Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz etnies #109124 üzenetére

    Elfogadom az álláspontod és biztosan hasznos is (franciáknál már kötelező), de szerintem a fenti véleménnyel nem egyedüli motorosként vagyok jelen. Van akik nem szólalnak fel ellene, de ugyanúgy nem húznák fel minden motorozáshoz a zöld mellényt meg a neon bukót. Nyilván e mögött állhat ízlés (?), vagy talán az is, h egy motor már a hangjával (azért többnyire már gyári dobbal is) elég feltűnő, így nem akarnak még inkább "kitűnni", vagy a fene tudja..

    Egy élethelyzetben tudok a zöld mellénnyel azonosulni. Este. Eddig többnyire mindig úgy terveztük a túrákat, h korom sötét előtt biztosan haza / szállásra értünk, talán egyszer volt egy félresikerült gurulás vagy 10 éve, na akkor autópályázni kellett este 10 környékén, szakadó esőben. Na ott én is felvettem a zöld mellényt.
    Nincs óriási motoros múltam, kb. 17 éve motorozok, ez idő alatt szerencsére soha nem fordult elő, h kifordultak volna elém, de még csak a szándék sem. Persze a már közhely szerű, "motorozz úgy, mint ha mindenki rád vadászna" elven közlekedem utcán kezdetek óta. Keresem a tekintet, figyelem az utamat keresztezni szándékozó autókat, motorokat, bicikliseket, gyalogosokat.
    Ezeken felül nappal motorozva nekem eddig a normális izzó, fehér bukó, kontrasztos motorszín bevált.
    Az előző valamelyik fenti postban írt véleményemet meg továbbra is tartom, ha valaki igazi idióta az nappal is ki fog hajtani eléd akkor is, ha zöld mellény van rajtad - ha nem hajtasz gyorsan esetekre gondolok.
    Másfelől ugye "az autó hajtott motoros elé" balesetek megjelenésekor soha nincsenek száraz téynszerű adatok a motoros sebességéről. Tehát az általad linkelt és nagyjából az összes ilyen cikk ebben a formában nem reprezentatív és nem kijelenthető egyértelműen h zöld mellény mellett nem következett volna be. Ebből fakadóan ne legyünk álszentek, én sem és még sokan mások sem tartják be a sebességhatárokat közúton.. (városban én spec. mindig be), tehát ilyenkor a zöld mellény is hamar értelmét vesztheti.

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák