Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz parandroid #181363 üzenetére

    "Csak azt mondom, hogy sportértékben kb annyi köze van a klasszikus kerékpározáshoz, mint a motorozáshoz. Mind a kettő sport, meg ez is az ott a kettő között valahol, csak teljesen másképp"

    Ezt pl Te írtad. Ezekkel a kijelentésekkel van bajom, nem azzal, hogy nem akarsz egy villanymotort a bringádra.

    Pont azért nem érted, mert nincs benne tapasztalatod. Nem arról van szó, hogy mindenáron gyorsabbak akarunk lenni, meg többet-többet menni, hanem arról, hogy egy 15kg-os Enduro bringa nagymértékben lekorlátoz és a megtehető táv, szint rendkívül le tud csökkeni, hiába vagy jó kondiban. Ez nem egy virsli gumis, 8kg-os outi. Nyilván akinek nincs más dolga csak biciklizni, az megint más, de hétköznapi hobbi bringások elmennek hetente egyszer a hegyekbe, nem fognak tudni élvezetesen 1500-2000m szinteket menni. Lehet már 800m-nél azt mondják, elég, pedig még lenne kedve bringázni, lefelé döngetni az enduro-val, de már nincs kraft, hogy felmenjen még egy hegyre. És itt jön képbe a villanymotor, ami besegít neked annyit, hogy meg tudd tenni azt az 1500-2000m szintet és ne kellje idő előtt abba hagyni a bringázást. Most persze erre lehet azt mondani, hogy hát ez nem is sport volt, mert ez nem csak a saját erőd volt, de őszintén szólva ki a fenét érdekel, amikor a saját edzés adagod ugyan úgy megvolt mintha csak 800-at mentél volna az analóggal, mindössze annyi történt, hogy többet mentél fölfelé és ezáltal lefelé is, több élményt gyűjtöttél. Tudod egy Enduro lényegi része a lefelé csapatás is, épp ezért nem mindegy mennyi szintet mész fölfelé, annál több lesz az élmény lefelé. Nem véletlen, hogy a legtöbb E-MTB a Trail/Enduro kategóriából kerül ki. Ezeket veszik az emberek tömegekben.

    Az nagyon gyenge érv, hogy majd ha lesz erősebb akkor 70-nel csapatunk fölfelé az erdőben, meg 500km-t megyünk. Mivel már elég régóta vannak elektromos motorok is, a KTM-nek is van, 100-at is tud menni, pont azt tudja mint egy 125-ös 2T verseny Enduro motor. De az egy másik kategória, aki biciklizni akar az nem motort vesz. És a pedelec kerékpár! Aki kerékpáros élményt keres az soha nem fog venni elektromos motort. Vehetnék én is KTM - EXC
    elektromos verseny krossz motort, de nem veszek, mert bringázni szeretnék, nem motorozni!

    Alg: Azért beszélünk el egymás mellett, mert olyan témában beszélgetünk amiben kettőnk közül csak az egyikőnknek van tapasztalata. És hiába akarod Te is megmagyarázni, hogy ez másik sport, ez továbbra sem igaz. Mivel ugyan az a mozgásforma, ugyan azt csinálod a bringán, a különbség annyi, hogy a bringa hatékonyabb alattad, többet fogsz tud vele menni, de ettől még nem lesz másik sport, mint pl a síelés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák