Új hozzászólás Aktív témák

  • jjeahh

    nagyúr

    válasz Hasaggymeg #177581 üzenetére

    Eh, CAD szenzor pl nem kell, wattmérő vagy mi sem érdekel, a pulzusmérő viszont tényleg rengeteget segít hobbistaként is. Pl. mondjuk mész egy 50km/1000m kört, pulzusmérő nélkül érzésre osztod be az erődet, de mivel csak tippelgetsz, 150-160bpm körül vagy végig, folyton éhezel el és 25km-nél már kidöglesz, aztán a vége már csak szenvedés. Csodálkozol, hogy miért, mert hát érzés alapján nem is nyomtad annyira... Aerob zóna és környéke pont jó arra, hogy kényelmesen, de azért haladósan kitekerj a világból, anélkül, hogy túl gyakran éheznél meg és a végére nem dobod ki a taccsot. + Alapozót sem lehet pulzusmérő nélkül nyomni, mert ha behatárolod, hogy pl 135-140bpm-en tekersz és szenzor hiánya miatt 145 bpm fölött nyomod végig, akkor már buktad. Szal nem vagyok én teleaggatva szenzorokkal, egyedül pulzusmérőt használok, meg van egy Garmin komputerem, de az lassan kb minden bringásnak van, aki méri az aktivitást stravara.
    És ja, nem sietek sehova, gyakran megállok fotózgatni vagy akármi, max néha a környéken megpróbálok néhány KOM-ot csinálni, de a hosszabb túrázós körök nem erről szólnak, hanem nagyrészt a természet szeretetéről. Az alapozók meg csak azért kellenek, mert ha nem csinálom, nem bírom a haverokkal a tempót és kva sz*r érzés, amikor a csapatban te vagy a leggyengébb láncszem. + Sokkal jobb érzés mászni ha edzett vagy, nem fulladsz ki csak úgy és nem tolod minden második 15%+ emelkedőn, hanem szinte bárhol ki tudod hajtani. De te kemény vagy alapból, nem ilyen gyenge sz*r, mint én, könnyen beszélsz ;]

    arcitec: 3 éves volt asszem. Durva, hogy egy ilyen minimál vacak ennyibe kerül. Tegnap itt kíváncsiságból kitekertem majdnem csőmaxon, népszerű szegmens, gondoltam hátha bekerülök a top 10-be a nagymenők közé, de esélyem sincs, 7.7km/h és 180bpm lett a vége. Lehet akkor akadt ki a pulzusmérő :DDD .

    [ Szerkesztve ]

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák