Új hozzászólás Aktív témák

  • discrate

    aktív tag

    Jelenleg a kbc-nél van tbsz-em, évvégén jár le a gyűjtőévem.
    Osztalékalapú egyedi USA részvényeket vásárlok rendszeresen a havi megtakarításaimból. Ennek a befektetési módszernek az egyik fontos eleme a kamatos kamat, és gondot jelent a tbsz kötöttsége. Ugyanis a vásárlásaim értéke nem milliós nagyságrendű, ezért a kapott osztalékokat nem tudom időben (minél hamarabb) és gazdaságosan visszaforgatni, azokból új részvényeket vásárolni, hiszen a tranzakciós jutaték (7eur) arányaiban nagyon magas ahhoz képest, amiből akár csak 1 új részvényt is vennék (tört rv vásárlásra úgy tudom, hogy nincs is lehetőség kbc-nél). Kiutalni, áttenni másik tbsz-re szintén nem lehet.

    Mivel rendszeresen tervezek befektetni, ezért úgy gondolom, hogy érdemes évente új tbsz-t nyitnom, hiszen befizetés csak az első (gyűjtő) évben lehetséges. Így 6 év után mindig lesz egy olyan számlám, ami adómentesség elvesztése nélkül feltörhető. Eladást nem tervezek, de sosem lehet tudni, ezért választottam a tbsz-t, hogy ne kelljen nyerségadót, szochot fizetni, ha mégis arra kerül a sor.

    Szóval ez áll szemben pl egy olyan megoldással mint a Robinhoodé, ahol nincs tranzakciós díj, tehát minden egyes osztalékfizetéskor vissza lehet forgatni akár 5-10 dollárt is tört részvénybe (kamatos kamat ’időben jobban’ érvényesül). Viszont nem szívesen bíznám a pénzem jelenleg ezekre a szolgáltatókra…

    Van esetleg valaki hasonló helyzetben? Mi a gazdaságos megoldás?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák