Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz mgoogyi #32741 üzenetére

    Én is erre próbáltam ráfogni. A saját oldalukon az információs ikon (i) fölött kiírja, hogy a nettó eszközérték és az osztalék is benne van (Total return represents changes to the NAV and accounts for distributions from the fund), de ez kicsit el van rejtve, meg nem olyan egyértelmű, mint a justetf oldalon.

    Viszont a KIID-ekben meg csak arról van szó, hogy a nettó eszközérték változását mérték (és itt egyébként egy tizedesjeggyel kevesebb van, így egy év kivételével semmi eltérés nincs a két ETF között a szerencsés kerekítések miatt).

    Néztem olyan összehasonlítást, ahol konkrét árfolyamok vannak, azon pedig látszik, hogy az accumulating kb 4% pluszban van most a distributinghoz képest 1 év távlatában, ami nagyjából összhangban van negyedéves osztalékfizetések tavalyi mértékével.

    Így már világos, ez lesz az, a kifizetett osztalékot is beleszámítják a disitributing teljesítményébe. Az meg belefér, hogy éves szinten ~0,03% eltérés van a kettő között, és a véletlenre fogom, hogy az elmúlt pár évben a distributing javára volt ilyen eltérés.

    Szerk: lehet, hogy az osztalékfizető azért tud jobb lenni folyamatosan, mert ott nincs költség az osztalék visszaforgatása miatt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák