Új hozzászólás Aktív témák

  • Land

    veterán

    Picit felpörgettem a Ford topicot, de a kérdésemnek inkább itt lenne a helye:

    Szerintetek mi az okosabb döntés, ha azt vesszük figyelembe, hogy méretileg pár évig NEKÜNK elég lenne mindkettő kinézett autó? Gyerkőc még nincs, pár éven belül 2-t szeretnénk.
    Keret mondjuk 1.7 millió Ft, indokolt esetben több. A haverok akik velünk szeretnének jönni nyaralni pedig húzzák össze magukat (ha a Focus mellett döntünk), mert nem nekik vettünk autót hanem magunknak:

    1. Ford Focus 2008+ FL utáni 5 ajtós, 1.6 Ti-VCT 116 LE kézi váltóval Ghia/Titanium felszereltséggel. Tehát jelenleg max 9 éves autókról beszélünk. Nekem mindig is tetszettek az 5 ajtós Fókák elölről és hátulról is. Pofás gépek és elvileg tartósak, nincs velük sok gond. Az alkatrészek nem mellesleg olcsók is hozzá.

    2. Toyota Avensis 5 ajtós T25 2004/2005 körüliek mennek ennyiért. 2.0L-es benzines motorral, kézi váltóval. Minimum Sol Technic/Sol Elegant felszereltséggel, de legjobb esetben Executive lenne a cél. 5 személynek is kényelmes, tágas, nagy a csomagtartó. Halk futás, normális, erős motor. Csak ugye ezek jelenleg is 12-13 éves autók... Viszont a kinézete már necces. Ha beleülök vélhetően elégedett lennék, de kívülről nekem nem áll össze. Elölről az a maci orr még csak-csak, de az 5 ajtós hátulja emésztést kíván. Komolyan a 1999-es Ave jobban bejön hátulról. Szedán és kombi jelenleg nem opció.

    Igazából az a nagy kérdés, hogy picit kevesebb extrát nyújtó Fóka, kisebb beltérrel, kisebb csomagtartóval, de jó pár évvel fiatalabb kivitelben, talán olcsóbban fenntarthatósággal racionálisabb döntés lenne, mint egy öregebb Ave? Kinézetben inkább Fóka, de lehet a T25-öt is megszoknánk.
    Szerintetek?

    És most hagyjuk a bimmerkell, csak a V6, nemérezelemautó, nemfogmennimertnincsrajtaturbó verziókat.
    Megbízható autó kell, vállalható fenntartással. Ne hagyjon ott, ne kelljen állandóan reszelni. A fennmaradt pénzből meg elmegyünk évi 3x bórtúrázni Sopronba, Szekszárdra vagy Tomajba.:)
    Köszi!

    [ Szerkesztve ]

    Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

Új hozzászólás Aktív témák