Új hozzászólás Aktív témák

  • Jim Tonic

    nagyúr

    válasz TasiA #10587 üzenetére

    Amíg MP3-t hallgatsz, addig felesleges a komoly hifi. Én az IPOD mellett döntöttem (szintén nem high end, de nekem elég a minősége és 120GB), azon pedig kizárólag Apple Lossless van.
    Az autóhifizés alatt legtöbben a nagy mélyet értik, így lesz 7-10W közép mellé 500W mély kondenzátorral. Ez messze van a minőségtől és a normális hangzástól.
    Az erőteljesebb mély nekem is hiányzik, de csak pont akkora lesz, ami a rendszerhez passzol. Mélyet meg nem lehet 20-25cm alatt előállítani, de az ideális 30cm körül kezdődik. De ez nekem már felesleges. Néha hiányzik, de már nem ölök bele pénzt. Főleg azért nem, mert az utolsó rendszerem majd 800e-ben volt, mikor azt mondtam először, hogy "hmmm, ez már igen". Ebből a 300e-es fejegység van meg, a többin pedig hatalmasat buktam.
    Pedig nem kell annyira drága dolgokra gondolni, 3db 70e forintos erősítő, fejegység 300e, hangszórók 100e, kondenzátorok 100e, kábelezés 20e, kiegészítők, és ott is vagy. Ha megnézitek, ezek az erősítők még nem is drágák, és a hangszórószett is inkább csak középkategória. :)

    Igen, ez alá nem szabad menni. Ez az alap építés, ezzel már lehet hangzást csinálni, alatta nem. A zárt ládát sem értik meg sokan, mindenki reflexet használ, mert mélyebb, és 1,5-2x akkora hangzása van, de pl. minőségi hangzásnál kizárt. Érdemes megnézni a profi építéseket, sehol reflex lyuk. Ráadásul azt sem értik sokan, hogy nagyon ritkán csinálják meg normálisan a szükséges liternagyságot, a megfelelő csőátmérővel és -hosszal. Nem egy ládát raktam helyre a cső rövidítésével. Azt sem értik meg sokszor, hogy a Puntoba nem rakunk a kalaptartóba a mélyláda fölé oválszettet, mert a mélyláda, főleg a reflex, belezavar a membránokba.
    Szóval vannak alapszabályok, amit a mai hifik 95%-a teljesen nélkülöz. Olcsón akar mindenki ducducot, azt meg én nem építek.

    [ Szerkesztve ]

    Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

Új hozzászólás Aktív témák