Új hozzászólás Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz rob210 #84682 üzenetére

    Nem ringatom magam álomvilágba, tudom, hogy naivitás, de legalábbis, nem ez a megszokott gondolkodás, pláne itthon, és nem most. Egy fecske nem csinál nyarat, de nem is vagyok egyedül, aki hasonlóan gondolkodik, de a többségi társadalom nagy része is inkább csak túlélni akar, de leginkább az első adódó alkalommal más kárára is a saját egyéni jólétét növelni, mert az ösztönöket kikapcsolni nem tudjuk. Nem is szabad, ez a túlélés záloga. De ugyanúgy belénk van kódolva az anyai/szülői gondoskodás, az önfeláldozás.

    Nyugi, tapasztalok és folyamatosan, nap mint nap pofán csap az élet. De mi a jobb. Belenyugodni, hogy nem tehetsz semmit, vagy minden nap egy pici energiát fektetni abba, hogy te magad változtass valamit és a környezeteddel is megértesd, hogy ne törődjenek bele abba ami van. A futóhomokból is csak azt lehet kihúzni, aki hagyja, és nem rúgkapál.

    Különben is, a történelem során mindig voltak rá példák, hogy kvázi alulról induló kezdeményezésekkel értek el nagy változásokat. Az más kérdés, hogy a végkimenetel pozitív vagy negatív volt, pláne, hogy hosszú távon mit okozott. Elég csak a közelmúlt közelkeleti eseményeit nézni. Nem is lett jó vége, de maradva a topikhoz valamilyen szinten hűnek maradva, a nagy franca forradalom is jakobinus diktatúrával végződött, és egy megalomán császár hatalomkerülésével folytatódott, de végül csak megérkeztünk a jelenbe.

    Olyan nem volt, és nem is lesz, ami mindenkinek jó volt, és lesz. De olyan igen, ami a többség számára jobb. Sajnos mindig lesznek is, akik a peremre szorulnak, és nem lehet velük mit tenni, de az mindig is a többség döntése, hogy velük mit kezd

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Új hozzászólás Aktív témák