Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz Fandango #33011 üzenetére

    Roviden ossze tudod kerlek foglalni, hogy mibol epitette fel azt a portfoliot, amibol most allitolag megel? A weboldalon nincs semmi konnyen hozzaferheto konkretum arrol, hogy egyetem utan hol dolgozott, hogyan epitette fel a portfoliojat, mekkora osszegbol el meg havonta, vagy a havi kiadasainak mekkora reszet fedezi az osztalekokbol?

    En ha csak magambol indulok ki, akkor szegeny falusi gyerekkent nullarol indulva meg igy 36 evesen sem sikerult osszeraknom akkora portfoliot, hogy abbol eleldegelnek. A FIRE okolszabaly szerinti minimum az eves megelhetesi koltsegek 25x-e kellene, hogy portfoliobol meg tudjak lenni, az most nekem nagyjabol 500 ezer euro. De ha Mo-n maradtam volna, akkor is kb. 60 millios osztalekfizeto portfolionak kellene lennie a szamlamon, hogy ellegyek - lakhatasi koltsegek nelkul. Ha azt is beleszamolom, akkor minimum 100 misi.

    Engem az erdekelne, hogy 15 ev alatt hogyan hozta ossze a Solyomi David a portfoliojat, ill. az mekkora?

    Es az nem er, hogy vegyem meg a konyvet, mert nincs kedvem meg egy olyan konyvet elolvasni, amit mar x alkalommal olvastam angolul vagy nemetul.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák