Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz Kleroo #42640 üzenetére

    Ez csak addig igaz, míg ugyanabban a "keretben" (megtekintett méret) nézed. Ami D700-on karcol, az még nagyobb felbontású szenzoron simán elvérezhet. Na nem 12MP-re levéve. 12-re leméretezve ugyanott vagyok, mint a Tied, nincs kérdésem, mondd mester, mit vegyek és ollé, problem ? :U

    Ne menekülj :K Szeretem, hogy ha tud valaki valamit és erre még fel is hívja a figyelmet, akkor már végigmondja, mit gondol miről :K De ha skippelni szeretnéd, nekem az is jó, de ne nevezd hajszának a sztorit akkor, ha Szerinted nincs létjogosultsága, vagy csak annyira extrémben van, hogy kb. felejtős beszélni róla.

    Nagy MP-n a pixelek picik. Igaz a D3200 még így is pixelsűrűbb mint én, de visszatérve a nagy MP-re, 36MP-t nézve a zajszemcsék is picibbek ;) (Máris +1 indok). Tehát zaj + crop -> egyik sem extrém kategória, hogy csak számhajszát ráhúzzunk a dologra.

    Többől mindig könnyebb kevesebbet csinálni. Nekem 36-ból mindig könnyebb 12-est faragni. Visszafele ez már :N - ugyanakkor kellően jó üveggel a 36 vadállat.

    Ide a bökőt koma, hogy a D700 után 1-2 év múlva (vagy amikor szeretnéd, ki tudja mikor) nem állsz meg 30 alatt :B 5 év múlva ki tudja hol leszünk és mi lesz a standard ?

    Ez még nem hajsza, a 100 MP az lenne. (Aztán ki tudja, mit mondok 10 év múlva arra) :))

    De peace, emiatt én senkivel nem szándékozom sem összeveszni, sem a magam igazáról meggyőzni, csak én kb. ezt tapasztalom, hogy áldás a nagy MP, összevissza cropolgatsz vagy épp úgyhagyod. Ettől még próbálok tanulni, kompozíció, stb, de tök jó amikor egy adott témából egy helyett - amit a fotózás pillanatában meglátsz - kihozol crop miatt kettőt-hármat, mert a technika engedi. ;)

Aktív témák