-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
verti1
tag
válasz Parci #103848 üzenetére
Totál felesleges irányba fejlesztenek. Már a Pro-t is nehéz hőmérséklet ügyileg menedzselni, de ezt az 58-ast.... Persze meg kell várni, hogy mi lesz belőle, de ebben a formában vehetsz egy jó nagy fazekat és bele pakolhatod forralni az egész motyót fél órára. Ennek így semmi értelme.
-
verti1
tag
válasz JackFeryll #103858 üzenetére
Se a Robot, se a Flair nem arra való, hogy több kávét húzzunk vele. Mind a kettő elveszíti az előnyét ha erre akarjuk használni. Nekem legalább is macera. Ha valaki kevesebb mennyiséggel beéri akkor Flair, ha több kell akkor Robot.
-
verti1
tag
válasz Parci #103860 üzenetére
A videón valami fércmű látszik az tény, ebből még bármi lehet. Meg kell várni a kész terméket. Abban Balázsnak viszont igaza van, hogy ezt az egész Flair történetet inkább hajtja a közösségi media mint a józan ész. Az eredeti termék egy nagyon jól használható kis masina, de annak csiszolása helyett inkább a pénz irányába mennek. Én követem őket FB-n, de gyakran a hajam égnek áll az ottani igényektől, stb...
-
verti1
tag
válasz WarLock07222 #103877 üzenetére
-
verti1
tag
válasz Parci #104105 üzenetére
Nem tudom én se, hogy mi a jó megoldás. Bele menni a vitába vagy csak legyinteni és lapozni. Nyilván volt itt egy negatív vélemény a 10 grammos kosárról ha ezt a konkrét esetet nézzük, de arra jött egy olyan cunami, hogy csak pislogok. Felesleges egyébként bele menni ilyen gyerekes üzengetésekbe, nem vezet sehova. Ugyanakkor a másik oldalnak is el kellene engedni ezt a dolgot.
-
verti1
tag
válasz fragola.6035 #104238 üzenetére
Azért egy Kinu-t nagyon nehéz tönkre tenni egy takarítással. Annyira egyszerű mint a faék.
-
verti1
tag
válasz fragola.6035 #104241 üzenetére
Értem, hogy mire gondolsz. Mindent tönkre lehet tenni egy pillanat alatt. Viszont ha valaki egy ilyen “sportra” adja a fejét mint a hardcore kávézás akkor egy-két dolgot meg kell tudni csinálni vagy tanulni az eszközeivel kapcsolatban. Alapvető tisztítás, stb. Felesleges hetente takarítani ezeket a kéziket, de évente egyszer vagy kétszer ki szoktam pucolni. Én is vizezem a babokat, egész pontosan kis sparay-s üveget használok, de elég egy fújás. Nem kell túlzásba vinni a dolgot.
-
verti1
tag
válasz Kávé Kálmán #104249 üzenetére
Ezt írtam én is, hogy évente maximum kétszer kell vele foglalkozni. A finom menet sérülékeny, de azért ez elég kemény anyagból van. Kihúzásnál és vissza tolásnál a tengely vége megvezeti, nehéz legyalázni. Előbb teszik tönkre a menet bekezdését az állító tárcsa vissza tekerésénél ha félre kapatják, de itt is szépen megvezeti a tengely vége a tárcsát. Víz nélkül is előbb utóbb lerakódik mindenhol az olajos “kávépor”. Kényesek vagyunk a vízre, a kávéra stb. Ennyi törődést kell fordítani erre is.
-
verti1
tag
válasz WarLock07222 #104472 üzenetére
Nem csak a sík felület tömörít. A ferde rész is tömörít ahogy bele engeded a kosárba csak nem olyan mértékben mint a legalacsonyabban fekvő sík élek. Forgatásnál szintén tömörítés történik ahogy elsimítja a felső pár milliméterét a poginak. Tulajdonképpen létrehozol egy párhuzamos, nagyobb sűrűségű felső réteget ami nagyon jó alap egy hagyományos tampernek. Sokkal egyszerűbb párhuzamosra tamperolni a segítségével. Szerintem ebben van a kulcsa a dolognak, a tökéletesen párhuzamos pogiban. Ebben segít az egyengető, mert egyébként csak a felszínt borzolja. Egy marok tamperrel vagy bármilyen galléros, párhuzamosságot biztosító tamperrel ez egyengető nélkül is elérhető. A klasszik WDT-is ezt szolgálja. Szisztematikusan, lassan áttúrod az őrleményt és kapsz egy elég jó szintet. Egy gyakorlott barista régen voodoo nélkül megoldotta az ujjával és kellő gyakorlattal simán párhuzamosra tamperolta. Ez egy nagyon jól marketingelt termék, de nagyon nem több. Rendes őrlő, egy kis oszlatás és párhuzamos tamperolás kell a rendes lefolyáshoz. Szerintem...
