Új hozzászólás Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz sesomaru1989 #85221 üzenetére

    A félreértések elkerülése végett. Visszafele, hazafele, a Magyar határ után szólaltak meg az üvegek.

    Nem Dél-olasz, hanem Észak! Előbbi amúgy sem Európa… utóbbi meg. Lazák, nah… Biztonságosan vezetnek, csak ha olyanok mint folyadék. Kihasználják a rendelkezésre álló területet :) Az index nem használata is olyan, hogy megalszik a tej a szádban mire átérnek egyik sávból a másikba, szóval nem veszélyes. Nem átrántják, mint a dörzsölt magyar, hogy esélye ne legyen a másiknak megakadályozni azzal, hogy lepadlózza, hogy ne férjen be. A pályán is inkább a magyar BMW, és Merci SUV-okkal volt a gond. Azok mentek mindenki picsájába, és villogtak. Meg az olasz rendszámos, látványosan kisebbségiek.

    Balkán. Megvolt az is. Láttam fura dolgokat, de az a nagy büdös valóság, hogy messze nem volt olyan durván veszélyes, vagy gáz amilyennek be van lengetve a köztudatba. Anno írtam erről egy hosszabb posztot. Azóta 2x visszamentünk. A kilók meg ránk.

    Jó, hát a balkáni, meg Szerb néplélek az ilyen. Emberöltőt éltek le úgy, hogy állandó harckészültségben kellett lenni, és sarkítva, de kb arról szólt az életük, hogy vagy te vered meg a másikat, vagy téged vernek meg. Opció nincs. Viszont a fiatalok, az értelmiségiek hozzáállása nem ilyen, sőt, éppen ezzel ellenkező. Ők is úgy állnak hozzá, hogy a white trashben élnek.
    A balkán közepén, ha túl vagy a kúltúrsokkon, pont az tud igazán durván szemet szúrni, hogy annyi náció, vallás, érdekcsoport van és mégis kisebb nagyobb konfliktusokkal, de békében elvannak egymás mellett, együtt fejlődve.
    Nah, ez ami nálunk tejesen kihalt, nagyjából 100 éve.

    Az elborult román, főként erdélyi magyar területekről jövő rendszámos sofőröket sajnos általánosságban semmi sem übereli. Az a legalja. Az aszfalt császárai. Az országút rendíthetetlen urai. Mindenki takarodjon előlük a francba. Persze tisztelet a kivételnek, de bármilyen szakadt féllámpás-félnótás szarban olyan arrogáns parasztok mint bármelyik hazai kopasz bömösös.

    Klios: olvass vissza. Sokan használják a topicból. Télen télit, nyáron nyárit. Használom, de sok különbséget nem veszek észre. Kb annyi mint ha normál helyett prémium üzemanyagot tankolnék. Pályán nincs sok difi, kicsit puhábban jár a motor, kevesebb rezonancia, de az 1.9 dci amúgy sem a kifinomult nézéséről meg a járásáról híres.

    [ Szerkesztve ]

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Új hozzászólás Aktív témák