-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-HajTömeg-
őstag
válasz fragola.6035 #10780 üzenetére
szerintem a megoldás egyszerű.
Egy evolution vagy egy classic 25-40 000. Amikről te írsz azok meg 85.
Ráadásul keresni kell hozzá valakit,aki megcsinálja, odavinni/postázni és megbízni benne.
Ezért kelendőbb a gaggia.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz t-bali3 #10836 üzenetére
Mikor szépem sűrűn folyik le kb 30mp alatt,az a jó.
Kb így:Erre kell törekedni,de lesznek kávék amik csúnyán folynak le mégis finomak
Olyan is lesz,hogy valamelyik kávénál azt érzed van valami kellemetlen íz benne ,ami egy gyorsabb lefolyásnál pl nem lesz érezhető,nem oldódik ki.
Szóval lehet kísérletezgetni bőven
A jó crema egyenletes, nincs benne buborék.
Amivel az evo-nál találkozni fogsz az a megégés,mert valahol 107fok környékére melegít,ami sok,még az arabikáknak is,pedig azok jobban szeretik a hőt,mint a robusztás kávék.
Mikor megég,akkor nem egyenletes a crema,vékony,van rajta egy repedés szerű...
Sima eszpresszó elvileg 7g,de gaggiáknál azt mondják egyes szűrőből nem lehet jót húzni, a duplát érdemes használni és azt is jól megtömni.
A szőkülést egyszerű észrevenni, szőke lesz a kv
Mondjuk itt kb 20mp-nél már megállíthattam volna.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz t-bali3 #10838 üzenetére
Van amelyikbe 20is belemegy szerintem
Ez van,de ahogy írtad még így sem vészes,pláne,ha napi 1-et iszol...
Nekem sem pid-es.
Elvileg kell legalább fél óra,hogy hőstabil legyen a gép.
A pid jó lenne,szerintem csak azzal lehet reprodukálni,ha valami jól sikerül.
Elvileg azt kéne nézni,hogy mikor kapcsol ki a fűtést jelző lámpa és mikor kapcsol újra be.
Aztán sakkozgatni a hőmérsékletekkel aszerint,hogy milyen kávét főzöl
Ahogy írtam az arabikák nem hőigényesek,hamar megégnek.
Nekem nincs ennyi türelmem,plusz összevissza kapcsol az EVO-m,szóval én arabikáknál csapolás előtt hűtőcsapolok egy rövidet,csak aztán teszem fel a kart.
Nem a legjobb megoldás,de jobb ötletem nem volt.
Ha tejjel iszod a kávét,az sokat elfed a hibákból.
Tejjel szoktad inni?Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz csiben1 #10877 üzenetére
Azt tegyük félre,hogy ha 1 kapszulában 5-7gramm kv van és kb 120-ra jön ki egy kapszula,akkor kb mennyire jön ki a kv kilója,mert akkor eret vágsz magadon.
Én csak barátomnál ittam eddig kapszulásat, teljesen vállalható volt.
A probléma azzal van,hogy pl a nespresszónál egyetlen Andrássy úti üzletben lehet beszerezni a kapszulákat,vagy rendelsz a neten, ami még drágábbá teszi,ráadásul otthon kell lenned/el kell menned érte.
Több ismerősöm is próbálkozott kapszulással és mindnek az volt a baja,hogy nagyon egyen íze van a kávéknak.
Azt mondták mindben éreztek valami jellegzetes, a kapszulás kávékra jellemző ízt.
Kávés körökben inkább ajánlják az E.S.E. podos kávékat.
De ebben nem vagyok otthon.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz csiben1 #10882 üzenetére
Esetleg Bialett mukka expressz?
Ebből van elektromos is.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Ha valakit, aki Bp-i érdekelne felesben egy PACIFICAFFE DECAF XTR KOFFEINMENTES 100 % ARABICA SZEMES KÁVÉ az írjon rám legyen kedves.
Szívesen kipróbálnám, pláne,hogy parci is dicsérte,de nem akarok 1kg venni, elég lenne a fele.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz Nordik #11024 üzenetére
"Van azonban egy dolog, amit feltétlenül el kell kerülnünk: a lefőtt kávé hosszabb ideig való tárolását. Legtöbbünk természetesen forrón, azon melegében issza a kávét (még a csészét is előmelegíti, drágább készülékek esetében a beépített csészemelegítő segítségével, nélküle csak úgy póriasan, forró víz beletöltésével), de azért akadnak, akik megisszák, esetleg kedvelik is a hideg eszpresszót. Őket nagyon nyomatékosan figyelmeztetjük: a tudomány jelenlegi állása szerint a lefőtt és magára hagyott kávéban rendkívül káros kémiai folyamatok indulnak meg, és fogyasztása körülbelül ugyanolyan mértékben rákkeltő, mint az erősen odaégett, odakozmált ételek fogyasztása."
Forrás: Kávéológia
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz Nordik #11029 üzenetére
Kotyogósban nem vagyok otthon,nem tudom miben jobb egy Miss Moka vagy egy MOKA Express.
