Új hozzászólás Aktív témák

  • vodkaboy22

    addikt

    válasz .DLL #35563 üzenetére

    Ez itt a kérdés ! Hehe én nem számoltam meg. De így már nem is olyan biztos hogy annyi OPA van de akkor mik azok a 16 lábas IC-k közvetlen az analog fokozatnál? LDO? Valószínűleg ott van a kutya elásva, hogy dupla kimenete van a cuccnak amin tud:
    2db fülest párhuzamosan meghajtani vagy 1db balanced fülest meghajtani vagy az egyik használható fixed volume out-ra.
    Na most innen nézve két kimenetet ennyi funkcióra vezérelni már tudni kell...Valszeg azok vezérlő chippek lesznek és azért van OPA4376 a kimeneten mert mindegyik kimenet 1 CMOY kapcsolást kap (1 OPA 1 kimenet bufferként bekötve) És ez elég valószínű. Ami elég gyenge teljesítményt jelent mivel az OPA4376 2Vpeek kimenet mellett maximum 30mA leadására képes 1 kimeneten 4 kimeneten egyszerre 20mA... Ez így elég gyászhuszár. 2Vpeek az ~ 1.4Vrms 20mA-rel számolva maximum 0.03mW kimeneti teljesítmény 4 csatornára akkor 2-re (25mA-rel számolva) 35mW... Ha másik oldalról közelítjük a dolgot akkor.
    32Ohm-on 1.41Vrms 44mA-t követel (Ohm törvény) Ez bizony nagyon csúnya dinamika vesztést fog okozni nagyobb hangerőn, mivel az IC-re több feszültség fog esni hogy limitálja a kimenő áramot 25mA-re. :W
    Máris jön az egyértelmű kérdés, ha az analog fokozaton ekkora dinamika vesztéssel számolunk akkor minek nagy felbontású anyag, hogy annak a nagy dinamikáját ne legyen esélyünk meghallani?
    (Mer ugye minél nagyobb felbontású anyag annál nagyobb dinamikatartomány kell hogy a felbontás megjelenjen)
    :F

    Végkövetkeztetés-- Fejhallgatóhoz és érzéketlenebb fülesekhez vagy több BA-s fülesekhez nagyon gyenge lesz... Akkor meg minek a nagyfelbontás ha a nagyfelbontást kiadni tudó fejhallgatók/fülhallgatók nem lesznek jó hozzá :DD

    Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Új hozzászólás Aktív témák