Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL
#86994
üzenetére
A baratodat ugy hivjak, homerseklet. Megfelelo edeny es megfelelo homerseklet eseten az extra szuz (a tobbit felejtsd el) egyaltalan nem veszelyes vagy karos, ha az lenne, a gorogok meg az olaszok meg millio mas nep kurvara nem letezne es nem uraltak volna a vilagot ezer evekig…
ha karamellizalni akarsz vagy barmit igazan PIRITANI, akkor hasznalj zsirt, napraforgoolajat, barmit ami
birja a magas hot - hat olvasztani akarsz (ergo soffrito) akkor oliva, de lassan.ezekrol amugy nyilvan semmi fogalmam mert vendeglattam 15 evig, fozok 30 eve es a felesegem egy olasz szakacs - de az internet meg a taplalkozastudosok majd megcafoljak
-
Pacák
senior tag
válasz
BlacKSouL
#86994
üzenetére
Inkább kicsi zsír, vaj - vagy sütőolaj, ha nincsen más - a hagyma pirításához.
Az olíva nem erre való - azt inkább a salátákba öntözd. Vagy végső esetben a pirítós kenyeredre csepegtesd, ha pont nincs otthon vaj, vagy zsír.
Fokhagymát sosem pirítok, mert keserű lesz nagyon gyorsan.
Ha mégis szükség van a fokhagymára hússütéshez, akkor csak a legvégén reszelem rá, vagy szétnyomva dobom csak rá - és minimális hőkezelést kap csak.
-
janos666
nagyúr
válasz
BlacKSouL
#86994
üzenetére
Én nagyon különc vagyok, de inkább használok sokkal kevesebb, pirítatlan hagymát, mint egy valag hagymát szétpirítva. Ez igaz minden fűszerre, ami melegen veszít az erejéből (ami ilyen, szerintem jobb a sütés/főzés vége felé hozzáadni kisebb mennyiségben, ha ez technikailag kivitelezhető, mert pl. sült tésztába már nyilván nem tudod belekeverni...).
Persze, ha valami pirított hagymakarika köretről(/főételről), vagy hasonlóról van szó, nem pusztán főétel(/köret) fűszerezéséről, akkor nem szóltam.
Tudtommal a szűz csak annyi, hogy elvileg jobb minőség. Viszont sokat hazudnak is róla a gyártók/boltok, hogy melyik az és mennyire. De ezzel együtt szerintem a jobb minőségűnek csak tovább kéne bírnia a hőt (elvileg a benne lévő anti-oxidáns közel egyenértékűvé teszi az olívát más hasonló zsiradékokkal, amik eredendően stabilabbak kémiailag hőre, de nincs bennük annyi anti-oxidáns -> de ebben nem hiszek teljesen, csak elismételtem, amit hallottam...).
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- ÁRBAJNOK, MINDENRE ELÉG, A TÖKÉLETES AJÁNDÉK! VADI ÚJ GARANCIÁS MSI CYBORG RTX 4060 i7 13620h
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Gamer PC - INTEL I7-14700KF / RTX4080 SUPER 16GB / 32GB DDR5 / 3TB SSD / 1000W 80+GOLD / 360 AIO
- Dell Optiplex 3050 Sff i5-7G /8 gb ddr4/NVME foglalt/ 250gb ssd
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest


