Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Audison #23012 üzenetére

    A valós expó számot érdemes ellenőrizni, ezt megteheted te is a helyszínen (laptop segíthet), vagy kérd meg az eladót, hogy RAW-ban fotózzon le valamit amiről tudod, hogy nem régi fotó, hanem friss (pl: aznapi újság) és küldje el. Nem mintha az expók száma lenne általában probléma, de az már mutat valamit egy eladóról ha mondjuk 20.000 expós a gép (ami még mindig nem olyan sok), de csak 10.000 expót vall be. Az ilyen egy suttyó, kerülni kell, mert könnye lehet, hogy mást is rejteget.

    Sokkal fontosabb, hogy a gép jó esztétikai állapotban legyen. Nem azért mert finnyásak vagyunk, hanem mert ami karcos, kopott, esetleg hajszálrepedések vannak rajta, az erős igénybevételt jelent. Nézd meg az objektívet, hogy lötyög-e a vázon (egy minimális kotyogás általában még normális), mert ez utalhat arra, hogy odaverték objektívestül valahova. Épp így az objektív elején a szűrő menetnél ha benyomódás van, az is arra utal, hogy odacsapták valamihez, ráadásul így már többé szűrőt sem tudsz rátenni.

    Leszeded az objektívet, ennek a hátulján van egy pöcök amit elhúzva kitágul a blende, így átnézve rajta látod, hogy koszos-e belülről (nem szigetelt objektívek esetén bejuthat finom por a tubusba). A gépbe is érdemes benézni, menüből bekapcsolod, hogy csapja fel a tükröt (nézd meg előre a kézikönyvet, vagy kérd meg rá az eladót) és nézd meg a szenzort, ha nem dzsuvás (pl: ujjlenyomat, mert vannak ilyen gyökerek is), akkor oké. Egy kis port még le lehet fújni egy körtepumpával simán.

    És ami mindennél fontosabb: Vásárolj megbízható eladótól. Vatera, Ebay vezet erről értékelősdit, de itt a Hardverapró is. Itt a fórumon is vannak olyanok akiknek már több tucat sikeres eladása volt már, bennük azért ha vakon nem is, de meg lehet bízni. Ők már azok, akiknek tényleg fontos a makulátlan statisztika.

Új hozzászólás Aktív témák