Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    @ gab.m, jtaggerx, Ropi, cOxeR

    Canon 24-70
    Canon 24-70 II
    Nikkor 24-70
    Sigma 24-70
    Tamron 24-70

    A Nikkor 24MP D3x-en tesztelve, az összes többi 5Dmk2-n, tehát az eredmények kb. 1:1 összevethetők.

    Bárhogy is nézem, a Tamron szépen szorongatja a Canon 24-70 II-est :Y , nagyjából a két Canon közé esik valahova, főleg a (számomra) fontosabb 70mm-re koncentráltam. A Sigma a széleken nagyot esik és rekeszelve sem javul fel (középen és valamivel kintebb igen), a Nikkor élenjár CA-ban (míg a Tamron CA-ja elég kicsi, és bár a CA szoftveresen kiszedhető, az élességérzetre +1 lapáttal rádob az, ha nincs CA).

    Ez persze relatív összehasonlítás, hiszen ezek mind "best buy" obik, tehát a "leggyengébb" szereplő is elég jó szerintem.

    Optikailag én (ez csak én vagyok) így rangsorolnám őket:
    Canon II
    Tamron
    Nikkor
    Canon
    Sigma

    Viszont a VC akkora de akkora egy istenkirályság kézből, erre a zoom tartományra, 2.8-as rekeszhez, hogy elmondani nem lehet, lebünteti a teljes mezőnyt használhatóságban.

    Venni viszont csak úgy venném - saját Tamron példám után - ahogy Ropi írta, vagy gab.m csinálta: szigorú teszt, nyomkodni a boltban 5-10 percig. Neten isten ments.

    Ja és jelentem, a 90-es Tamron makro obimon 2.8 és 3.2 között nincs különbség, 3.5-nél húzza láthatóan picit szűkebbre a rekeszt, illetve 4-nél még jobban és innentől már szépen.. de 2.8 és 3.2 tökugyanaz, a rekeszállító hang megvan, kattanni kattan, a lamella viszont meg sem moccan. Szerintem nem szalagkábel, hanem úgy vannak vele Tamronék, hogy ennyi belefér. De JohnyBlue-nak most jön ilyenje szintén, majd megnézzük azt is (AF-re és erre is) ;] Expozícióban is van így eltérés, de a kijelzőn alig észrevenni a fényerő-bukást 3.2-n a 2.8-hoz képest (minden egyéb ugyanaz) szóval szerintem full tök 8.

    Ettől az icipici bibitől eltekintve az egyik leggyönyörűbb bokeh-jú obi amit úgy valaha láttam (kategóriájában) és a szerviz óta az AF is klassz :K

Aktív témák