Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    válasz DarknessHope #2409 üzenetére

    Én ilyen cucchoz nem igazán ajánlanék kis állványt.

    Pár gondolat azért bennem maradt az elmúlt 50hsz átolvasása után, amit szerintem érdemes megemlíteni.

    Sajnos valamire való állványnak súlya is van. Én szerintem 2kg saját tömeg alatt DSLR-hez nem érdemes állványt nézni. Az alatti súly esetén már nincs meg magának az állványnak a tömege ahhoz, hogy stabil legyen. Persze a csillagászati állványokhoz képest még így is nagyon el fog maradni.
    Amikor már megemlíti valaki, hogy tele vagy 150-200mm, már nem érdemes 7-8kg teherbírás alatt próbálkozni. Ahhoz a teherbíráshoz tesznek az állványba végre annyi anyagot, ami ahhoz kell, hogy időben elüljön a rezgés egy 2s-os késleltetés esetén.

    Nem árt tudni, hogy a forgatónyomatékok miatt a fejeknek jóval nagyobb teherbírással kell rendelkezni, hogy akár döntött pozícióban is megfogják a vázat. 15-20-25kg teherbírások is repkedhetnek a levegőbe, és a fejek súlya meg 700-800g (akár 1k fölötti is lehet). És ez még csak gömbfej. Videózáshoz meg bele kell nyúlni rendesen a pénztárcába, mert a csillapított fejek, amik nagytelekhez is alkalmasak nagyon-nagyon drágák.

    A "könnyű állvány + alul kampó, felakasztom a tatyót" műsor meg parasztvakítás. Ha nem ér le a földik a fotóstáska, be fog lengeni. Az állvány meg nem azért van, hogy stabilan álljon.

    [ Szerkesztve ]

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Új hozzászólás Aktív témák