Új hozzászólás Aktív témák

  • Sza_Sa

    senior tag

    válasz Gondwana #3618 üzenetére

    Gondoltam a Nikon legalább egy olyan rendszert tesz le az asztalra mint a m4/3. Részben megértem hogy nem így tett, mert azzal a saját dx rendszerét nyírta volna ki alaptól a középkategóriáig.

    Na de ha tovább elmélkedek, akkor azt gondolom hogy nem lépett jól a nikon. A milc-ek fejlődése vitathatalan, bőven van benne még potenciál. Előbb vagy utóbb a m4/3 befogja a behemót tükrös vázakat, eladásban biztos. Onnantól meg már csak idő kérdése hogy mikor kezdenek kihátrálni mögüle a nagy gyártók, mint a canon és a nikon, na persze ez még nem kevés idő. Viszont a nikon egy olyan rendszert építget, ami jellemzően (szvsz.) zsákutca. Nem lesz később sem a dx kiváltója, mert nem lehet. Hatalmas pénz öltek bel a fejlesztésbe, de tényleg csak egy szűk rétegnek lesz megfelelő.
    Bár sokan most azt mondják hogy az ilyen szintű gyártóknál folyamatosan monitorozzák a piacot, de azért láttunk már megvalósult de aztán csúnyán megbukott termékeket, szal nem tennék fel nagyobb összeget erre a nikon 1-re.

    Ha én tervezhettem volna meg a piacra lépést, kb azt csináltam volna mint a Sony. Komoly aps-c vagy m4/3 lapka egy kisebb vázba, az elején kisebb obipark, majd mikor változik a piac, már van egy komoly rendszerük ami képminőségben és mindenben másban is megállja a helyét. Csak annyit kell tenniük hogy szépen kiszállnak az olcsó tükrös modellek gyártása mögül. És ezzel sakk-matt a legtöbb konkurenciának, mivel hatalmas technológiai és időbéli előnyben lennének.

    [ Szerkesztve ]

    "Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

Új hozzászólás Aktív témák