Új hozzászólás Aktív témák

  • rottenbull

    senior tag

    Erdekes hozzaszolasok, van itt mindket oldalrol.
    Van par dolog ami engem felidegesit igy leirok nehanyat, ugy is vasarnap delutan van, lehet vitatkozni.
    Elhitetik, hogy a minimalis kepernyo, dashboard az jo. 5 inches lcd 10k plusz euros vasakon. Nem, nem az, legalabb is nem mindenkinek. Minel nagyobb annal jobb, sokkal kevesebb idot kell a szemnek rajta toltenie, ha valamit meg akar tudni. Arrol nem is beszelve, hogy engedjek mar meg, hogy en dontsem el mi kerul ki ra. Van mar nehany megoldas, de meg mindig nagyon gyenge labakon all ez. Azert latni, hogy jonnek mar egy ideje olyan extra kepernyok, amik ezt tok jol megugorjak, elso es hatso kameraval osszekothetoek, folyamatosan monitorozza a forgalmat, jelez, ha para van, stb. Mutatja az idot!
    Itt amugy erdemes lenne azon is elgondolkodni, hogy egy rendes rendszerhez komolyan atgondolt szoftver kell. Lehet ra kellene fekudni igy 2024-ben, mert az extra 5 loero meg a 3 kilo sulycsokkenes mar egyre kevesebb nyalat valaszt ki.
    Futott ules, kormany, elektromos szelvedo allitas kb minimum lenne egy szint felett, nem extra, mar ha van. Jo lenne, ha a legtobb vashoz lenne fullos csomag, gyarilag beepitve.
    Head up Display a sisakokba. Gondolom ez sem kell mindenkinek, nekem johet. Amiota olyan kocsim van, hogy van benne, alig nezek ra a tobbi muszerre. Van aki azert tol ki 1000 plusz eurot a sisakra, mert valami 800 eves japan lakk van rajta, amit osallatok csontjabol foznek es valogatott szuzlanyok lehellik a sisakra. Nekem jo lenne egy kis technika, ami segit, hogy a szemem le se vegyem az utrol.
    Infotainment rendszer, ami hibatlanul mukodik legalabb a nagyobb comm gyartok cuccaival. Nem akarom a telefont a kormanyra tenni, de elovenni sem. Szinkronizaljon ahogy aramot kap a motor es onnantol felejtsem el a telefont. Gyarilag, frissitesekkel tamogatva. Ezt amugy tudja nehany cucc, de a gyari megoldasok legtobbszor sokkoloak, mar ha vannak. Szolhatna mar a rendszer, hogy valahol baleset vagy akarmi van azon az uton, amin rendszeresen megyek haza, es felkinalna azonnal par uj utvonalat, meg ilyenek.
    Radar elore meg hatra, visszajelzessel a kornyezetrol. Gondolom nem kell megmagyarazni, hogy ez mennyire hasznos. Ezt is tudja par gyarto, meg nehany kulsos ceg is, megis ritka. Eletet menthet.
    Nekem johetne mar AR is a sisakba.
    Azt is jo lenne latni, ha a ruha gyartok kicsit nekifekudnenek, hogy a ruha, vagy az alatta viselt vedok, mondjuk kommunikaljanak a motor radarjaival, es ha valaki mar a seggunkben van hatulrol a pirosnal 50-el, akkor mondjuk elofeszitsenek a hatvedon, a sisak mondjuk pici legzsakokakat aktivaljon, a terd es egyebb vedok szinten rakeszuljenek. Ez a passziv szivacs meg zsele jo volt a 2000-s evekben. Manapsag kb arra jo, hogy dragabb legyen vele a felszereles. Jelenleg a nagyobb cegek kitolnak valami fantasztikus tech hangzasu nevet ugyanarra az anyagra, amit mindig is hasznaltak, es evekig kutatjak, hogy 3ml viz helyett mar csak 2.75ml viz jon at a ragasztott varrason. Bumm 1500 euro a dzseki. Semmit sem nyujt erte a logon kivul.
    A motorozas nem valtozna ezekkel. Aki tudja mire jok ezek es igenyli, annak legyen gyari lehetosege, aki felmeztelen vereti bowdenes gazzal egykereken, annak is legyen.
    Szoval amik nekem hianyoznak azok ilyen "konnyitesek az elethez" a tobbi tetszik ami van. Csipem a ride by wiret es ami vele jott, csak keves ez meg es lassan haladnak vele.
    Ugy nez ki, hogy az elektromos gepek majd pont ilyesmikkel tudnak piacot nyerni, ahogy az autoknal is tortenik.

Új hozzászólás Aktív témák