Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
ha egészen őszinte vagyok eddig senki se volt kíváncsi rá, mikor részegen ordibálom a konyhában, hogy "claudia hat 'nen schaeferhund".
ettől a sajnálatos ténytől függetlenül kifinomult ízlésre vall részedről a gondolat.
-
Dany007
veterán
Nyilván nem prémium kategória, de egyszer már próbáltam. Finom. Amúgy vicc akart lenni
Persze akinek biztosan jó kell az elmegy abba az étterembe, elkölt egy húszast és jóllakik vacsorára. Ha így nézzük ez az Aldis cucc - úgy hogy már próbáltam - kb. ötöd árért egész jó volt. -
Dany007
veterán
válasz
Psychonaut #32 üzenetére
"Mondjuk arra a jo helyre en kivancsi lennek, ahol ket foetel (amibol az egyik steak), ket desszert es az italok kijonnek 6k-bol."
Elmondom neked: Aldi!
Fagyasztott steak 2 szelet 2.200 forint. + köret. Veszel hozzá danone puddingot. Még mondjuk 500 forint. Meg egy liter 100%-os multit vagy épp egy üveg bort. Legyen még egy ezres max. És már ki is jöttél 4-5k-ból. -
-
Goose-T
veterán
Ahol ettem már steaket és jó is volt:
* Pampas Steak House a Fővám térnél, tuti jó, nem olcsó
* Beer Cellar, bár itt úgy tűnik, hogy már nem árulnak steaket
* Sergio Tapas, ez sajnos már az utódjával együtt (Artesano) is megszűnt
Szóval marad a Pampas, ahol ehető a steak. -
Psychonaut
veterán
Hard Rock Cafe nagyon jo, de az arszintje boven folotte van az altalad belottnek, konkretan meg egyedul is nehezen jonnel ki 10k-bol...
Mondjuk arra a jo helyre en kivancsi lennek, ahol ket foetel (amibol az egyik steak), ket desszert es az italok kijonnek 6k-bol.
UI: lattam korabban ajanlottak a Friday's-t...na, hat az gyakorlatilag a Starbucks, kave helyett etelekkel.
-
DeFranco
nagyúr
Igen, én is ettől tartok, bár biztos érdekes élmény lehet (sajtreszelővel rejszolni is az btw. tehát ez még nem garancia semmire). Egyszer meglátogatjuk, az már biztos.
A hallal kapcsolatban pedig fenntartom, hogy még nem ettél jót, az a bajod. Halas családba házasodtam, azóta
hagymát eszek hagymávalhalat eszek hallal, kiba jó dolgokat ki lehet belőle hozni, csak hát ugye az alapanyag a nem mindegy. De ez más húsnál sincs másképp. -
lapa
veterán
mondjuk a halat mondom kerülöm, ritkán eszek. esetleg egy hallevest nyomok gazdasszonynak, de az inkább rák meg kagyló, mint hal. annak is a fele botmixer.
ez a friday's nemtom milyen, de voltam már ilyen "steak-gyorsétteremben" kűfődön. valahol pont a nemességét veszti el, inkább baráti társaságos "mégse mekibe menjünk már * " jellegűek.
* hanem bk-ba, ofkorsz.
-
DeFranco
nagyúr
Persze, az én hagymalevesemet sem tudták még utolérni, de a steak nem akar sikerülni, ezért kell egy viszonyítási pont először
@lapa: a hal jó, csak nehéz jóhoz jutni. Nálunk most füstölt barramundi figyel a hűtőben, ha akarsz még halat enni meg ne kóstold, mert az után csak szivacs ízű cafat lesz mind... és a legjobb, hogy nincs benne szálka, mert azt a füstölés elintézi
-
lapa
veterán
igen, ehhez azért szagelszívó erősen ajánlott.
mondjuk egyszer nekifutottam már kinti grillen is, de ott azért nem egyszerű összelőni az először nagyon forrót, utána meg a nem-annyira forrót. meg könnyebben ereszti a levet is.
hallal úgy vagyok, hogy isten elég nyilvánvalóan nem akarta, hogy megegyük őket. nem véletlen vannak tele tűkkel. persze a hekk annyira nem szálkás, szóval határesetként beleférne. talán gazdasszony fut vele egy kört, ő szereti. én olyat nem tudok, amiben nem hiszek.
"reszelt ecetes uborka + mustár" - ha nem is hiszek a halban, ez hihetően hangzik. majd valamiben kipróbálom.
-
mephi666
nagyúr
ez állat
...ki kell próbálnom: pár éve sütőben grilleztem húst: finom lett, de 2 napig olyan szag volt a lakásban, mintha boszorkányt égettünk volna
a füst meg marta a szemünket, mint a fene... azóta beújítottam egy hot pan-t, amiben már kevesebb szag+füst mellett lehet grillezni, de steak-et még nem próbáltam... barátnőm is szerencsére nagy húsevő, tehát díjazná az ötletet (legyen kis pluszpénz és bevásárolok hozzá)
ami még kedvencünk: grillezett hekk mondjuk majonézes krumplival... aránylag olcsó, egyszerű és finom
hekket kiolvasztjuk, facsarunk rá kis citromot, sózzuk... készítünk rá reszelt ecetes uborka és mustár keverékéből cuccot, amivel mindkét oldalon bekenjük és rövid ideig fedő alatt pároljuk, majd készre sütjük... 5* -os és el sem lehet rontani
#24: nem nagyképűségből, de én speciel sokkal jobb cigánypecsenyét csinálok otthon, mint amit bárhol ettem eddig étteremben
általában nem addig sütik, ameddig szeretjük és a fűszerezés sem szokott stimmelni
-
lapa
veterán
oké, láttam hogy annak a fele kiskóla salátával.
a leírásból semmit nem elvenni, semmit nem hozzáadni. mondom, centire így.
az egy-két óra ha kimarad, akkor a közepe 5, és nem 25 fokos lesz. itt +/- 10-20 fokokról beszélünk rare meg well done között.
pácolni persze. be is b@sz...
-
DeFranco
nagyúr
*olvasom, de addig is: a 6k-t felejtsük el, rosszul fogalmaztam
elolvastam:
besírtam, k.vajó
Ha otthon csinálom így lesz, de sajnos a vastag aljú süthatő serpenyő amúgy is hiánycikk. Pácolni nem szoktad, vagy legalább olajban pihentetni? Natúron egy-két óra a szabad levegőn, és megy a poklok poklára?
-
lapa
veterán
(szokásos háború és béke, bocs és enjoy)
pedig a steaket elrontani nehéz, csak nagyon pontosnak kell lenni.
csarnok aljában (dél) van roberto hentes, van neki jó kis szárazon érlelt márványos t-bone-ja, meg szépséges bélszínje (az nemtom érlelt-e). meg van neki 20 dekás faggyús hamburgerpogija is. van neki nájlonos argentín is, de én azt hanyagolom inkább. auchanban is van valami prémium izé, de én roberto-only vagyok.
fontos nem megijedni, ennél az a jó, ha nincs friss hús látszata. ugye pont az a lényeg, hogy jó esetben hetekig áll, mire kipakolják.
árat megnézed, rájössz miért nem jó ötlet a 6 ezer forintos két fős bélszínvacsi.
mindegy, veszel 1 szelet / fő t-bone-t (ennek nagyjából 2,5-3 centinek kéne lennie, ha vékonyabb akkor nem jó) vagy a bélszínből egy jó adagot (mittomén 4 centis pogik kijöjjenek belőle.
talán a bélszínnel kezdeném, egyszerűbb és megbízhatóbb. t-bonet csak ha tényleg akkora, mint a frédibéiben meg a tomésjerryben. vastag zsír és zsíros szövet only. más esetben bélszín.
kifele menet cserpes sajtospultból házivaj nem elfelejt.
otthon ha tárolni kell, akkor hűtőben, rácson. ha nagyon sznobiznál akkor az egészet lukacsos papírdobozban. naponta átforgatod. én a bélszínpogácsákat már összevágom, szálirányra merőlegesen, jó vastag, 4,5-5 centis pogik legyenek. majd kicsit összeesik. víztől tartsd távol, nem élőhal ez.
elkészítés előtt 1-2 óráig szobahőmérsékleten a rácson (no doboz). kutyát, macskát és a benned lakó fenevadat addig láncra.
vastagtalpú serpenyő, lehetőleg rozsdamentes. bírja a sütőt, és férjen is bele a sütőbe. legyen jól záró fedője.
mp-es stopper előkészít, sütő 140 fokra melegít, középen a rács. erre kerül majd fedőstül a serpenyő, elsőre belepróbál.
serpenyőtől függően fél, böszme t-bone esetén egy csapott evőkanál vaj, maxi láng. a vaj elolvad, serceg, kifő belőle a víz, majd elcsitul és már-már füstöl. itt belerakod a cuccot, nyilván szálirányra merőlegesen. nagy, lapos csíptetőt használsz nem szurkálod mert már nem kell jobban megölni. stopper elindít.
óvatosan lenyomkodod, nem erőből. csak hogy az alja mindenhol leérjen (inkább t-bone-nál téma). 2 perc 30 mp-ig hagyod. nagyon füstöl, de te nem pánikolsz. 2:30-nál mint a villám megfordítod. kicsit fekete lesz, továbbra sem pánikolsz. figyelsz, hogy kicsi vaj visszakerüljön alá, ha ugyanoda rakod.
bélszín esetén 2 perc, t-bone-nál 2:30. itt már bőgsz magadban, hogy ennek reszeltek, annyira füstöl. kitartasz, anyuka szaladgál és szellőztet.
a fenti időpontban lekapod, rá a fedő és be a sütőbe. innentől számítva nagyjából 6-7 perc a medium-rare, 8-9 perc a szégyenteljes well done (azazt elpuszítottad pont azt a pluszt, amiért eladtad a vesédet ehhez). 10 percnél cipőtalp, minden lé kifolyt, valszeg pokolra jutsz. mindegy, gazdasszonyok így fogják akarni enni, lenyeled.
a lényege rare körül jön ki, mikor a hús még krémként olvad el abban a nyálat csurgató ragadozó szádban. nem, nem halsz meg tőle. a tatár beefsteaktől se halsz meg.
tálalás nagy t-bone-nál esetleg előmelegített (és megfelelő méretű) tányéron. csak ekkor borsozzuk, illetve legolcsóbb teszkós durva kősózzuk. finomszemcsés izéket hanyagoljuk.
köretnek ha nagyon rámozdulsz stroganoff jellegű cucc, hagyma répa gomba sok savanyú ubi, tejszín, citromlé, pici méz, fokhagyma, só, bors, kis ezmegaz fűszer, mint a szószoknál általában, ahogy az ihlet adja. készítés alatt hangos punkrock és sör, attól finomabb lesz.
mellé én tarhonyát nyomok, de kisebb krumpli kefével ledörzsöl, héjastól majdnem készre főz, aztán egy-két evőkanál házivajon két friss szál rozmaringgal közepes lángon pirítgatod. de ez szerintem már elég nehéz egy t-bone meg a szósz mellé, inkább a bélszínhez. t-bonehoz már a szósz is bőven sok lesz, utána egy napig nem eszel.
na ha ezt centire ugyanígy végigcsinálod besz..ptad, mert az életbe nem jössz le róla többet. mindenkibe bele akarsz harapni a munkahelyen, területet jelölsz meg ilyenek.
étterembe nem járunk. az év többi napján rántott leves meg kifli magában.
amúgy willemstadban (hollandia, moerdijk 25 km) van nagyon jó t-bone (het wapen van willemstad). a séf valami híres szakács, előtte homárleves kötelező. utána öngyilok, vagy életed végéig visszavágysz. kis szálloda az átlaghoz képest olcsó, kis vicik-vacak de ez után a két fogás után akárhol elalszol.
-
DeFranco
nagyúr
Amúgy is nézegettem már ezt az éttermet, lehet ez lesz, bár a többi is csábító... félek, hogy ebből lista lesz, úgy is ráununk lassan a bejáratott helyeinkre...
/all Egyébként gondolkodom rajta, hogy kellene csinálni egy étterem ajánló topicot, ahova be lehetne írni egy-egy látogatás tapasztalatait. Volna rá igény?
@jó éttermek egyébként:
az ilyen felkapott éttermektől én mindig fázom egy kicsit, egyrészt a marketing felár miatt, másrészt meg már annyira menő oda járni, hogy ciki.
Nálam a kedves lista:
- Millenium da Pippo
- Salaam Bombay
- Corcovado (brazil, új találat, szuper!)
- Aranyhal étterem (kerthelyiség szigorúan)Hirtelen... de van még több is.
-
Jhonny06
veterán
Amerikai étteremhálózat, kint sem tekinthető olcsónak, amolyan fiatalos, "menő" hely. Annyiban hasonlítanám a mekihez, hogy az USA-ban (és talán Angliában is) nagy név, tényleg mindenki ismeri. Étterem szinten nem az az elegáns fajta (már a berendezéséből is látszik), inkább egy "bulizós" hely, de minőségi. Az étlapon se annyira a megszokott dolgok találhatóak, inkább a Hard Rock Cafe-hoz hasonlítanám. Egyszer érdemes kipróbálni. Szerintem nem jobb annyival, mint más, azért a nevet is meg kell fizetni, kb. olyan Starbucks szinten. De ha mondjuk egy steak-et eszel, akkor én nem mondanám drágának, mert az máshol sem jelentősen olcsóbb.
Egyébként desszerttel (nagyon jók vannak) két főre szerintem bőven 10 fölé lehet menni, ami azért nem kevés és azért ennyiből már hangulatos, minőségi étterembe is elmegy az ember, de ez nem erről szól.
Jó éttermek egyébként:
- Costes
- Csalogány 26
- Bock Bisztró
- Onyx -
DeFranco
nagyúr
Nem rossz ez a Friday's, már nézegettem, de ez most tulajdonképpen mi? Franchise, mint a McDonalds? Gondolom az. Nemzetközi szinten milyen minőséget képvisel, hogyan kell elhelyezni. Meg úgy egyáltalán, ez mi ez?
Mellette szól, hogy nagy valószínűséggel itt a bélszín tényleg bélszín, máshol lehet csak rámondják hogy az, én meg - sajnos - nem biztos, hogy megállapítom még a különbséget.
Az ára tényleg kicsit húzós, kérdés, hogy annyival jobb-e. Van róla bővebb infód? Nekem egy kicsit "rideg" a multi volta miatt.
@Csizmás: jól sejtem, hogy ez nem itthon van?
-
Mr.Csizmás
titán
Kehlsteinhaus vendéglő, nagyon jó husija van, a kilátás meg pazar
-
Jhonny06
veterán
A Friday's-ben jó a steak, de elég magas áron mérik (bár a steak sehol sem olcsó, hozzáteszem). Nézd végig az étlapot, nyálcsorgató.
[link]
-
neduddki
nagyúr
HI!
aha es istnei finom volt, de ahog nezem akkor nem 1 steakfele volt?
udv
neduddki
mod: amugy vkitol hallotam. hogy a boxuccabol is vmi stekhazat csilatak
a cacust tenyleg nem ertem, passz
-
neduddki
nagyúr
HI!
CactusJuice ondtak mar? Jokai ter
udv
neduddki
-
Ringman
félisten
a régi exit magazinban volt étteremkritika - többek között steak is volt mételtva (most ugye a fostalicska pesti est van helyette) a régi honlap nem tudom aktív-e
-
DeFranco
nagyúr
OK, akkor ezt felírom a listára. Szeretnék - ha lehet - még 2-3 javaslatot összegyűjteni, hogy lehessen választani, de ide egy sörre biztos beülünk egyszer, felmérni a terepet.
Tehát a további ötleteket várom szeretettel
@Syl: egy éve kavicsot rágok vacsorára, hogy elmehessünk, de most kirúgunk a hámból
kraftxld: benne van, hogy Budapest, de ha valaki állja az utiköltséget, egye fene. Amúgy jó lenne valami ilyesmi itt is, igen
nyogo83: viszonylag sokat mozgok, mert ott lakok. Csekkolom
-
nyogo83
senior tag
Ha esetleg Zuglóban sokat mozogsz, akkor érdemes rásasolni a Bocanova étteremre(Kassai téren van). Egész korrekt áraik vannak és marhajó a stakejük
-
kraftxld
félisten
Mivel település nem volt megadva, bepróbálkozok
[link]
Itt voltunk még 2008-ban, szépen ki lehet választani a husit, salátabár is van korlátlan fogyasztással, hibátlanul megcsinálták a steak-et úgy ahogy kéred. -
ne_nezze
aktív tag
Tudom ajánlani Irish Cat
-
DeFranco
nagyúr
Senki sem szokott marháskodni?
-
DeFranco
nagyúr
Ohohohoooopen up!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Az MSI legfrissebb grafikus kártyái push-pull hűtést kaptak
- Kuponkunyeráló
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3108, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest