Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz drkbl #2495 üzenetére

    Én eleddig inkább tapizós boltot láttam csődbe menni. A magyar vásárló árérzékeny, ha egy 200e ft-os obi valahol 210, máshol meg 190, akkor nem fog +20-at adni érte. Ha meg valaki, pl tmfoto hirdeti ugyanazt újonnan 160-ért, akkor meg még inkább nála fogja megvenni a magyar vásárló. És arra a vevő magasan carik, hogy mennyi az üzlet bérleti díja. Az üzletet se érdekli hogy a vevő mennyit keres.

    Aki meg plázában bérel fotós boltnak üzletet, az meg is érdemli. Szvsz a kutyát nem érdekli, hogy egy palotában vagy a külvárosban van egy fotós bolt, mert az ott vásárolt obi képén nem fog meglátszódni hogy hol vetted.

    Az online shopok meg nem nagyon akarnak csődbe menni a visszáru postaköltsége miatt. Lásd pl ebay felfutása. Azt is figyelembe kéne venni a magyar kereskedőnek (sohasem fogja), hogy az internettel kinyílt a világ, és ha Hollandiában olcsóbb egy áru, akkor megrendelem onnan. Példa erre a közel két éve vásárolt SB-600-asom. Akkor itthon 95 bruttó volt, én szállítási költséggel együtt 56-ért vettem a német ebayen újonnan, két év garanciával egy nagy online üzletet működtető cégtől, több tízezres eladással és pozitív visszajelzéssel. Szerintem ezé a jövő, mert itt írsz egy visszajelzést az eladóról, és nem fogja magának megengedni, hogy Pistikét verje át a 200 eurós vakuval, mikor milliókat eshet miatta a forgalma, hogy Pistike beírja a feedback-be hogy átvert a báci. :)

    Pl az ilyen online bolt megspórolta kapásból az 1 milliós üzletbérlést. Más kérdés, hogy sokuknak úgy megy, hogy mégiscsak fenn tudnak tartani egy boltot. Hogy csinálják? Rejtély. Alapvető sajnálatos magyar mentalitás, hogy egy üzletből nem 40 évig akar megélni valaki, hanem 40 nap alatt lehetőleg meggazdagodni. Sajnos (szerencsére, tetszőleges) a piacon előbb-utóbb elhalnak az ilyenek. Aztán megy a panaszkodás hogy mennyi vállalkozás megy csődbe itthon. Vajh miért?

Aktív témák