De szerintem vegyél 2 személyest,pláne,ha hosszút iszol.
Max rátöltesz még picit,mielőtt elfogynaadpeter
Igen,éreztem,hogy ez a zsírszalonna rossz példa lesz.
Sok itt a falusi, tanyasi, jászsági
A lényeg,hogy csak azért mert sokan szeretnek valamit, még lehet egészségtelen[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
MIndenképpem kotyogóst szeretnél?
Mert most a fórumtárs árul egy EVO-t 20ért tamperrel,ami elég jó vétel szerintem.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Tegnap rögtön kétszer is ittam kávét a megújult Gödörben.
Először és utoljára.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz t-bali3 #11098 üzenetére
Fú,mennyit kóstoltam én is.
Egyszer leírtam, akkor döbbentem rá,hogy milyen mennyiséget sikerült meginnom pár hónap alatt.
Nálam a top 3:
Adpeter féle Columbia
Paljoc mostani epres Yirgacheffe Aramo-ja. (tényleg epres, beszarás)
Pacificaffe PacificaffeLucaffe se rossz,de szerintem annyit nem ér, mint amennyiért vesztegetik.
Úgy mondanám,hogy semmi különleges.
Ja és még annyit hozzá,hogy citrusos kávékat nem szeretem, nem az én világom.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz t-bali3 #11100 üzenetére
Hozzám is inkább a csokis vonal áll közelebb,de szeretem,ha van benne valami,amitől nem csokis,hanem érdekesebb,de semmiképpen sem citrusos.
Kóstoltam újhullámos kávékat is profiktól, sütőtök ízzel pl, de az nem az én világom.
Kipróbáltam,érdekes,de itthon nem olyat szeretnék inni.
Ezeknek szerintem mindnek van egy jellegzetes, finom íze.
Nem tudom olyan szépen megfogalmazni,mint mások, egyszerűen kvajók
Most ittam meg az első ilyen Paljocosat, amiről azt gondoltam persze epres,hogyne...
Vetít itt a sok fórumceleb...
De tényleg az, már illatra is. Nagyon finom!
Adpeter Columbiája régóta nagy kedvencem és ráadásul bolondbiztos, nem könnyű elrontani
A Apcipaci-nak meg van egy finom,de tényleg csak lehelletnyi citromos beütése,de nem savas.
Pont annyi,amitől nem szimplán csokis...
Hozzáteszem,hogy én mindig tejjel iszom, cukor nélkül.
Presszóként lehet másképp viselkednek.
Ja, ráadásul mindhárom olcsóbb ,mint a Lucafffe.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz Toobee #11102 üzenetére
Mondjuk az nekem annyira nem jött be,inkább a prémium.
De hát én már csak ilyen úrifiú vagyok,inkább az arabicás kávékat szeretem#11104) Toobee Sajnos simán lehet!
Evo-val feladat,mikor azt mondják kevésbé hőigényes a kv.
Szerencsére ezt a Paljocosat sikerült egész jól elcsípnem elsőre.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Egy felszolgáló barátom mesélte,hogy jött hozzájuk egy barista oktatni.
Csak kiváncsi lennék rá,hogy szerintetek helyes-e amit mondott.
Azt mondta hosszúkávét ne úgy csináljanak,hogy megnyomják a gépen a hosszúkávé gombot és az akkor nem 30ml csapol, hanem úgy,hogy kb fél deci (picit több) meleg/forró vízre öntsenek rá egy presszót.
Ez az americano... ?
Ez így stimmel?[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz weinmaker #11363 üzenetére
De nincs okod a durcázásra
Szerintem aki ezt a fórumot olvassa azt érdeklik a korzós cikkek is, az is,ha a Paljoc művek új blendel jöttek ki, az is, ha Lalinak vagy tariatinak gépe van eladó és az is,ha ingyenes kiszállítás van adapternél.
Simán belefér, ebben egyetértek Parcival. (pedig vele elég ritkán értek egyet )Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Karra csavarozható nyomásmérőt hol kapok?
Evo-hoz kéne.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz ronin s8 #11467 üzenetére
Jajmár, de értesz te mindenhez
A 5* szállodák hozzáállását egyébként akkor sem értem.
Már rég jártam ilyenben,de emlékeim szerint nem osztott-szorzott egy ekkora tétel,mint a kávéé.
Bőven kifizették azt a vendégek, szóval ez nem érv a nespresso mellett.
Talán inkább a brand lehet vonzó, igény lehet a dzsrdzsklúnis kávéra.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
-
-HajTömeg-
őstag
válasz t-bali3 #11546 üzenetére
Lehet pidelni bár SID nekem említett valamit,hogy miért nem szereti az ilyen gépeket pidelni...
Toobee Sehogy nem lehet játszani a hőmérséklettel.
Illetve én hűtőcsapolok,mert sokszor konkrétan forró a víz,ami az elején jön.
Tudom ez így nem jó,de azt felejtsd el,hogy a kis lámpácskáját nézegetedAlias: Júzer error
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- (Újra)indítjuk a PH! YouTube-csatornáját
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Motoros topic
- Max
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen