Új hozzászólás Aktív témák
-
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Tényleg az
Nem mertem javasolni
Lehet már túlságosan be volt állítva minden mind az AC3 filterben mind az XFI-ben, az a lényeg, hogy most már megy 
-
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Szóval bemész a Biosba, ott keresel olyat, hogy Integrated Peripherals és ezen belül van olyan, hogy Azalia Codec, ezt állítsd át Disabled-re.
-
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Milyen alaplapod van pontosan?
-
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Jól látom az első képen, az alaplapi hangkarid nincsen letiltva Biosból? Lehet azzal akad össze...
Valamint az output format-nál mindenütt "AS IS" nek kellene lenni, legalábbis nálam így működik... Ha beállítod az 5.1-re mint a képeken, akkor a hangkari már belenyúl... -
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
A creative oldaláról szedd le a legújabb drivereket szerintem...
-
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Van asztali dvd lejátszód? Ha van, van neki optikai/coax kimenete? Ha van, kösd rá a Logira és eresz rá valami olyan filmet aminek DD vagy DTS hangja van, ha akkor kiírja a logi, hogy mit kap, akkor a gépeddel lesz valami...

-
JrCsG
tag
Más: ma megjött Tiesto- Elements Of Life című koncert dvd-je (2dvd). Azóta nem vagyok magamnál
Olyat szól, áááá

-
JrCsG
tag
Centert monitor alá, vagy mellé, vagy falra, de rá??
Mélynyomó: Csak ne a gép mellett legyen közvetlen, minimum 60 cm, különben a hdd-nek lehet rosszul esnek dolgok
Ja és aranyszabály szvsz nem nagyon van, mit hová kell tenni, mindenkinek ki kell tapasztalni, hogyan szól a legjobban. Mondjuk pár napig eleve nem szabadna nyúzni fullon, vagy ahhoz közel, mert be kell járatodnia. Furcsán hangzik, de "érni" fog a hangja jó pár óra használat után
-
-
JrCsG
tag
Közben megnéztem, van flexijack-ed, ha ez a karid van: http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=15853&nav=1
Mondjuk ez a sor: "Optical Out supports stereo SPDIF" egy kicsit furcsa, de mintha erről is lett volna már szó, csak nem emlékszem milyen megállapítással
-
JrCsG
tag
Szerintem tökéletes amit belinkeltem, pontosan azt használom, aranyozott, mi kell még? ;-) Bizonyos összeg felett lehet, hogy van különbség, de akkor már nem Z5500-ról kellene mellette beszélgetnünk

Ja, azt azért nézd meg, hogy a Gameren van-e ilyen flexijack kimenet. Nekem a legszélső az, jobbra haladva pedig benne figyel a 3 analóg kábel... -
JrCsG
tag
Az Xfin van mindkettő kimenet, legfeljebb átalakító is kell hozzá (Coax esetén egy mono rca-jack, optikai esetén is linkeltek egy átalakítót, annak nem emlékszem a nevére
).
Én az Xfi Music-kal coax kábellel és fent említett mono rca-jack átalakítóval használom.
Coax kábel: http://www.somogyi.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&pozicio=06.01.03.01&cikk=4785
Átalakító: http://www.somogyi.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&pozicio=06.01.02.01&cikk=1696 -
JrCsG
tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Semmi probléma, előttem is linkelték már be
össze kellene szedni ezeket a többi okossággal együtt, aztán valami "látható helyre" kirakni 
-
JrCsG
tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Egyszer már én is összeszedtem ezeket:
"Second skin mode:With your Control Center off, hold down the input, effect, settings and mute buttons for a few seconds.
This will give you a purple stand-by indicator and a different band arrangement for the volume control.Diagnostic mode:
With your Control Center off, hold down the input and effect buttons for a few seconds.
This give you some information about the audio stream for a few seconds when switching modes on your Control Center.Boost Volume:
Keep turning the volume control past maximum for a few seconds. It will then enter boost mode.
(I haven't tried this one with anything playing, it maxes out at Boost 11).Super Boost Volume:
Max out the normal Boost Volume mode and hold mute while turning the volume up.
(I haven't tried this one with anything playing either, it maxes out at Boost 22). You'll have to turn the volume down again while holding in the mute button to enter normal Boost volume before you can lower your volume as normal."
-
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
KMPlayer nyomsz egy F2-t, itt kiválasztod a Külső Audió Dekodereket
Mpeg-2, rákattintasz a B-re, ott beixeled a Use SPDIF-et, úgyanezt megcsinálod az AC3, DTS és LPCM Audió esetében is, bár lehet, hogy ezeknél már be lesz pipálva, azért nem árt leellenőrizni. Innentől kezdve mennie kell
-
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Ha a progi, amivel lejátszód arra van beállítva, hogy direktbe küldje ki a jelet, akkor ki kell, hogy írja. Én pl. KMPlayerrel nézem a HD filmeket, AC3 filternél bekapcsoltam a "Use SPDIF"-et, azóta kiírja

-
JrCsG
tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Jaja, az az összefoglaló nem lenne rossz, nem kellene magunkat ismételni

-
JrCsG
tag
válasz
FireShadow
üzenetére
Nálam wmp-el nem recseg

-
JrCsG
tag
válasz
djtoomi
üzenetére
Szerintem ne írd le azonnal! Lehet a beállításokkal is baj

Eleve dvd-t nem 6CH directen kellene nézni, meg kellene nézni a hangbeállításoknál, hogy ha már Direktben van, egyáltalán kinyomja-e a mélyet? 5.1-re van konfigolva a hangkártyánál? Minden hangszóró szól is a hangkártya hangfal tesztjén?
Mondjuk be kellene járatni is a cuccot, nem rögtön csutkán, szép lassan egyre durvább hangja van... Szerintem próbáld meg optikai kábellel összekötni egy dvd lejátszóval, az garantáltan kinyomja az 5.1-et, nem lehet beállítási probléma.
Csak a kedvedért beraktam az SW3-at (eredeti dvd-t). Szerintem nincs ezzel semmi baj... -
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Nálam tökéletesen működik, mint írtam
Szinte elsőre 
-
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Ha nem megy semmilyen audió adatfolyam, akkor nálam azt írja ki az ST, hogy No Digital Data, amint indítok egy winampot, vagy dvd-t az adatfolyamnak megfelelő infót írja ki, mp3 esetén PCM2.0 ha jól emlékszem, film esetén pedig DD vagy DTS.
Az óra mellet a hangerő ikonnál jobb gomb lejátszóeszközök, ott az SPDIF előtt kell lenni egy zöld pipának és mellette meg van egy alapból szürkés "barométer", ha megy zene, akkor ott ugrálnia kellene egy zöld csíknak... -
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Hát pedig több ötletem már nem nagyon van...
Legújabb driver van fent? Creative Sound Blaster X-Fi series Driver 2.15.0006 (63.05 MB) 2008.03.14.-i.
Amikor lejátszól valamit, akkor mozog a zöld csík az SPDIF mellett?
Ha nem, akkor ez: "Creative Console Launcher 2.40.09 (56.72 MB)" fent van?
Ha nem akkor rakd fel és a beállítások között találsz olyat, hogy Flexijack Mods és ott kellene olyannak lenni, hogy digital I/O. -
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Közben én is dobtam fel egy Vistát, és én is szívtam egy kicsit az optikai hanggal, de most már jó. A megoldás nálam a következő volt: hangerő gombon jobb gomb és lejátszóeszközök megnyitása. Itt pedig az SPDIF Out-ot kellett kiválasztanom, mint alapértelmezett. Ezek után nálam megy az optikain is a hang...

Megnéztem gyönyörűen nyomja ki a DD, DTS, egyéb jeleket
-
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Ha átrakod Spdif-re persze, hogy analógon egy deka jelet nem küld ki a kártya... Átállítod az ST-t Coax-ra vagy optical-ra, attól függően, hogy mivel kötötted össze, és ott viszont kellene hangnak lenni...
-
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Szerintem optikain vagy coaxon sima sztereóból nem fogsz tudni 6 csatornát kicsalogatni a logi belenyúlása nélkül. Kivétel, ha olyan adatfolyamot kap lsd. DD vagy DTS. Direktben a hangkari dobja szét a sztereót "6 csatornára". Optikai vagy coax esetén viszont hozzányúlás nélkül megy ki a loginak és ő azt értelmezi a kapott adatfolyamtól függően 2 csatorna 6 csatorna, vagy ő okoskodik vele PL Movie vagy PL Music.
Szóval valami ilyesmi, de majd az okosok megmondják
Nem értem egyébként ezzel mi a bajod, hiszen össze lehet kötni a pc-vel direkt és optikai módon is, max váltogatsz a források között, attól függően, hogy melyiket szeretnéd használni.
Ja még annyi, hogy optikain a játékokat sem fogod tudni élvezni teljesen, mivel ilyenkor az EAX nem játszik, csak direkt módban...Játékra, meg egy két dologra direkt, minden másra optikai és kész

-
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
HD filmek lejátszásához ajánlom: http://www.thekmplayer.extra.hu/news.php igaz minden mást is lejátszik, szerintem nagyon jó

-
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Optikainál már miért ne lenne 6 csatorna, csak olyan jelet kell kapnia a hangkártyától (DD vagy DTS adatfolyamot)...
-
JrCsG
tag
Be vban állítva a hangkaridnál, hogy direktbe tolja kifelé a jelet, mert csak akkor fogja a logi megkapni a dd vagy dts jelet, különben a hangkarid keveri le/szét... Egyébként ha dd vagy dts jel megy ki azt az efektekben nem is tudod kiválasztani, ha nem kiírja hogy amit kap az dd vagy dts.
Nem tudom mennyire volt érthető, de valami ilyesmi
-
JrCsG
tag
válasz
FireShadow
üzenetére
Megvan a 2003-as és a 204-es In Concert dvd
. Vártam, hogy lesz 2005-ös stb, de nem lett, pedig szerintem nagyon látványos meg nekem tetszik az is, ahogy szól (jó lehetne jobb is, dehát...). Persze ez a blueray-es cumó biztos mindent vinne
Ez az Elements Of Life-os story? -
-
JrCsG
tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Nálam a következő a felállás: hátsó 3jack analógon összekötve a hangkari analóg kimeneteivel. Coaxon ugyancsak a hangkari van összekötve digitálisan. Optikain a dvd lejátszóval van összekötve. Namost a tv-t is szeretném rákötni, van erre megoldás?

-
JrCsG
tag
válasz
Anyád911
üzenetére
Az elsőkre nem emlékeztem, hogy ilyen hosszúak, én is cseréltem a kábeleket 1,5-es vastagságú hangszórókábelekre, ha jól tudom alapból 1,0-ás. A 18-as jelölés amerikai vagy valami hasonló szabvány, nem?
Ja én nem olyan rég vettem és nekem is csiptetős, a legelsők voltak rca-sok, ha jól tudom....
Nálam PID: R748
Ebből mit is tudok meg?
-
JrCsG
tag
Kérdezném a hozzáértőket, ha lecserélem a hangszóró kábeleket 1,5 mm vastagra és 3*10m ill 2*15m hosszúra (alapból ha jól tudom 1mm vastag és 3*3,5m valamint 2*7,5m a gyári), akkor az rontani fog a hangzáson, vagy nem változik, vagy jobb lesz a vastagabb kábel miatt

-
JrCsG
tag
Most nem találom, de itt volt belinkelve pár oldallal előbb...
Megvan: http://cinenow-static.net/v/
Na szóval nálam úgy néz ki, hogy össze van kötve az Extreme Musiccal analóg és digitális módon is. mind a kettő aktiválva is van (a digitális jelnél még beállítottam, hogy ne foglalkozzon a kódolással, hanem tolja ki egy az egyben a Logi-nak, majd ő elvégzi), szóval csak a Logitech-en kell kiválasztanom, hogy éppen mit akarok

Analóg esetben midenképen a hangkártya végzi a kódolást akár DD akár DTS és ezek szerint küldi ki a hangszórókra. -
JrCsG
tag
válasz
FireShadow
üzenetére
Köszönöm az eddigi gyors válaszokat!

Asztali dvd-re ránézek, lehet azon belül is tudom állítgatni... Az még ráér, még mindig a demókon élvezkedek

Crystalizer be van kapcsolva (X-fi Extreme Music), valamennyit segít, mondjuk csak közép állásban próbáltam...
Elkezdtem utána nézni ennek a flac-os dolognak, egész szimpatikus
Esetleg van bevált rippelő és konvertáló program hozzá? Lehet azonnal flac-ot csinálni, vagy először wav-ot kell csinálnom és abból tudok a flac frontend-del? 
-
JrCsG
tag
válasz
FireShadow
üzenetére
Hát, ő izé, azt hiszem rájöttem, mi lehet a baj.
Letöltöttem az összes DD-s és THX-es demo-t egy régebben linkelt oldalról. Olyat szól már fél hangerőn is, hogy szétesett félig a szobám
Szóval mégsem ('hál Istennek) a Logi-val van baj, hanem a források minőségével.
Nem gondoltam, hogy ennyit számít, nagyon kihozza ha gagyi a forrás (még a 192kbps-os mp3-ak is)
Kezdhetek magasabb minőségű zenéket gyűjteni, hogy szóljon is valahogy
A Roxy-n vettem észre, hogy halkan még egész jól szól, de ha elkezdem hangosítani, élvezhetetlen... Esetleg van ajánlott zenelejátszó program?Én zenére az új Winamp-ot használom, videóra meg KmPlayer-t.
Azt viszont még mindig nem értem, hogy optikai kábellel összekötve az asztali dvd-vel miért viszonylag halk

-
JrCsG
tag
Sziasztok!
Én is beruháztam egy ilyen csöppségre.
Vegyes érzéseim vannak a cuccal kapcsolatban. Nagyon szépen, tisztán szól, ez egyértelmű, alapzaj sincs sehol, pukkanás és pattogás sem. Minden bemenete működik.
A Pc-t analog és coax-on is rákötöttem egy Creative X-fi Musical. Szól minden hangszóró.
A Panasonic dvd lejátszót optikai kábellel kötöttem vele össze. Itt kezdődtek a nekem furcsa dolgok...
Elég halkan szól asztali dvd--ről feles hangerőről bármivel tudok kezdeni, max-ig nem merem feltekerni, de még azt is kibírnám füllel, nem tépi le a hajam (Sub fél állásba). A PC-vel egy fokkal jobb a helyzet, ott a félállás már ütősebb, viszont onnantól mintha a Sub kezdene elfogyni?! Ez nem tudom mennyire normális?
A szobám 21-22 m2.A másik kipróbáltam ezt a second skin dolgot, ekkor ért a következő meglepetés, fele olyan halkan szól a cucc aktiválás után.
Ha kikapcsolom a second skin-t akkor megint hangosabb, értelemszerűen nem változtatok közben semmin, csak ki vagy bekapcsolom a second skin-t.Találkozott már valaki hasonló problémával?
A fentebbi dolgokról vélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Fujifilm X
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos autók - motorok
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Apple MacBook
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 5
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- 0perces DDR5 5600 vadiúj Ramaxel 2x16GB memória 1 év garancia
- 231 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Book 3 Amoled 360 i5 13.gen, 16GB RAM, 512GB SSD, érintőkijelzős kedvező áron!
- ASUS ROG Strix OLED XG32UCWMG /32",4K TrueBlack Glossy, Dual mode,G-Sync/ új, 3év IPon gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem mertem javasolni
Lehet már túlságosan be volt állítva minden mind az AC3 filterben mind az XFI-ben, az a lényeg, hogy most már megy 

Olyat szól, áááá 

Ha kikapcsolom a second skin-t akkor megint hangosabb, értelemszerűen nem változtatok közben semmin, csak ki vagy bekapcsolom a second skin-t.