-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
válasz jana86 #88403 üzenetére
Persze megkóstoltam, ugyan nem az öcsémmel hanem a gyerekkel, akit vki múltkor a bátyámnak nézett! /és a szarvasgombának meg a kaviárnak is híja volt🤭/
De olyan volt mint egy sima száraz etióp, jó, azért intenzívebb és szofisztikáltabb, de a “dzsáááá” az nem volt. Persze hülyeség azonnal rámenni, de hát ki bírja ezt ki...?! Egyéb, meg nem nevezett forrásból /azaz sid-től😂/ viszont megtudtam, h náluk egy hónaposan, viszonylag magas hőfokon és jó hosszú csapolással villantotta igazán tudományát az alapanyag. Szóval most nyugi van/lesz. /aztán fene tudja, hogy az én pörim meg a casmo egyaltalán van-e köszönő viszonyban bármennyire is egymással, plusz ott a gs3 szemben a én catleremmel, a vmilyen szuper darálójuk meg a sima f64-el.../[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
Tudom, figyelemmel követtem nálad az őrlő evolúciót. Csak az a Robur...😀 egy hegyomlás volt... Amikor újra kávézni kezdtem akkor nálam szempont volt a hordozhatóság és így jött a Kinu. Műszaki tartalom döntött és a késméret. Nem akartam percekig tekerőlantozni és maximális pontosságot akartam. Előbb volt meg mint a Flair, még vacilláltam, hogy merre tovább gép ügyileg.
-
Kávé Kálmán
tag
"ezek általános ismérvei egy normálisabb kézi gépnek, nem erre gondoltam, de ha már így összefoglaltad, kiemelem az utókornak"
Parci, én tökre nem kötekedni akarok, de melyik Általad használt/Ismert manuále/rugós karos tudja az általam Flair/Robotnak tulajdonított előnyök (melyikét)? Ezek a dolgok tipikusan ennek a kettőnek a pozitívumai (szerintem). Még a Strietman is csak korlátosan/feltételesen ugorja meg némelyiket ezek közül.
Hoppáré! Ez nem jelenti azt, hogy ezek a cuccok tökéletesek lennének! Vannak hátrányok is. De nem ez volt a kérdés :-)
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #88412 üzenetére
mindegyik gyorsabban hőfokon van (nekem mindegy, hogy 5 vagy 8 perc), mindegyik jóval hordozhatóbb az ilyen-olyan pumpásoknál, mindegyiket friss vízzel töltöm fel a kávémhoz, egyikkel sem akarnék csapatot kiszolgálni stb.
de nem is azt mondtam, hogy ugyanolyan jó mindegyik, csak azt, hogy ezek az előnyök elsősorban használhatóságbéli előnyök és ismertek, de én verti1-től kifejezetten azt akartam megtudni, hogy az ízbéli előnyt minek tulajdonítja.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kávé Kálmán
tag
Az ízbeli előnyök vélt okáról is írtam. Az a profil, ami ezeknél default jön, a profilozós pumpásoknál vagy programozható, vagy vérpisilősen utánozható. Játszottam ezt potival Gaggia Classic-on és Profitec Pro700 flow regulatoros géppel. Mindkettőre ráakasztottuk a Smart Espresso Profiler-t és még azzal is küzdöttem mint malac a jégen. Anélkül, feelingre (egy meglehetősen tehetetlen nyomásmérővel) soxerencsét! És akkor még ott a vibrátor.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #88415 üzenetére
oké, ez minden bizonnyal így van. nekem már az ulka is elég ok, hogy akarjak valami mást.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz paljoc #88409 üzenetére
"megtudtam, h náluk egy hónaposan, viszonylag magas hőfokon és jó hosszú csapolással villantotta igazán tudományát az alapanyag"
nálam ugyan csak két hetes volt most, de ugyanígy, jó hosszú csapolással (és a magasabbik joker hőfokomon) lett fincsi. és tényleg hasonlít egy száraz etiópra (na de az is, nem?), csak valahogy egyértelműen ízgazdagabb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kávé Kálmán
tag
A kétkedés jó mozgatórugó a legapróbb részletek felfedésére/megvitatására :-).
Negatívumok Robot/Flair (aki még tud, az egészítse ki!):
1. külön kell melegíteni vizet nekik
2. a forrásban levő víz veszélyes közeg
3. nem elég egy gombnyomás/meg kell dolgozni a fasza eszpresszóért (vannak egyedek, akik ezt előnyként képesek megélni :-)
4. a kavépárnára helyezendő szűrők mindkettőnél elveszősek. Nekem ez a legnagyobb horror mindkettőnél.
5. A Robotnál elértünk egy pillanatnyi 16baros csúcsot, a Flair itt már minden bizonnyal törik (annál 14bar volt a legtöbb, aminek kitettük)
6. nem habosítanak tejet még unszolásra se[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #88419 üzenetére
elméletben, mert persze nem tulajdonoltam sosem, csak láttam működni, nekem a strietman a legszimpibb, nem függetlenül attól, hogy van saját fűtése, de ez mindegy, mert azt a pénzt viszont nem tudom/akarom kifizetni sosenem érte.
ámde, rögtön egy kérdés: mennyire jó, jól használható ezeknek a gyári nyomásmérője?
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Kávé Kálmán
tag
A Flair kért meg bennünket, hogy csináljuk meg a Classic-hoz (akkor még csak az volt) a nyomásmérőt még 2018 áprilisában. Deal volt. Megkapták tőlünk a rajzokat, a prototípust, az előgyártmányt és a szériát is. Változtattak rajta, amitől szarabb lett, de működik. A közelebb lévő o-gyűrűk miatt megdőlhet a dugó nyomás közben. A Pro-nál ez nem annyira jelentős. A rozsdamentes dugattyút is elő kell melegíteni.
A Robot nyomásmérője gyönyörűen megmunkált darab, az elhelyezése kicsit szerencsétlen, nehezen követhető húzás alatt. A nyomásmérés nem volt benne az eredeti koncepcióban. -
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #88421 üzenetére
ja tényleg, azt mondta zoli, hogy a karon van és shot közben nehéz látni. ouch.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Flashback
addikt
Debrecenbe hol érdemes kávézni?
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Bazsee71
őstag
válasz Peti...(16v) #88388 üzenetére
Erre van valakinek bevált megoldása? Akármilyen óvatos vagyok, a forró zacc 5-ből 2x ráfröccsen a kezemre, ez tényleg elég kellemetlen.
-
Bazsee71
őstag
Mint a Mátrixban, hogy milyen ízű a csirke...vajon milyen ízű a száraz etióp? :) Két éve volt olyan mintám is, hogy arra mindent mondtam volna, csak azt nem, hogy száraz etióp, annyira rossz volt.
Idén is amiket kóstoltam mintákat, dög unalmas volt szinte mindegyik, pár aukciós tétel lógott ki a sorból (meg az áruk is...). A befutóból sajnos nem fogsz találni a dobozban, azt muszáj volt mind elpörkölböm. :D -
grizlisandor
veterán
válasz Flashback #88424 üzenetére
Speciality(katt) szerint 4 hely tuti van.
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #88429 üzenetére
hát, ha nem volt, akkor nem csoda, hogy nem volt vele hűha érzésed
a síktárcsásakat sem lehet a super jolly alapján megítélni szerintem, csodálkoznék, ha azzal lett volna "hűha, ez elnök" érzésed.
ja, a minták: lassan neki kéne állnom szétválogatni, de így látván a pakkot, erre kell vagy egy nap, szemenként zacskózva
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
RBJ
addikt
Mai napig nem sikerült csak párszor egy rendes tejhabot csinálnom az új GC. mal.
Hamarabb lesz tűzforró mint, hogy felhabosodjon.
Még mikor kiteszem a köcsögöt a vileda majdnem megolvad alatta.
Nem pörög be eléggé de tűzforró lesz.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
HÁZIGAZDA
a második adag etióp gesha egyelőre hasonlóan viselkedik az elsőhöz: tegnapi pöri, mai kóstolás, nagyon finom. viszont most okulva az eddigiekből 2-3 hétig elő sem vesszük.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #88440 üzenetére
én meg annyit szidtam azt a nyomorult ulkát, hogy szerintem cserés... legalábbis rémlik, hogy akkor kezdett anno is pontatlankodni a fragola-féle nyomásszabályzó (rendre leesik a nyomás és fel kell tekerni maxra, hogy újrainduljon), amikor az ulkából már érett egy új.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
waxos
csendes tag
válasz grizlisandor #88431 üzenetére
A 4-ből 3-at már próbáltam, egyedül a Nonna Rosát nem, de az igazából nem kávézó, hanem étterem. A Mentában egyszer jártam, még tavaly, a specialty.hu-n találtam én is. A személyzet nagyon kedves volt, de a felszolgált italból inkább csak a savanyúság maradt meg emlékként. A Cut&Coffee a Black Sheep saját kávézójaként üzemelt (az emeleten meg egy fodrászüzlet működött), de nem tudom, hogy mióta a BS nyitott a saját neve alatt is kávézót, azóta is ő üzemelteti-e. A C&C-ban erősen baristafüggő volt az ital minősége ha világos pörkölést kért az ember(nagyon finom italokba is bele lehetett futni), de már hónapok óta nem járok oda, mert jött egy új barista lány, akitől több alkalommal sem sikerült értékelhető italt kapni. A Black Sheep saját kávézójába sajnos már ritkábban tudok eljutni, de azok az italok szerintem teljesen rendben voltak, nekem mindig ízlettek (saját pörköléseket csapolnak). Ha nem a specialty érdekel, akkor tudom ajánlani a Volt egyszer kávézót, ők a klasszik olasz vonalat viszik, Musettit csapolnak, és nagyon korrekt kávékat kaptam ott is mindig.
-
Bazsee71
őstag
Úgy értettem, hogy síktárcsásból kisebb késekkel is van jó tapasztalat (K30, Forte), de kúposból még a 47-es sem vett le a lábamról. Persze nem rossz, csak így, hogy ezek vannak mellette, nem az igazi.
Szerk.: a minták már csak ilyenek, nagyon ritkán kapok 100g-nál többet, az Ikawán egy kör el is visz 50-et. :)
[ Szerkesztve ]
-
Z0mbi
senior tag
Sziasztok
Nem birom tovabb Acaia Pearl nelkul. Rendelt valaki a kolozsvari szekhelyu Bar Shaker bol?
Kell roluk valamit tudni? Ha nem megy ez majd hozatok massal nemetektol. Itthon a 70-80 rongyos arat picit tulzasnak tartom (szemben a 160-169 EUR os arral szemben)
Koszi
Z -
general
addikt
...csak úgy, érdekességként egy kézi daráló, és egy japán srác csatornája, elég jól tolja..
(simán lehet, hogy már ismeritek, akkor bocsi)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJi Mini 3 Pro + Rc
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest