Új hozzászólás Aktív témák
-
Van aki körbeollózta a rácsot...

Kíváncsi vagyok, hogy a miénkből leszedhető-e a rács, hisz régi.

-
válasz
ricshard444
üzenetére
Bocs, 4kW-et akartam írni, megbotlott az írásom.
Én úgy tudom hogy a Z-5500 mélysugárzója olyan 175W RMS lehetséges. Hogy tényleg valós-e a PEAK-je, nem tudunk.Uhh nem fogod elhinni, ekkorát szól az autós mélyládám, hogy kb. 10 lakótelep és a közelben lévő bevásárlóközpont is rengett, legalább a lakók állításai szerint. Sokan háborogták, lecserélték vadiúj ablakokra és akkor sem jött be (?) nekik.
A rezonancia az más, az nagy területet képes lefedni, ahogy a Z-5500 is, de az olyan más. Hiába 40-50 centis duplamélyek, a decibel kibocsátása alacsonyabb. Kutattam a neten, sajnos megtört a hatásfok a méret szerint, különben rengeteg ampert bele kell "önteni". Tényleg nem hallok a mélyet és magas hangokat, de érzem a testemen keresztül, olyan mint a hangos diszkókban, ez van.
De az fontos nekem hogy a rengése valós legyen, mintha a szobában felrobbanná a gránát, az ugye hangosan szól? Ezt próbáltam emelni a hangszintet és erejét, valahogy nem elég, de a fegyver ropogások, ütések stb. az tökéletesek! 
Ja még valami, ne felejtsétek, hogy ne hangoskodjanak, ahol tégla építésű lakásotok vannak! Mesélt nekem a tesóm, hogy az unokatesónknak van ilyen mélyládája (gondolom ekkora mint nekem, de az nem autós). Jó régen láttam, olyan kb. 8 évvel ezelőtt. Akkor azt mesélte tesómnak, hogy nagyon félték, meghallották az épület repedését és azóta nem tudták használni a mélyládát. Szomorú... Hát építsenek legalább vasbetonban...
Vasbeton, tégla miegyebek... No fene! 
Mindegy, nem offolok tovább! READ ONLY MODE ACTIVE!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ui.: "Az autós mélyládák csak kis területen szólnak nagyot..." <-- Igen valóban.
-
válasz
*Ropi*
üzenetére
Látom nem értitek a 40kW lényegét...

Az a lényeg, hogy le ne égjen a mélysugárzók 10% hangerőn, akkor lehet vele bömbölve játszani. Volt ilyen 200W mélynyomóm, mindig 100%-on hajtottam meg, mert kb. 2 méteres távolságon kevesebb a rezonancia-vibráló rezgések vannak mint kb. fél méteren. Tehát nagyobb mélysugárzókat elég lesz 10%~25%-on meghajtani mint kisebb mélysugárzót 100%-on. Ez volt a távolsági bökkenő, asztal alatt tökéletes, de távoli sarkából minimális élményt nyújtott eddig ahogy a Z-5500 is.
!JBL mélyláda is kevésnek bizonyul ekkora távolságon (2m), de SAL PA hangfalpárokkal együtt az már tökéletes (sajnos a PA is kevés). Természetesen ekkora kb. 40kW hangzástól tuti szétszedi a lakótelepünket!

-
válasz
ricshard444
üzenetére
Igen tudom, hogy ez Z-5500 topik, ilyen van a szüleimnek, ezt ajándékoztam el karácsonykor évekkel ezelőtt és volt egy tapasztalatom a JAMO erősítő átcsatlakozás, mármint átkötöttem a Z-5500 mélysugárzót az erősítővel és nem pedig a Z-5500 beépített erősítővel, összehasonlítottam !JBL GT5-1204BR autós hifi mélyládával (275W RMS, 1100W zenei teljesítmény) teljesen ugyanolyan JAMO erősítővel, ég és a föld a különbség! Felcsaptam, hogy pár tízezer Ft-ért be lehet szerezni minőségi mélysugárzót és lecserélni a Z-5500 mélynyomón lévő "fos" mélysugárzóra, tuti többszörösen fog szólni!
Mindössze pár tízezer Ft-ról van szó és nem pedig többszörös ára van. Azóta ezt nyomom mindennap, ha filmet nézek vagy zenét "hallgatok", nagyon brutális darab. Igaz, játékra sajnos nem alkalmas, ha kb. maximumon van a végfok és a PC-n is a hangerő. A 30cm-es mélyláda kb. akciósan 30 ezer Ft volt a boltban, még jó hogy nem cseréltem le 20cm-es kb. 200W/200~400W gyengus mélysugárzóra.Hát igen, ez a moziszett valóban meglepően nagyon jó árnak bizonyult, főleg szatellittekkel együtt. Nagyon jó mélye van a Z-5500-nak ugye, de nagyon mélyt nem tud kiadni, viszont a !JBL tökéletesen tud visszaadni a tiszta mélységet, ahogy a hangos mozikban is (sajnos most nem, régen faxa volt, a'la Godzilla!). Tehát a mélysége kb. 2/3-át tudott visszaadni, nem teljesen, mert túl kicsi a láda, az a baja.
(#10938) dlaccc: Olvass a fenti írásomat, ez nem többszörös árúról van szó, csak cserélési befektetésről van szó, igen megéri cserélni. Hiszen a mélysugárzó felépítése az alsókategóriás (VALUE) és bármikor leéghet vagyis vacak. Hátsó vékony dobfeje sok mindent elárul, sokat tanulmányoztam az interneten, mivel meg akartam venni másik 20cm-es mélysugárzót (nem hangfal, mélynyomó, mélyláda stb., csak maga a nyers hangszóró!), akkor megtudtam hogy melyek a kategóriák, mik a szerkezeti felépítések, többségükben nincs beépítve a hővédelem, papír vagy aluminium cséveteste van-e stb. Ezidáig eljutottam hogy szűkös pénzügyi helyzetem miatt max. mélyládát csak így tudtam venni. Eredetileg 4kW sub előerősítőt plusz 4db 1000W (10k W zenei telj.) 30cm-es mélysugárzót (ebben lett volna külön-külön 2db házilag készítésű sarok-mennyezeti mélyládában) meg akartam valósítani, hát elfogyott a pénzem.
Ez kb. 200-400 ezer Ft-ból meg lehet valósítani ilyen nagyon gazdaságosan kb. 40 ezer Watt teljesítményen! Boltban természetesen csillagászati ára van.Csak leírtam a véleményemet, hogy a Z-5500 mélynyomója nem egetrengető hangos, ugye korábban sokat játszottam a Z-5500 mélynyomóval, az volt az asztal alatt elhelyezve. Nagyon élveztem annak idejében!

-
válasz
Iomega
üzenetére
Maga a mélysugárzó egy alsókategóriás fos, mondjuk az hogy lecseréled a !JBL mélysugárzóra. Minimum 200W~250W RMS legyen, maximum (? Watt) kimeneti teljesítmény aznemtom akár 1000W is lehet, figyelj az ellenállási impedenciára (Ohm) is.
Amint kicserélted, az nagy élmény így meghallani!

(#10933) poli27: Ezt nem hiszem el!

-
válasz
Darko_addict
üzenetére
MKV általában mindig max. 1500kbps-en dolgozik, a Bluray (BD) ennél jóval több bitráta van, olyan 5000kbps körül lehetséges. Mivel nem hallok jól, így a lejátszóprogram képességétől függhet, egyik jobban szól...

-
válasz
poli27
üzenetére
Olvasgattam mit is tud a földhurok (galvanikus) leválasztó a neten, ezt kerestem legalább 10 éve TV elosztó vásárlás után.
Kösz a tippet!
Persze kábel, de a kikapcsolt settopbox mellett akkor is szólt a búgás.
Mindegy, megpróbálom kicsikargatni valahogy némi pénzt a bankszámlámból vagy mittomén. 
-
válasz
willturner
üzenetére
Nem írtad, hogy mivel kötötted össze... RCA kábel, 3.5mm jack kábel, optikai kábel miegyebek. Felfigyeltem a furcsa zúgásra, persze nem Z-5500-ról van szó. !JBL mélyláda (JAMO erősítővel rendelkezik), összekötöttem a DIGI settopboxt RCA kábellel, mert azon nincs más lehetőség optikán kívül (szar), zúg mint az állat de minimálisan, viszont PC-vel összekötve tökéletesen csend 3.5mm jack kábel (jack-rca átalakítóval) segítségével. Ez is érdekes, de a HAMA AP-04 kapcsolópult az sem biztató jelet mutat, ekkorát zugott a mélyláda, hogy beremeg a falak, bútorok...
Hát ez a kapcsolópult ugrott, de átkötöttem PC-re a vonalbemeneti jel szerint, PC-n tudtam csak így lehalkítani minimális zúgást. Ez van.
Sajnos nincs több pénzem a további kutatásra, hogy mi melyik kábellel tökéletesen lehet minimálisra csökkenteni a zúgást, így marad ami nálam van. -
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Szerintem túl sok neki a 200Hz, kb. 50Hz-tól 100~120Hz-ig az ideális. 20Hz? Nagyobb hangszórókon így tudnak produkálni, asszem 35cm~40cm körül jó neki, különben nem nagyon szól, de lehet hogy nincs igazam.
-
válasz
madgie
üzenetére
Miért írtad hogy a lakótelep hátrányai vannak?!
Legnagyobb előny a vasbeton, sohasem esik szét!
Hiába döngettem, kalapálgattam, bömböl kb. mindennap a félszobámban. Ha téglás lett volna a mi lakótelepünk (na jó, régen max. negyedlakásos magasság volt), biztosan 1-2 nap múlva jönnek a statikusok és lehet bontani az épületet... 
Csak megsúgom, hogy olcsó alkatrészekből szerelhetéttek össze, korábban megnéztem a mélnyomónak mélysugárzó hátsóját, hát igen biza' nem Hi-Fi kategória.

-
válasz
Regirck
üzenetére
Egyszer kötöttem össze JAMO SUB210 kiszedett erősítővel, 200Hz levágás mellett furcsa volt "meghallani", szerintem kb. 100Hz jó neki. Nem szabad elfelejteni, hogy magasabb Hz levágás mellett vissza kell fogni a hangerejéből, különben "megfő" a hangszóró akár 1-2 percen belül is. Volt egy némi tapasztalatom, sajnos kiégett a korábbi mélysugárzóm a JAMO-ból, ugye használható, de büdös.

Ui.: Ha maximalizmus lennél, DJ diszkó hanszórókat, Hi-Fi (autó is) mélyládákat inkább keress...

-
Lehet hogy a földeléssel (is) van probléma, pl. ha nincs földelve, visszaáramlik a PC házba a "szennyezett" áram és ilyenkor megszólalhat, vagy megsérült a tápegység, alaplap stb.
-
Igen főleg asztal alatt teszteltem anno a Z-5500-at olyan tavaly december környékén néhány napig, igen nagyokat tud szólni a 175W RMS mélynyomó, de ahogy elraktam a komód szekrény túlsó sarokra, túl gyengének bizonyul. Az ágyam kevésbé rázkodott, JAMO SUB210 sokkal jobb, sajnos kiégett a hangszóró, utánpótlást nem tudtam beszerezni, alig van belőle a 200W RMS 20cm-es mélysugárzó a piacon, hogy erre hónapokat kell várni.
Inkább vettem mélyládát, de 1 méterig tökéletesen élvezhető kb. 1000W teljesítményen.
Nekem nem 1W/m hanem 1000W/m a rossz hallásom miatt, így csak testemen keresztül tudok érezni, ezvan.(#10147) dlaccc: Jajj miket írtál...
Ha betartod a szabályokat, nem lesz semmi bajod. Szomszédok már többször kereszttűzésbe került velem, szüleim is. Mára költöztek a volt kretén szomszédok, most csak parazita apukám és anyukám van még hátra, hiába vertem meg őket, akkor is leugatnak minden hangoskodás után bezárt félszobai ajtón.

-
válasz
dlaccc
üzenetére
Tesztelgetni?
Mára minden nappali hétköznapon bömbölök, kb. 8-tól 17-ig néhány órás szakaszokkal, így is elálmosodtam többször, hétvégén ritkábban.
Nálam nemcsak zörögnek a tárgyak, az ágyam mint valami vibrációs hátmasszázst alkalmazik, olyan jóóó.
Megtapasztaltam hogy mindenféle frekvencián más-másfelé megy a vibrációs rezonancia, volt hogy körkörösen érzem.
Annyira mély (Z-5500 nem annyira mély, mégis van különbség a mélyláda között), hogy nem esnek ki a tárgyak a komódszekrény tetejéről, érdekes. Csak a kozmetikai cuccokat ki kell igazítani minden alkalom után. 
-
válasz
dudika10
üzenetére
Megelégeltem a drága előerősítőt, mélysugárzót és az üres mélyládát. Úgy döntöttem, hogy a kiszedett JAMO SUB210 erősítőt valami izé papírdobozba "gyártottam" gyorsban, majd később 2 ventis szellőző fadobozba rakom át, hisz éppen tervezem... !JBL GT5-1204BR autó hifi mélyládával összeköttöttem, csodásan szólal meg 275W/1100W teljesítményen lakótelepi félszobában!
Az erősítőn kb. 90-95% hangerőre és kb. 150Hz levágási állításra állítottam be, így is túl sok neki a mélyládának.
Ez volt a hihetetlen legolcsóbb összeállításom a lehető legjobb, olcsó és minőségi felsőkategóriás mélyhangkiemeléssel. A magas(piezo)- és középmélysugárzó kategória pedig a magyar gyártmányú zenekari SAL PA25 Active 80W/120W hangfalpár, kisebb Genius hangfalpárral is párosítva van, hogy jobban kiemeljen a középmély rezonancia, így is kevés a SAL PA25 Active.Ezek voltak az eddigi összeállításaim, természetesen multisztereó módban szólalnak meg. Sajnos a mélyláda nagyrészben teljesen alkalmatlan játékra, pl. MSTS vonatszimulátor az tuti megölne a mélyládát, hisz az folyamatosan terhelhet minden másodpercben.

Megsúgom hogy a Z-5500 a !JBL GT5-1204BR-re nézve édeskevés és gyenge, olyan más.

-
válasz
karel001
üzenetére
Kipróbáltam néhány nappal ezelőtt a JAMO SUB 210 erősítővel, az valószínűleg 200W lehet és leteszteltem és tényleg jól szólt, habár nem jobb a JAMO-nál. Visszadugtam és teszteltem, azt mondanám hogy nem eléggé erős a Z-5500 subwoofere a JAMO után.
A mélysége tökéletes, de nem eléggé tud rengetni.Az a lényeg hogy mindig a pirosra köss piros vezetéket, ennyi. Sokféle konvertáló csatlakozó létezik a piacon, vagy egyszerűen az egyik mindkettő csupaszított vezetéket megkötöd a subwoofert, fordítva is igaz, de próbáljon ne tegyen kárt a csatlakozóra, mindig használj helyettesítőt. Jó tudni hogy a subwoofer 175W RMS, az erősítő nem lehet ennél több, különben lefüstölne a tekercset. Sajnos a JAMO subwooferem kiégett de még üzemképes marad, de kurva büdös szaga van néhány perc használat követően.
Így kénytelen vagyok beszerezni a legalább 200W RMS 8" colos 20cm subwoofert, tetszik a !JBL GTO 804D, hiszen zenei teljesítményben akár 800W-ig mehet fel.
Sajnos baromi módon nem nagyon kapható vagy szar a nem elérhető/nem vásárolható/bugos webshopja miatt nem tudtam mihez kezdeni, de valószínűleg nagykereskedelemben kapható, majd hirdetem az apróneten hogy szükségem lesz-e erre a különleges subwooferre vagy nem, majd kiderül. Most kaptam egyik webshopnak aktiválási lehetőséget, így van lehetőségem vásárolni, de csak Kicker CVR84, Kicker CVT84 vagy Rockford Fosgate P2D2-8-t érdemes venni ott, nincs más. 
Hangkártyáról erősítő nélkül biztosan nem nagyon szólalna meg...
SZVSZ max. 1-2W-t ad, és nem 200W-at. -
Na kiderült hogy van benne még rengeteg lóerő a Jamo SUB 210-ben!
Hiszen elfelejtettem feltekerni a 200Hz levágás mellett a hangerőt, na az bizony 200W RMS lehet.
Akkorát szólt egyharmad hangerőn, hogy megijedtem tőle! 
-
válasz
Turbolada II
üzenetére
Most nem próbáltam ki, mert tudom hogy el fog romlani ahogy a youtube film bemutatta, hogyan viselkedik max. hangerőn, a kupak elkezdett rázkodott és máris recsegesen szól.
Köszi a linket, tegnap már találtam ugyanolyan oldalt.
Sajnos nem vagyok jártas a hangszórók átépítésében, majd köv. hónapban veszek újonnan SAL PA25 Active hangfal párt. Akkor mérlegelni fogok, hogy elég lesz-e nekem a kb. 40W-os (nincs leírva, de a kinézete szerint ez tuti) Piezo csipogó, majd kiderül. Persze előbb el fogok menni a használt SAL PA25 Active áru megtekintésre, majd írok neki, hogy van-e lehetőség kirpóbálni, hogy mennyire hangos-e stb.Amúgy vettem Jamo SUB 210 mélynyomó ládát, nagyon jól szól. Csak furcsáltam a Hz levágást, ha feljebb tekerem 140 Hz-re, nagyon hangosan szól és nem úgy mint 50 Hz-en.
A hangerő szabályzója nem stimmel, nincs 0 végfokja.
Gyenge a hangerő szabályzó ereje (de a hangszóró viselkedése szerint valóban változik), így marad a Hz levágási szabályozás és a szoftveres hangerő szabályozás. Nem értettem mire jó ez a 180 fokos fázis elfordulás, a visszhangot mérlegeltem és nincs sok különbség a 0 és 180 fok között.Úgy érzem hogy a Logitech Z-5500 50% hangerő élmény után ez a Jamo SUB 210 olyan 100W RMS-nek tűnik, na az pont tökéletes a házimozizásra! Akkor azt mondanám hogy valóban nagyon brutális a Logitech Z-5500 házimozásra, zene hallgatásra és játék szórakozásra egyaránt. 50% hangerő az kimondottan nagyon sok!

(#9362) xlitee: Úgy általánosan 50-100 óra szokott lenni a bejáratási idő, addig nem fog szépen szólni, nem mindegyikben kell a bejáratás.
-
válasz
Turbolada II
üzenetére
Majd kipróbálom a Z-5500 egyik kishangszórót max. terhelésen, csak az a gond hogy még nincs bejáratva. Az sem tudom, melyikük lehet a 100dB feletti hangszórók a piacon, eddig nem nagyon létezhet vagy nem néztem utána.
Hát sokan nincsenek megelégedve a kis hangszórókat, egyiküknek átépítették fadobozba és asszonta hogy már jól szól. 
-
válasz
Turbolada II
üzenetére
Most csodálkoztam mi az a ring dóm, ez újdonság és utánanéztem, nem mindegyikben kapható, csak akkor ha átépítek kisebb-nagyobb kockázattal...
Én úgy tudom, hogy a beszédhang érthetőség legalsó sáv a 30 decibel. A piros-kék jelölések nem az enyém, csak úgy szedtem ki a google segítségével, a vastag fekete vonal az a határ. Másik megoldás a Watt teljesítmény erőltetése, az ugye sokat segíthet. Kiemelni? Inkább megvárok a nagy teljesítményű hangszórópárt, hiszen a mostani 20W RMS készülékkel nem tudok mihez kezdeni, csak játszani gép előtt kb. erőltetett 50-60% mellett már hallható kb. 20cm távolságon. Nem offolok tovább, majd holnap bemegyek a bankba, hogy mi ez az átutalási sz*rakodás, addig élvezni fogok a Z-5500 mélynyomóval alkalmanként. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Turbolada II
üzenetére
Equalizer sem segített, mivel sorban van kötve egy kis ellenállással a vacak hangszórópárban a középmély hangszóró csipogóval, így sehogy sem tudtam módosítani a hangszínt, viszont a hangereje túl gyenge, mintha megpróbálod hallani a fülest 1-2 méterről zajosabb környezeten. Sajnos nem adta vissza az audiogramot a Palotafon, így fejből kb. saccoltam az eredményem a zöld szín megjelöléssel:

110 decibel az bizony Piezo kategória.

-
válasz
Turbolada II
üzenetére
Felesleges ezen tovább ragozni, hiszen születésem óta rossz a hallásom, a beszédhangokat sem lehet értelmezni stb., sehogy nem hallok segédeszköz nélkül. Olyan nincs hogy még süketebb lesz (a "siket" az új szó már 100 év óta, szégyellhetitek maguknak), nem gyógyítható, viszont néha úgy érzem hogy javítható lehet a hallásom, ha nagyon hangosan hallani fogok rendszeresen, de ez a mostani helyzetben szintén lehetetlen az apró hangszórópártól "gyakorolni". Piezo nektek túlzás, nekem ez a minimum. Ki szeretne az egész büdös életben fülhallgatóval nézni az otthoni mozit? Én nem!!!

Nem lehetne valahogy felpofozni a Vatera rendszert, hogy be kéne valahogy építeni az azonnali virtuális átutalási lehetőséget úgy mint pl. a PayPAL, London Steampowered stb.
-
válasz
Turbolada II
üzenetére
Mert a dóm túl gyenge, kb. 10-20 cm-ig tudtam hallani nagyon halkan a magas hangokat, ennél távolabb nem, ez volt a bajom. Ha mozizni akarom, az már kb. 1-1.5 méter az ágyam a törpe páros hangfaltól, ott csak az ágyam remegéseit tudtam átérezni. Lehet kapni a Piezo 300W magyteljesítményű csipogó alkatrész, inkább megvárok a SAL PA 25-öt.
(#9334) Kleroo: Micsoda? Mozizásra ez alap, szerinted a siket embernek melyik hangszórót vegyen meg? Azért ugrott a Z-5500 szatellitek és a PC hangfal párok!
Mellesleg 6nm a szobám, pont belefér az asztal alá a hangszóró pár, a mélynyomó tökéletesen van hely a komódsoron, maximálizálva lettek, ennél nagyobbat nem tudtam behozni a kicsinyke szombámba. 
-
Ehh nem automatikusan átméretezte a képeket nem úgy mint a HWSW...

-
válasz
Turbolada II
üzenetére

De azóta változott a véleményem, már napok óta sokat kutattam utána, hogy egyáltalán jobb PC hangszóró párt és mélynyomót találni a piacon, semmii...
Z-5500-nál ennél jobb termék nem létezik.
Mondom na jól van, túl felesleges a Z-5500 szatellitek, túl nagy a mélynyomó, kilógná a komódsoron. Igaz nem volt könnyű kiválasztani, de végre megtaláltam:- SAL PA 25 Active (2x120W/80W) Piezo csipogóval, erősítővel és szabályzókkal stb.
- Jamo SUB 210 200W aktív mélyláda mindenféle szabályzóval (hangerő, Hz levágó, fok elfordulás)Most nehézkes banki átutaláson estem át, várom a SAL PA 25 Active áru érkezését, a mélynyomó láda vásárlásom majd köv. hónapban esedékes, hisz nincs több pénzem.

Sajnos ez van, szükségem van a Piezo nagyteljesítményű csipogóra és nagyteljesítményű középmély hangsugárzóra, ezek volt az alapkövetelményeim.

Ui.: A két termék összesen majdnem ugyanannyiba kerül mint a legolcsóbb Z-5500 a piacon újonnan!

Példaképek:

-
válasz
Marchello13
üzenetére
Hát mondjuk az, hogy kb. 6 négyzetméteres félszobában 50% mélynyomó hangerőnél többet nem bírtam egyhuzamban élvezni, iszonyúan nagyon brutális. Remegtek a hajaim mi egyebek...
Panaszkodott az anyukám, hogy vissza kellett vinni a Z-5500-at a saját nagyszobájába, mivel ezt ajándékoztam el évekkel ezelőtt, így az övé. Sebaj, majd veszek magamnak is, ha elegendő pénzem lesz valamikor akár új Z-5500-ért.
A szatelliket nem hoztam át a félszobámba, túl gyengék a rossz hallásomra hivatkozva. Sztem tuti jó lesz nekem a PA/megafon/tölcséres hangszóró a magas hangszin kiemeléssel.
Sajnos ez már 100V-os kategória és nem olcsó. 
(#9308) Macgyver89: A PID kód jelentése a gyártási dátumot jelenthet, az a legújabb lenne, az a PID1xx valahány lenne, ha 2011-ben gyártották...
-
Éppen keresgéltem mindenütt a használtat, nemigen találtam csonkított ajánlatot vagyis csak engem érdekel a szatellitek nélküli változat, pontosabban kellene a kontroller másnéven a vezérlő, 230V tápkábel és mélynyomó. Nem érdekel hogy mennyire el van koptatva a mélynyomó felülete, csak a mélynyomó hangszórója, a tápkapcsolója és a vezérlője hibátlan legyen, az sem baj ha nem világít a LCD kijelző a kék led lámpák, csak ne villogjon. PÜ-ban írjanak árajánlattal, sajnos nem sok pénzem marad.

-
Ez hülyeség a THX blablazásról...
Másképpen fogalmazom, az hogy átment a THX teszten és megfelelt a minősítésre és mély/magas/közép hang arányokra, tehát megvan a házimozi szintű követelmény.
Csodálkozném, ha valaki butaságokat írt.
Egyébként megvan a cuccom is.
Szüleimnek vásároltam, de majd karácsonykor megnézünk. 
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Napelem
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4598, 100% Akkumulátor
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Nothing Phone (1) / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8-16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem is gondoltam, mennyit repült az idő azóta!

A rezonancia az más, az nagy területet képes lefedni, ahogy a Z-5500 is, de az olyan más. Hiába 40-50 centis duplamélyek, a decibel kibocsátása alacsonyabb. Kutattam a neten, sajnos megtört a hatásfok a méret szerint, különben rengeteg ampert bele kell "önteni". Tényleg nem hallok a mélyet és magas hangokat, de érzem a testemen keresztül, olyan mint a hangos diszkókban, ez van.
De az fontos nekem hogy a rengése valós legyen, mintha a szobában felrobbanná a gránát, az ugye hangosan szól? Ezt próbáltam emelni a hangszintet és erejét, valahogy nem elég, de a fegyver ropogások, ütések stb. az tökéletesek!
!JBL mélyláda is kevésnek bizonyul ekkora távolságon (2m), de SAL PA hangfalpárokkal együtt az már tökéletes (sajnos a PA is kevés). Természetesen ekkora kb. 40kW hangzástól tuti szétszedi a lakótelepünket!

Ez kb. 200-400 ezer Ft-ból meg lehet valósítani ilyen nagyon gazdaságosan kb. 40 ezer Watt teljesítményen! Boltban természetesen csillagászati ára van.

Kösz a tippet!

Másképpen fogalmazom, az hogy átment a THX teszten és megfelelt a minősítésre és mély/magas/közép hang arányokra, tehát megvan a házimozi szintű követelmény.