Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz Xero #122598 üzenetére

    Csak óvatosan, kezdésnek 70 kw-os motor, hmm, ésszel kell lenni ! Az adrenalin fura függőséget okoz :)

    Beszélgettem a darázsgarázs-os fickóval, én bírom a stílusát, neki van speed mocija is. No a lényeg, hogy a max pulzusszám az az életkorból, stb kiszámolható, amit nem szerencsés túl lépni. Erre meséli, hogy felvett egy ilyen pulzus mérős okos órát, mert nem értette, hogy 2-3 óra tempós motorozás után miért olyan dög fáradt. Azt mondta, hogy neki a max (ajánlott) pulzusszámot 20-30% meghaladta a pulzusa mikor elkezdte húzogatni a moci bajszát egy egy jobb szakaszon...

    Meg a teljesítményt (is) szokni kell, persze a mai elektronikák már segítenek, több üzemmód, két gombnyomás és korlátozva a teljesítmény, idegesebbre állítva a kipörgés gátló, abs, stb.
    emiatt jók az új motorok. Van aki azt mondja majd, hogy fapadossal kell megtanulni, mert az az igazi, no abs, no esa :), de nem kell ezt meghallani. Ma már sokan egyből automata váltós autót vesznek, nekik még se mondja senki, hogy kézi, sőt szinkron nélküli váltós autóval kell kezdeni...
    Ami miatt nem jó, hogy nincs olyan, aki ne esett volna el motorral, nem feltétlenül menet közben, én az első évben 3x dőltem el tulajdonképpen álló helyzetben :) Mert nem ért le a lábam, illetve mire leért már nem bírtam megtartani 220 kg-t pluszban. (pl lejtőn megfordulás !) Nos, ilyenkor nem jó az új, hogy sokkal jobban félted a motort, mint kellene..., mert sérül, mert drága, stb.

    Az üresben leállítás, oldaltámasz, elindul, becsukódik a támasz és eldőlt a motor ez mindennapos a kezdőknél !! És nem tanítják ezt sem az iskolában.

    Hondát vettél, de ez ne zavarjon, hogy keress egy jó (akár nem hondás) társaságot, sok sok motoros programmal. Ilyen pl az MZ klub, de a baj, hogy ott hamar unni fogod a gurulásokat, még a 250-esek is rettenet lassú tempót mennek. De pl v-strom klub, a neve ellenére tele vagyunk már nem v-stromos emberekkel, van fb oldal is több mint 2000 tag, jó a társaság (fb-ot nem ismerem, nekem nincs fiókom), de a klub által szervezett programok nagyon jók . Tuti van még számtalan - márka - klub, ahova szívesen fogadnak új akár típusidegen motorost is.
    Kis létszámú gurulást keress, max 4-5 fő, idősebbeket, akik türelmesek az újakkal.

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák