Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz sebgutkopf #213375 üzenetére

    Egy jól megtervezett E-MTB szerintem stabilabb is bizonyos szituációkban mint a könnyebb analóg, nekem az volt megdöbbentő élmény párszor, amikor cserélgettem haverral. Ugyan azon a terepen mentem az E-Enduro-val, majd az analóggal és az analóg verzió sokkal pattogósabb, a nagyobb tőkesúllyal a bringa meg tényleg odatapad a földhöz. Az E-MTB fejlődésével, frissebb geometriával, kisebb motorokkal, ezáltal rövid láncvillák alkalmazásával, már közel ugyan olyan jól fordul mint bármi más.

    Magyarország kb 10-15 évvel van lemaradva gondolkodásban ezen a téren, de egyre többen vesznek, terjesztik az igét, a folyamat megállíthatatlan. :) 2015 nem is volt olyan rég, akkor vettem az első E-MTB bringám, emlékszem akkor milyen gyalázatos volt a megítélése, mert kb nem is volt idehaza, de már azóta rengeteget javult a helyzet, nem véletlenül, mer sokan rájöttek, hogy jó dolog.

    bulikavagyok
    XC-hez egyértelműen nem való a pedelec, én is tervezem egy merev XC gép beszerzését a villanyos mellé. Eco mód a legtöbb esetben csak annyit csinál, hogy elveszi a plusz súlyt és hasonló mint egy könnyebb analóg géppel, de ott a 25-ös korlát, ezek miatt egy könnyű XC valóban gyorsabb lehet mint az E, ha az E-vel eco-ban mész. Nyilván ez beállítás kérdése is, ma már durván jól testre lehet szabni a rásegítéseket. Trail/ Enduro viszont sokkal élvezetesebb egy E-MTB-vel, ez nem is kérdés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák