Új hozzászólás Aktív témák

  • TasiA

    senior tag

    válasz tomyoy #11436 üzenetére

    "váltó tipusok F13 tól F26 ig, minél nagyobb ez a szám annál nagyobb a végsebesség"
    ujujujuj, ez nagyon téves így! Kijavítalak, ha nem veszed tolakodónak! :B

    Az F utáni szám, a teherbírást jelöli, semmi köze az áttételekhez. 2 féle áttételezést használnak az Opel váltókban, Wr hosszú, CR rövid(sport). Ezen bellül van még kicsi varia a végáttétellel, autótípus és kerékmeghajtás szerint. (4X4-ek rövidebbbek)

    Én kicsit sokallom a fogyasztásodat, főleg azt a 8-9 littert 130-nál. Nekem eszik 8 körül 140-nél. Eddigi ismerőseim és saját tapasztalat szerint, C16NZ A Vectrában, F Astrában 100-ig 5 liter 120-igy 6 liter 140-150ig 7,5 liter. ;)

    A gázos téma, nekem volt gázos autó a családban, 0 km-es kora óta gázzal ment, 200ezernél HF tömítés csere 1 forrázás miatt, mint a gyári új , úgy nézett ki minden. Semmi korom, retek, dzsuva, mint a benzineseknél szokott. Éppen hogy a gáz sokkal tisztábban tartja a motort, mint a benzin, ráadásul hidegindításnál nem mossa le az olajat, illetve nem hígítja azt. ;)

    Nekem F18WR van gyárilag (B Vectra gyárija), abban megvariálták a megszokott 1-5-ig lévő áttételeket meg avégáttételt is. 1-3-ig hoszabb, mint a megszokott , 4-5 meg picit rövidebb és a végáttételem sem 3,55, hanem 3,57. Amúgy hibátlanul írtál mindent :K Az a 3,72-az volt nekem az 1.8-as A Vekimben, szerintem az a legtökéletesebb fokozat kiosztás. Hoszabb, mint a GT Sprt váltó, de rövidebb, mint a WR, pont középút. (Na 1 olyan kéne nekem a mostani verdába, vagy egy jóval erősebb motor :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák