Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    válasz leviske #75927 üzenetére

    Na skacok, végül arra az elhatározásra jutottam, hogy visszahúzok Tumbleweedre. Elnézést az időrablásért. :DDD :R

    A döntésre I02S3F és ubyegon2 kolléga vezetett rá. Mivel miattuk adtam még egy esélyt a mostanra talán összecsiszoltabbnak tekinthető Ubuntu 20.04-nek. Az a telepítés után rögtön az arcomba is dobott egy hibát anélkül, hogy a Firefox kivételével bármit elindítottam volna. :DDD Most viszont készítettem róla screeneket [1] [2]. Nem tudom, hogy ez más disztrókon is jelentkezik-e, csak ott marad a logban az Ubuntu meg kivezeti a felhasználó felé hibaüzenetként, de úgy döntöttem, hogy ezzel megpróbálok inkább egy olyan disztrón megküzdeni, amit ismerek és kedvelek. Szóval azt hiszem sikerült megtalálnom azt a szubjektív nézőpontot, amit mefistofeles is említett.

    Ezúton is szeretnék mindenkinek köszönetet mondani aki szakított a hülyeségemre időt. :R
    #75936 tordaitibi: Nem, a gond azzal van, hogy KDE-n alapból van alkalmazásonként egy ikon a bal felső sarokban, Gnome-ban meg nincs. Flatpak esetében pedig egyes csomagok (pl Spotify) a Gnome igényeit veszik figyelembe és a KDE kénytelen kitenni egy dummy ikont. Apróság, de zavaró. :DDD Alapvetően nem deal-breaker nálam se elvégre a KDE neon volt az első Linux disztribúció, ami több hónapot megélt a gépemen.

    #75937 vadkörte: A snap csomagokat még értem, de a flatpak-től hogyhogy távol tartod magad? Úgy tudtam, hogy az teljesen FOSS. Vagy a sandboxingot nem tartod megoldásnak?

    #75944 csixy: :R És futottál bele hibákba a kezdetek során az alap konfigurálási ceremánián túl, vagy rögtön klappolt a rendszer?

    A cinnamon nekem is szimpatikus DE, csak a Wayland körüli csend zavaró. A Gnome/Wayland és KDE/Wayland egymáshoz viszonyított állapota meg szépen mutatja, mennyit számít, ha később állnak neki az érdemi fejlesztésnek.

Új hozzászólás Aktív témák