Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz #81475328 #13285 üzenetére

    Amit linkeltél, arról írtam én is, ez a doksi a cloud api-ról szól, más nincs is a beépített wifi interfacehez. Más gyártóknál ugye ez az interfész local-ban is válaszol, jellemzően http-n, és vagy dokumentált, vagy nem dokumentált módon, de tudsz belőle adatot kinyerni anélkül, hogy meg kellene járatni a fél világon át kapcsolatot, mindenféle korlátozással karöltve. SE-nél tavaly ezt teljesen bezárták.

    Hogy milyen kártya, vagy modul tehető még rá, és abból hogy lesz IP-n kiolvasható - nem cloudos - adat, annak én nem jártam utána, amúgy is felesleges beruházás lett volna nálam az SE. Szóval ha valakinek erről van infója, az majd írja meg. SE tulajoknak hasznos lenne gondolom, főleg ha nem egy vagyon, és garivesztés nélkül rá lehet csatlakozni.

    kiliti: mikor néztem, akkor a Froniusnal nagyon komoly doksik voltak a local API-ra, szóval nem kell RS-485-el szívni, egyből rendelkezésre áll minden adat LAN-on/IP-n. Valahol a weboldalon van egy külön szekció ehhez, de most nem találom hirtelen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák