Új hozzászólás Aktív témák

  • ladybug

    őstag

    válasz fokukac #81770 üzenetére

    Azért a korunkbeli városi emberek jelentős hányada nem főz otthon, hanem megveszi készen az ételt kajáldákban, étteremben, agy házhoz rendeli, stb.

    Nálunk ez nem így van. Havonta 1-2x rendelünk házhoz ételt, mert hát őszintén: mit rendelsz? Pizza, paszta, kínait, vmi burgert. Csupa kalóriabomba. A mi korunkban hamar gyűlik az úszógumi. 🙈

    Étterembe/kajáldákba évente 3-4x jártunk. A pandémia óta ez lecsökkent 1-2 alkalomra. Szintén az előző okokból, meg hát azért jókora összeget ott lehet hagyni. Akár két személyre is.

    Félkész, fagyasztott-félkész ételt nem veszek, mert valahogy soha nem ízlik vagy gyomorpanasz lesz a vége, illetve nem bízom meg a hozzávalókban.

    1-2 naponta főzök vagy a lányom készít valamit. Friss ételt eszünk, saját fűszerezéssel, kevés olajjal.

    de érdekes, hogy a többi tejtermékkel még nincs bajom (sajt, tejföl joghurt).

    Ez azért van, mert ezek már feldolgozott tejtermékek és jobban tud vele bánni a szervezeted, mint a tejjel. Amúgy Péter is hasonlóan reagál a tejre. Joghurtot fogyaszt ritkábban, mert a gyomra nem bírja. Tejföl meg egyáltalán nem megy. Egyénfüggő egyébként, hogy hogyan bírja kezelni a szervezeted a laktózt.

    Hús nélkül különösen nehezen bírom, az egyszerűen kell nekem is (bocs, Katica).Szóval jó dolog a zöldség, csak legyen hozzá hús. A többi a köret :D

    Dehogy haragszom. Ezt a “harcot” vívom itthon is. Viszont büszke vagyok a családra, mert egyre többször tudok nekik vegán bolognai szószt készíteni.

Új hozzászólás Aktív témák