Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    Roviden megosztanam a tapasztalataimat a degiro-val. A mult heten nyitottam naluk megtakaritasi szamlat, mert a sajat szamlavezeto bankomnal (comdirect) egy 1000 euros reszvenyvasarlas koltsege 10 euro felett volt Xetra-n. A magyarorszagi szamlanyitasrol nem tudok nyilatkozni, de aki Nemetorszagban el annak hatha jol jon.

    A regisztracios folyamat eleg jol le van vezetve. A szemelyes adatok megadasa utan megerosito mail, es elso belepes az online feluletre, ahonnan igy visszagondolva legalabb 4-5 lepes, amin nagy valoszinuseggel az elszant UFB (ultrafillerb+szo) megtakaritokon kivul senki nem megy vegig, a normal polgar kb. a szemelyigazolvany feltoltesekor abbahagyja az egeszet.

    Szoval az elso kihivas a szemelyirol keszult fenykepek feltoltese. En ezt ugy oldottam meg, hogy a mobil app-ba bejelentkezve fenykepeztem es toltottem fel a kepeket, de ekozben ment a webes feluleten a regisztracio a laptopon is, mert nagyon sok adatot kell begepelni, ami mobilon nem tul kenyelmes. Szoval a szemelyi adatait automatikusan feldolgozza a rendszer, amit aztan le kell okezni.

    Kovetkezo lepes a bankszamlaszam validacio, ami szerencsere a Klarna-s sofortüberweisung-nak koszonhetoen gyorsan ment es ingyen volt (1 eurot fizettem be), nem kellett a szamlarol eurot utalni.

    Ahhoz, hogy kereskedhessek, az eddigi penzugyi tapasztalataimrol kerdeztek, amire amikor valaszoltam teljesen ugy ereztem, hogy nulla tudasom van a penzugyek teruleten...

    Az elso kereskedes is mar ujabb kihivasokkal jart. A Klarna-s fizetes fixen 1 euroba kerul, igaz akkor rogton ott van a penz a szamlan, az utalas ingyenes, a feldolgozasi ido viszont nagyjabol egy nap, tehat reggel utalok SEPA-val es altalaban delutan-este erkezik meg a szamlamra a penz. Szoval eloszor Klarna-val toltottem fel, mert ki akartam probalni, majd utaltam, vartam, vasaroltam.

    A rendszer kezelofelulete szerintem jo, igaz hozza kell szokni, mint mindenhez. A vasarlas gyorsan megy, az arak rendben vannak, eddig 3 db kb. 1000 euros reszvenycsomagot vettem xetra-n, a koltsegek 2,5 euro alatt voltak, ami a hazi bankom 10 eurojahoz kepest jo.

    Ami nem tetszik, az a nehezkes es lassu egyenlegfeltoltes utalas eseten. Impulziv vasarlas itt nem lesz sok, igaz ha van jo lehetoseg, akkor gyorsan klarna-val lehet feltolteni. Normal megtakaritok a relative nehezkes szerzodeskotes miatt szerintem kiesnek az ugyfelkorbol.

    En meg maradok mindenesetre az olcsosaga miatt.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák