Új hozzászólás Aktív témák

  • SteelCowboy

    csendes tag

    válasz Bazsee71 #87960 üzenetére

    "Sok jó kávét vele, biztos egy élmény lesz. :)"
    Köszönöm szépen, már nagyon várom, hogy lehessen vele kísérletezgetni! :DD
    A klasszik hattyúnyakas forralót így elvetettem, de ezt a verti1 által ajánlott Kalita Wave-et már megrendeltem, igen jó áron volt. Végülis jó lesz az a gázon is, ha forr, lecsavarom kis lángra, a 100°C-ot tudja tartani :). Ha meleg, majd várok vele.
    "...világos pörinél ahogy a többiek írták, mehet a sima vízforraló is."
    Közepes (netán setét) pörkölésű kávé esetében kell várni, hogy hűljön, mert annak nem kell annyi hő, jól gondolom?

    @verti1: köszönöm a tanácsot, a Kalita már úton is van, remélem, jövő héten megérkezik, hogy karácsony szent ünnepére összeálljanak a három királyok (Flair, friss kávé és a kiöntő).
    "Nem érdemes nagyon lovagolni a Flair esetében a hőmérsékleten."
    Ezt megfogadom! Elvégre részben azért is vettem, hogy kitekintsek a fokra állított PID-ek és tized gramm kávék közül, csak elkapott a gépszíj, hogy mindenből a legjobb kell (persze kinek mi az). Sosem használtam még semmilyen manuális főzőt, de az az elképzelésem, hogy egy felszabadító érzés, mikor kézben tartod a dolgokat, mindent te irányítasz, van hatásod a (nem is akármilyen) végeredményre. Ráadásul egy olyan egyszerű eszközzel, ami (nyilván a megszokott saját kis előkészítés-eltakarítás rutinján kívül) szinte nem is igényel odafigyelést, csak teszi a dolgát. :)

    @Peti...(16v): köszönöm a linket, ha eddig olvastál, akkor már tudod, amit én: nagy igyekezetemben kicsit túltoltam ezzel a szabályozható hőmérsékletű forralóval, úgyhogy marad a kis gázon forralós. :D

    We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.

Új hozzászólás Aktív témák