Új hozzászólás Aktív témák

  • 8th

    addikt

    válasz LuckyL #179950 üzenetére

    "nyugodtan lehetne a régi autóknak szépen fokozatosan, de azért dinamiksuan emelni az adóját évről évre és odaadni támogatásnként a normális hibrideknek, elektromosoknak."

    Persze, lehetne. Csak tudod ez nem az az ország. Majd ha itt Dél-Magyarországon három műszakban nem százharmincezerrel alázzák meg a dolgozó embereket hanem megkeresik ennek majd minimum a dupláját na majd akkor és csakis akkor térjünk vissza erre. De a mondatod második fele a legszebb. Vegyük el a szegénytől és adjuk oda a gazdagnak. Bravó! Elmés gondolat. Na én meg ezt a hozzáállást tartom borzalmasnak. Ez olyan mint ha én azon pattognék, hogy a gázszámlámba fizessen bele a szomszédom mert ő fával fűt és szarrá mérgez vele meg amúgy is az én udvaromba csapódik le a füst. Remélem érzed mennyire abszurd gondolat. Pont mint a tiéd.

    Ha hiszed ha nem vannak emberek nem is kevesen akik nem a fővárosban vagy mint te egy kétszázezres megyeszékhelyen hanem minden nagyvárostól távol vidéki kis falvakban élnek. Ezek az emberek örülnek ha egy füstölő ócska szart fent tudnak valahogy tartani a minimálbéres vagy minimálbér közeli fizujukból, hogy ne kelljen hajnalok hajnalán kelniük, hogy busszal beérjenek reggel hatra melózni valamelyik környező városba. Míg itthon laktam nyomtam ezt a buszozós mókát két évig. Nem volt vicces 3:45-kor a telefonra kelni és délután fél négyre hazaérni mert csak akkor volt buszjárat abból/abba a porfészekbe ahol éltem. Reggel 4:50-kor volt befelé busz délután 14:10-kor kiléptem a kapun és 15:15-kor volt a legközelebbi buszom hazafelé. Addig malmoztam a buszmegállóban vagy a városban sétálgattam céltalanul, hogy teljen az idő. Napi szinten órákat basztam el az időmből arra, hogy várjak egy télen fűtetlen nyáron becsavarozott ablakú dzsuvás kényelmetlen buszra ami hazavisz. Kocsival 2 x 15 perc sincs ugyanaz az út. Otthon kocsi nélkül meghalsz. Kell autó a bevásárláshoz, hogy ne a vérszopó helyi kisboltos méregdrágán adott portékáját kelljen megvenned és ne azt vidd haza a családnak amit épp tart a boltban mert azon van a legnagyobb haszna hanem azt amit vinni szeretnél. Kell az autó, hogy normális orvosi ellátáshoz juss ha bajod van. Kell az autó, hogy fogorvoshoz menj ha megfájdul a fogad mert a falvakban már az sem természetes, hogy van fogorvos. Hogy a gyerekedet be tudd vinni edzésre szakkörre akárhová, hogy eleve ki tudj mozdulni otthonról mert egy négy utcából álló zsákfalu nem sok szórakozási lehetőséget nyújt. Ezekhez a dolgokhoz mind elengedhetetlen egy autó. Vagy attól mert valaki oda született és vidéken él nem járnak neki ezek a dolgok? Ha valakinek csak egy húsz éves 1.7d astrára futja mert azt tudja üzembiztosan fenntartani akkor az dögöljön meg? Adja bontóba a kocsiját legyen másodrendű állampolgár és kussoljon? Húzza meg magát csak, hogy másnak jó legyen? Ugyan már.

    "Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

Új hozzászólás Aktív témák