Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz andrisbandi #235373 üzenetére

    Hát igen, az első váltók nem véletlenül haltak ki MTB fronton. Bár a 2x-es montis rendszerek szerintem sem voltak rosszak.
    Azért az is tény, hogy az 1x12 érzékeny cucc, elég a legkisebb görbület a fülben, egy kicsi bowden szorulás és már nem fog jól váltani. 12 sebesség alatt, nagyobb toleranciával működnek a váltók.
    1x12 XT nekem is nagy kedvencem, megkockáztatom, hogy az egyik legstabilabb 12-es montis rendszer, ennél jobb talán csak az AXS.
    Mondjuk a 12-es XT Di2 se lehet rossz cucc, érdekes az automata funkciója is. [link]

    #235374 ZolkoW
    Előfordul, hogy egy adott rendszer valami miatt nem tud pontos lenni, hiába van minden tökéletesen beállítva, megfelelő bowdenezéssel. Vannak megmagyarázhatatlan esetek, amikor elvileg mindennek jónak kéne lennie, de mégse pontos a váltás. Ilyenkor meg kell keresni a hibás alkatrészt, sajnos előfordulnak gyártási ingadozások, nem minden sor készül el ugyan abban a minőségben. Sokszor hozott megoldást egy amúgy még új vagy újszerű sor lecserélése, esetleg teljesen hibátlannak tűnő váltókar cseréje. Viszont ezek azért nem olyan gyakori esetek szerencsére, legtöbbször user error a hiba oka.

Új hozzászólás Aktív témák