy semmitmondó újságcikk, mert maga a teszt nincs leközölve.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz -HajTömeg- #18507 üzenetére
Amikor 1-2 éve hoztam be Olaszországból pár kiló kávét és el akartam adni a fórumon belőle párat, akkor a magyarországi forgalmazó azonnal hívott és megfenyegetett elég rendesen. A vicc, hogy nemcsak az adott kávé forgalmazója hívott fel, hanem több is.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
-
fragola.6035
aktív tag
Az nem króm!! A krómot galvanizálással hordják fel más fémre és egy nemes anyag. Ami neked van az max. rozsdamentes acél.
A pangó őrleményt nem úgy kell lemérni!
A tekercseléssel semmi baj nincs, akár jobb, mint a gyári. Kecskeméten két tekercselőt ismerek, mindkettő kitűnő munkát végez. Amit el lehet szúrni Mazzernél, az maga a tekercselendő állórészkiszedése és visszarakása, könnyen pontatlanná válik a gép.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz adriankoooo #18765 üzenetére
Ott írnak sok hülyeséget is, ne onnan tanuljatok eszpresszózni.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #18875 üzenetére
Ha van felétek lomos vagy ócskapiac, ott szinte bármilyen csészét kapsz 50-100Ft-ért.
Itt a Kecskeméti bolhapiacon szinte bármilyet lehet kapni, vékony, vastag eszpresszó, kapu.,
ACF, ipa, Walküre, Annaburg, meg a rosseb tudja milyeneket vettem már, van vagy 150db, mert 50 Ft-ért nem tudom őket otthagyni.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz zolnagy #19058 üzenetére
Ez a PID teljesen más, mint a REX. Szakaszosan megy a felfűtés, de azzal semmi baj nincs.
Amit nem értek, a beállított hőmérséklet hogy lehet 99°C. Szereltem már belső szenzorral pár gépet, azoknál 115-120°C között van a joker állás. Külső, bojler tetején levő szenzornál van 100°C alatti hőmérséklet, mert külső szenzornál a külső hőmérséklet is jelentősen befolyásolja a szenzor hőmérsékletét és az nem jó.
Az autotuningot teljesen bemelegedett géppel csináld, hideg gépnél nem igazán van értelme.
Én a pipacsövet kivenném és a bojler tetejét is megfúrnám a beömlő víznek.
A szenzort szerintem a fűtőbetét magasságába érdemes tenni, vagy picit feljebb. Lent a fej közelében nem túl jó, mert felfűtéskor a bojler alja és teteje között 30-40°C különbség is van, ha túl lent van a szenzor, akkor felfűtéskor a bojler teteje túlmelegszik akár 150°C fölé is mehet, ami késlelteti a stabil hőmérséklet beállását. Szerintem ideális, ha bojler tetejétől 3-4 cm-re van a szenzor.Nálam egy csöpögős szimplánál max. 0-2°C-ot, egy duplánál csak 2-4°C-ot esik a hőmérséklet a bojler felső részében, ilyenkor a fejnél a hőmérséklet változása nem mérhető!!
Nálam a Brasilia a dupla csapolás végére sem lesz soha hőhiányos és Kr.u. 3000-ben sem fog elporladni.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz -HajTömeg- #19082 üzenetére
egy kémiában jártas barátom szerint a nejlon zacskó átengedi az illat molekulákat, aromazárásra alkalmatlan.
Szerinte az aromás anyagokat üvegben vagy fém dobozban, alu zacskóban, vagy aromazáró papír zacskóban célszerű tárolni.
Én nem is értem, hogy miért kell kiszedni a gyári zacskóból és ócska tasakokban tárolni.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz -HajTömeg- #19086 üzenetére
A kávéból szén-dioxid folyamatosan szabadul fel, ami nehezebb a levegőnél, ez megvédi a kávét az üvegben, fémdobozban az oxidációtól. Én egy Illy dobozban tartom a kávét, a többit az eredeti kilós zacskót Expolygonos csipesszel lezárva beteszem a hűtőbe.
Esetleg hosszabb tárolásnál 20-25 dekánként kiürült kilós kávézacskóba teszed, összecsavarod a száját és széles ragasztóval leragasztod.
Nem véletlen csomagolják a kávét, fűszereket, stb, alugőzölt papír zacskóba, ha a nejlonzacskó megtartaná az aromákat, akkor abba csomagolnák, mivel a töredékébe kerül.https://caffe35.webnode.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kupon kunyeráló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Felfordul a windowsos piac: az Arm megszerezné a PC-s piac 50 százalékát
- Politika
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Diablo IV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen