Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BBpeter

    tag

    válasz 용 Bob #138706 üzenetére

    Nem tudom mennyire aktuális még neked ez a gond, csak most láttam a kommentedet.

    Én is bejártam ugyanezt a Marával. Nem kell megijedni.

    A hőfokot szerintem legalább tedd az 1-es állásra. 0-t csak egészen sötét pörkölésnél használtam, a többinél mindnél 1/2.

    Fél órát adj a gépnek, hogy fel tudjon melegedni rendesen. Hűtő csapolás nem javasolt ezeknél a gépeknél.

    Mivel a nyomás kifejezetten lassan épül fel, és még ott van a soft-infusion is, a hagyományos 1:2 30mp alatt receptek ide nem lesznek jók.

    Maximum akkor, ha a 30mp-t nem karemeléstől, hanem első csepptől méred. (Amit én a helyedben ennél a gépnél mindig úgy mérnék.)

    Mindenképpen próbáld ilyenkor nyújtani a shotokat, akár az arányban, akár a kontakt időben. Lehetséges, hogy 1 perces lefolyással lesz ideális az adott kv. (Első csepptől)

    Tesztelgetni kell. Írd majd meg a tapasztalatokat. :)

Új hozzászólás Aktív témák