Új hozzászólás Aktív témák

  • xXxian

    senior tag

    Segítsetek skacok, nagy dilemmában vagyok!

    Van nekem egy K-500 2 kitobival. Ezzel a setup-pal 2 gondom van. Az egyik, hogy a gép néha lefagy, a kijelző elsötétül hosszú másodpercekre, ami bosszantó. Még bosszantóbb, amikor ezen a jelenségen a ki/bekapcs sem segít, csak akkor tér magához ha az aksit eltávolítom, majd visszarakom. Ez gondolom szoftverhiba.

    Másik jelenség, hogy - bár a készített képek 15" fullscreen módban szépek - teljes méretben iszonyat életlen minden, az a terület is aminek fókuszban kell lennie. Gondolom ez a kitobjektívek gyenge rajza miatt van, szűkebb rekesz segít, de akkor meg a bokeh 0.

    Most MM-ban pofátlanul olcsó a PL5 duplakit, amit tegnap megnéztem. Bármennyire is másképp működik az AF, egyáltalán nem tűnt lassabbnak a Pantax-nál. Plusz maga a gép kicsi, van benne anyag, s állítólag az Oly kitobik más kategóriát képviselnek mint a Pentax DALok. :) Illetve, ha az utolsó állítás nem is állja meg a helyét most pár fényerős fix is egész jó áron van.

    Szóval ti mit gondoltok; kapjon esélyt még a Pentax, ruházzak be egy 35 vagy 50 milis fix-be (2,4 ill. 1,8)? Vagy tegyek egy próbált az Olympussal? Második esetben vegyek esetleg egy fényerősebb üveget kapásból, vagy a 2 tartozék obival is jó eredményt lehet elérni?

    Méret nem kritikus; anno a jó ár/érték arány miatt lett Pentax (compared to CaNikon), mondjuk 2 obi nem kellett volna. AF sebesség viszont kell, van gyerek is, kutya is, de mint mondtam PL5 esetében ez szerintem teljesen ok. Optikai kereső jó, de azelőtt FZ5-tel is elvoltam. Mondjuk PL5-tel a zoomolás fura lenne úgy hogy nincs a homlokomon a gép....de biztos meg lehet szokni...

    Köszi,
    X

    [ Szerkesztve ]

    Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)

Új hozzászólás Aktív témák