-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz
pbalint
#96564
üzenetére
A levegő páratartalma azért számit(hat) mert a kávé szép lassan magába szívja, és más lesz(lehet) a szemcseeloszlás. Az 1-2 csepp víz darálás előtt meg csak a felszínen marad, leginkább a statikus feltöltődést szünteti meg. Hogy a hőmérséklet mennyire befolyásolja a szemcseméretet akkor veszed észre ha ugyanolyan kávét darálva, hűtve és fagyasztva darálod le. Teljesen más a lefolyás sebessége. Cserében az 1-2 csepp víz darálás előtt semmit nem változtat a lefolyáson (érdemes lenne egy mézesüvegbe kimért kávéadagra rácsöppenteni és pár napig úgy hagyni, azzal jól lehetne szimulálni a levegő páratartalom változásának hatását).
A hopperben meg nem tartunk otthon kávét, így az nem számít
. Ha viszont tartasz akkor bizonyára észrevetted, hogy mikor már nagyon kevés van a tartályban gyorsul a lefolyás. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
pbalint
#96564
üzenetére
"És ha ezek ennyire befolyásoló tényezők, akkor pl a hopper töltési magassága miért nem számít?"
Őszintén, nagyon meglepődnék ha nem befolyásolná a szemcseméretet
(lásd: [link] ) De félreértés ne essék, nem állítom hogy van értelme mindezeket a paramétereket kontrollálni. Arról volt szó, hogy miért nincs értelme daráló állításokat összehasonlítani. Nem arról hogy mi kell ahhoz, hogy jó és konzisztens kávét főzz.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Razer 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Win11 Beszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Ha viszont tartasz akkor bizonyára észrevetted, hogy mikor már nagyon kevés van a tartályban gyorsul a lefolyás.
(lásd: 