-
verti1
tag
válasz Parci #105930 üzenetére
Ez egy kis szériában, manufakturális módon gyártott gép drága dizájn elemekkel. Nem olcsó a gyártása, gondolom keresni is akar rajta az ember. Nyilván lemásolható egyszerűbb, olcsóbb formában. Szerintem nem az 58-as “penge” kosáron múlik a jó kávé. Ez egy több évtizedes berögződés szerintem amit nehezen engednek emberek, persze az elengedésben nem segít, hogy az ipar erre állt rá és ez a legelterjedtebb szabvány és a legnagyobb választék ezekből van. Pid box nélkül is tökéletes, első dolgom lenne kiépíteni belőle, nekem a tized fok fétisem is elmúlt már.
-
verti1
tag
válasz Parci #105938 üzenetére
Referencia az ital, nem a kosár szerintem.
Hol olvastál tanítást, mert én nem látom. Ez az én véleményem, semmi más. Mindenki úgy csinálja ahogy szereti.
Ha akarod akkor akkor kijelzi, van aki még a tized fokot is kiérzi azt is elfogadom. Beállíthatod a Strietmant is 91 fokra, kicsit +/- az ingadozás engem nem zavar, mert szerintem nem számít.Egy éve egyébként még egy általad is nagyon vágyott gép volt, persze nem ezen az áron. Nekem is fájna mondjuk, ezért elhessegetem a gondolatot is.
-
verti1
tag
válasz Parci #105942 üzenetére
Nem jelzi ki, de egy hőmérővel beállítod egyszer és kész. Úgyse tekergeted minden kávénál.
Vannak jól bevált kosaraid és nem engeded őket azt elfogadom, de attól, hogy valami 53-as vagy 49-es pont ugyan olyan jó kávét lehet vele húzni mint az 58-assal.
Kell egyet gyártani és akkor lesz. -
verti1
tag
válasz Parci #105948 üzenetére
Egy hardcore kávés topikban ahol többen 12-15e Ft-os kávékat fogyasztunk és a cél a minél tökéletesebb presszó elkészítése, ott igenis közel tökéletes gép. Persze egy körös és nem a vendég sereg kiszolgálására való, de nem is abban a mezőnyben indul. Az áron vitatkozni teljesen felesleges és azon, hogy kinek mi a drága. Van akinek 2 milliós gép van pulton vagy még drágább az 1 millás őrlővel és lő vele két duplát egy nap. Már százszor kitárgyaltuk, hogy mindenki a saját koordináta rendszerében mozog és annak kell megfelelnie, a legjobbat kihozni. Van aki egyedül kávézik és soha a büdös életben nem gőzöl annak ez jó lehet, annak akinél állandó vendégsereg van annak kizárt, de dobhatja a GC-t is a kukába. Teljesen értelmetlen olyan szempontok szerint leírni a CT-1 ami soha nem akart lenni.
Még nem nőttem ki belőle teljesen....pont egy ugyan olyan kancsó kijelzőjéről olvasom le az értéket mint a tiéd csak én drágábban vettem.
-
verti1
tag
válasz SteelCowboy #105963 üzenetére
-
verti1
tag
válasz Mylord3 #105967 üzenetére
Ha kifejtenéd a sznobizmus és az előbbiekben leírtak közti általad vélt párhuzamot azt megköszönném, mert én nem látom.
Eleve zavar, hogy ebben a topikban mindenki sznobnak van kikiáltva ( egyébként hibásan). Menj a sznob topikba, he-he, ha-ha, stb. Itt nem majmol senki senkit, nincs felsőbbrendűségi érzése senkinek. Itt kávé mániások vannak akik akár a végletekig kimaxolják ezt a témát. Ezért itt elnézést kérni furcsa dolognak tartom.
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz Parci #105977 üzenetére
Kimaxolást én a kávéhoz való viszonyát értem a társaságnak. Azt, hogy ezt ki hogy éri el az másodlagos dolog. Tökéletes univerzális gép nem lesz, mindenkinek meg kell találnia a maga megoldásait az igényeinek megfelelően. Én csak azt írtam a lavinát indító hozzászólásban, hogy ha a CT-1 abból a szempontból nézzük, hogy milyen kávét lehet készíteni akkor nagyon ott van a szeren. Felejtsünk el minden más szempontot, csak a produktumot nézzük hardcore kávés szemmel. Ez a fontos szerintem ha egy gép képességeit nézzük. Tetszik, nem tetszik, drága, nem drága az más kérdés. Milyen kávéra képes, ez a lényeg.
-
verti1
tag
válasz Parci #105980 üzenetére
Nem szálltam beléd, félre értetted szerintem. Nem kell mindig az írott kommunikációban a legrosszabb verziót feltételezni. Egy személyes beszélgetés alkalmával teljesen más lett volna a lecsengése biztos vagyok benne. Elbeszéltünk egymás mellett, de megértettük végül a másik mondandóját talán. PID, 58-as méret a legkényelmesebb út, ez tiszta sor. Viszont van nagyon sok más út még, ennyit akartam mondani.
-
verti1
tag
Ezt továbbra se tudom értelmezni:
Mi volt a koncepció ami életre hívta ezt a nem tudom mit? Egyrészt ormótlan nagy, mindenhol megvasalva hogy kibírja a nagyobb erőhatásokat, hatalmas karral. Fel kell fűtenem külön és egy másik eszközzel vizet melegítenem? Mi van? Ha kész az ital akkor ki kell véreztetni, hogy szét lehessen szedni? Ez a felesleges szarakodás csimborasszója szerintem.
-
verti1
tag
válasz JackFeryll #106034 üzenetére
Mezei Flair kontra Robot használata között nincs különbség szerintem. Öntögetés kontra lábasban forralás egyéni ízlés kérdése ki melyiket szereti jobban. Sima Flair-hez kell nyilván erő, de ráfeküdni nem kell. A Robot nem véletlenül két karos egyébként, egész kényelmes lehetne ha nincs az az idióta vége a karnak. Ennek a behemótnak nyilván azért akkora a karja, hogy normális erővel lehessen működtetni és ne kelljen ráfeküdni. Elő kell melegíteni a Robotot és a sima Flair-t is. Ha csinál egy fűthető fejet akkor miért nem csinál hozzá egy rendes dugattyút mint a Strietman-ban vagy M. Leva-ban van pl. Bele a víz, fűt, emel, húz. Ez így röhej szerintem. A sima Flair-nek leveszem a hengerét komplett kosárral együtt a mosogatóban széthúzom és kifolyik a feles víz, nagyon egyszerű. Nem lettem potenciális vásárló az tuti, ezt a szarakodást még a legelszántabbak is megunják két hónap alatt az tuti. Nem életszerű nekem a mindennapi használata ennek a “gépnek”.
-
verti1
tag
válasz JackFeryll #106038 üzenetére
Csalódás nincs bennem, engem már a Pro sem izgatott. Tényleg érdekelne a megfejtés, hogy mi hívta életre. A mérleg egyik serpenyőjében van az 58-as méret és nagyobb mennyiség mint előny és másikban csak cumi, mindent elvesztett amiért szerethető volt az alap koncepció. Erre mondják, hogy nagyot akartak fingani, de beszartak...
-
verti1
tag
válasz Parci #106042 üzenetére
Nem tudom miért nem csinálja meg senki, nem látnak benne pénzt szerintem. Nem lenne olyan bonyolult dolog, sokat gondolkozok valami ilyen gépen.
Szerintem ez a szörny is azért született, mert annyit mantrázták a Flair-es FB csoportban, hogy legyen 58-as, hogy meglátták az üzletet benne. Szavazások voltak, hogy mit hiányolnak a Flair-ből, stb. Menedzser kalkulátor bácsik osztottak, szoroztak és ez lett. Venni fogják mint a cukrot kin az tuti, majd ráunnak a pöcsölésre szerintem, mert nem életszerű a napi használata. -
verti1
tag
A 4,5 Bar-t felemelni 9 köré az dupla olyan erős rugót jelent. Elnagyolt számítások alapján 900N helyett 1800N kb. Fizikailag nem tudsz berakni egy ekkora rugót. Ha sikerül is akkor is engedni fog valami előbb utóbb, elsőnek szerintem a bojler teteje. Érdemes megnézni a Pro 800 kialakítását, komoly anyagok, csapágy, méretezés. Gábor biztos tudja a két rugó erejét, de ott szerintem felülről karcolja a 2000N-t. Nem egyszerű ilyen nagy átalakításokat eszközölni, egyszerűbb nulláról ebben az esetben.
Közben Gábor megelőzött, eredeti állapotra van méretezve+biztonsági tartalék, de kétszeresét nem bírja el.
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz Kávé Kálmán #106087 üzenetére
Az alap fizikai paramétereken nem változtatott nagyon. Gondolok itt a dugattyú méretre, karok forgás pontja. A Faemanak egyébként mintha hosszabb lenne kicsit a karja és kényelmesebb.
-
verti1
tag
-
verti1
tag
válasz Parci #106109 üzenetére
Tegyük fel, hogy csak lemásoljuk és módosítunk egy kicsit rajta. Rengeteg meló csak megrajzolni amit mondasz. Nem véletlenül öntvény az egész bojler. Úgy volt gazdaságos, egyszerű gyártani nagy mennyiségben. Legyen öntvény akkor. Kell valaki aki kiönti, kell csinálni egy öntő formát, finomítani kell ha elsőre nem sikerül. Legyen akkor cnc. Le se merem írni, hogy mennyibe kerül egy ekkora réz buga. Rengeteg gépidő ami nagyon sokba kerül, ja es digitalizálni kell az egészet előtte, mert úgy nem működik mint az esztergályos bácsi. Nem éri meg, illetve csak szerelemből, kellő elszántsággal.
-
verti1
tag
Csak erős idegzetűeknek....
-
verti1
tag
válasz RetepNyaraB #106306 üzenetére
Kávézókban azért sikerül...
-
verti1
tag
válasz RetepNyaraB #106308 üzenetére
Egyforma szabványú 58-as kosarakat méregetünk, nem a gépek tudását. Önkínzásnak nem nevezném a tölcsér nélküli életet. Volt kávézás a sok marketing voodoo előtt is. Gyakorlat kérdése, persze vannak olyan spec. esetek amikor tölcsér nélkül nem megy...
-
verti1
tag
Nem ott teszi tönkre a pogit, ha megfigyeled csak kicsit megnyomja és a kosár oldalára feltapadt őrlemény szedi így le. Utána tamperel rendesen. Mondjuk nem elegáns ennyire durván ütni se a kart, se a tampert. Az igazi hiba amitől csatornásodhat az az amikor odaveri a fejhez.
-
-
verti1
tag
válasz WarLock07222 #106677 üzenetére
Több mint fél bart-t veszítenél egy ilyen művelettel ha egyáltalán kivitelezhető lenne. Henger toldás nem játszik, mert ahhoz hosszabb löket is kell. Azt lehet csinálni amit Parci is írt, hogy minimalizálod a rést felső végállásban. Így a legnagyobb a hasznos löket. Azt lehetne egyébként csinálni, hogy túlnyomást hozol létre a bojlerben amit előáztatásra használsz. Nem gőzzel kell létrehozni hanem külön rendszerrel. Ez sem egyszerű, de a gép korlátai miatt sok másik járható út nincsen.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AKCIÓ! Szépségápolás, Haj - és Szakállápolási márkás gépek - BOLTI ÁR FELÉÉRT!
- Wenko Secure kádbelépő kapaszkodó fehér
- IGAZI RITKASÁG: Számozott, limitált kiadású Assassin's Creed Valhalla Orlog Deluxe Edition
- Kugoo KuKirin G2 Master
- Bicikli matrica szinte minden fajta biciklire! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Trek Domane AL2 Disc országúti kerékpár - 56cm - kék
- VADI ÚJ Forme Monyash 2, 52cm-es országúti bicikli kerékpár road bike
- Karbon MTB 525k-ért! Trek Procaliber 9.5 29", 'L' méret
- Giant Explore E+2 GTS férfi elektromos bringa, 99% akksi, szinte új motor, L méret
- Seiko 5 Sports - Srpd59K1 - automata karóra // Teljesen ÚJ, fóliás // ÁR ALATT
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs