Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Vladi #22101 üzenetére

    GPT nélkül is lehet, de ha egyszer csak kicsit is megsérül a logical leíró, tekintve a lánc felépítését...nah abból szép gebasz lesz. Természetesen nekem is volt 6-7 partícióm MBR-en.
    Nem az a lényeg, hogy a BIOS-t ne lásd (én is főleg csak OS telepítésnél :) ), hanem hogy a POST-ot. :) Vagy legyen penge.
    És én se baszom szét a grubot, de én próbáltam magamtól elvonatkoztatni. Egyszer már basztam szét valahogy az MBR-t, és azt írta pl a gparted, h nincs partícionálva a winyó, amin éppen futott. :D Hülye módon rányomtam gpartedben, h keressen partíciókat, de aztán jött az ötlet, hogy fdisk is segíthet. Mivel az a list parancsra kidobta a teljes partíció listát, ezért újra "feliratattam" vele. Azóta se tudom mitől sérült így... Én csak törölni akartam már nem használt partíciót. (Ekkor csökkentettem le a partíció számot itt is)

    Én nem érzem semmilyen hátrányát, de nem is ez UEFI volt a célom anno (1 hónapja...) a platformváltásnál. Inkább az, hogy nyugdíjazzam a régi C2D rendszerem. És egyúttal elérhetőek olyan "űrtechnológiák", mint AHCI (NCQ, HotSwap). A jelentős CPU erő növekedésről nem is beszélve.

    [ Szerkesztve ]

    Tegnap még működött...

Új hozzászólás Aktív témák